امروز صبح ۳۰ کامیون پر از سکه های ۵ سنتی به دفتر اصلی شرکت اپل در کالیفرنیا ارسال شده است. در نگاه اول کارمندان بخش حفاظت اپل فکر کردند اشتباهی روی داده است ولی چند دقیقه بعد تیم کوک مدیرعامل اپل طی تماسی از مدیرعامل شرکت سامسونگ متوجه میشود که این شرکت کره ای، جریمه را طبق سلیقه خود پرداخت کرده است.
بخش خنده دار موضوع این است که در سند امضاء شده، روش پرداخت مشخص نشده و شرکت سامسونگ میتواند به هر نحوی که دوست داشته باشد، جریمه را به سازنده اپل پرداخت کند. حالا شرکت اپل روزها نیازخواهد داشت تا این پولها را شمارش کند، ضمن اینکه ممکن است هیچ بانکی این حجم سکه را از آنها نپذیرد.
مدیرعامل سامسونگ اعلام کرده کارکنان اپل میتوانند با این سکه ها، تنقلات بخرند! حالا باید دید عکس العمل اپل چیست؟
زمانی که این خبر در فیس بوک روی صفحه من آمد، در ۱۳۵۱ مورد لایک خورده و در ۴۷۹ مورد به اشتراک گذاشته شده بود.
در کل خبر فوق، فقط یک جمله درست است: نام مدیر عامل اپل، تیم کوک است! به چند نکته زیر دقت کنید:
اول اینکه هنوز مبلغ و زمان پرداخت خسارت مشخص نشده. تا این لحظه تنها پولی که شرکت سامسونگ پرداخت کرده، پول وکیل ها بوده است!
دوم اینکه یک سکه ۵ سنت، ۵ گرم وزن دارد و مجموعاً تعداد ۲۷۷۵ کامیون لازم خواهد بود. نه ۳۰ دستگاه!
سوم اینکه یک میلیارد دلار یعنی ۲۰ میلیارد سکه. بر اساس آمار بانک مرکزی آمریکا، تعداد کل سکه های ۵ سنتی در گردش ۲۰ میلیارد است.
اگر خوب تحقیق کنید، خواهید دید که منبع خبر یک سایت مکزیکی است و بیشترین تعداد لایک و Share نیز در آمریکای جنوبی و ایران و هند بوده است.
من قسمتی از مشکل را در فیس بوک و نگرش کاربران فیس بوکی در کشورهای کمتر توسعه یافته میدانم. شاید سن بسیاری از کاربران جوانتر فیس بوک اجازه ندهد، اما من به خوبی به یاد دارم که داستان اورکات نیز شبیه فیس بوک بود. در کشورهایی که شبکه های اجتماعی واقعی به درستی شکل نمیگیرند و شبکه های خبری نیز در کنترل دولتها هستند، عملاً نرم افزارهای شبکه های اجتماعی، کارکرد خود را – که اطلاع رسانی در خصوص زندگی شخصی کاربران است – از دست میدهند و به خبرگزاری تبدیل میشوند. خبرگزاری با خبرگزارانی که هیچ نوع مهارتی در تحلیل اخبار ندارند و دانش آنها در بسیاری از حوزه ها در حد صفر است.
این چنین میشود که معیار انتخاب خبر جذاب بودن آن است نه صحت آن. و خبرگزاران کاربران تنبل فیس بوک هستند که بیش از یک کلیک Like یا share کوچکترین زحمتی به خود نمیدهند. کاربرانی که وقتی یک نفر زندان میرود یا زلزله ای بخشی از کشور را میلرزاند، تنها کاری که انجام میدهند، تغییر عکس پروفایلشان است. کاربران ساده دلی که تصویر یک کودک سرطانی را share میکنند و مینویسند: با هر لایک، ۵ دلار به حساب این کودک ریخته میشود! کاربرانی که می نویسند: «علی دایی پورش پانامرای خود را فروخت و خرج زلزله کرد» و زیرش مینویسند: «بزن لایک خوشگله رو به افتخار این مرد». علی دایی برای زلزله کم زحمت نکشید اما به هر حال ماشینی نفروخت. کاربرانی که عکسهای بم را به جای اهر و ورزقان به اشتراک میگذارند و پای آن آه و ناله میکنند در حالی که اهر و ورزقان، مناظر اندوهناک کم نداشته است.
اشتباه از طراحان فیس بوک نیست. دکمه لایک برای تأیید و تکذیب اخبار گذاشته نشده، برای ابراز محبت به گفته یک دوست، یا تأیید زیبایی تصویر یک فامیل طراحی شده است. اما ما از آن برای نشان دادن سطح ساده اندیشی و ساده لوحی خود استفاده میکنیم.
این مواردی که شما گفتید تو فیس بوکه تازه خوب خوباشه، وای که چه چیزای مزخرفی که نمیگن!!
مهندس من منتظر پخش این خبر از تلویزیون بودم که بالاخره امروز یعنی سه شنبه ۲۱ شهریور از تلوزیون پخش شد!!!
دقیقاً همین چیزی که نوشته شده یعنی ۳۰ کامیونو اینا رو پخش کردن!!!
واقعاً به نظرتون باید چی کار کنیم؟؟؟!!!
این کره ای ها عجب ناقلا هستن عجب کاری برا اپل درس کردن بلاخره اینا از نسل امپراطور جومونگ کبیر هستن که شهرت و آوازه اش عالمگیره
سلام استاد من با شما از طریق مدیران ایران آشنا شدم.
مدیران ایران همیشه برای ما گنج رو می کند شما هم از آن گنج ها بودی خوشحالم که با شما آشنا شدم.از مطالب خوب شما استفاده کردم.
سارا جان. از لطفت ممنونم. واقعاً معتقدم که بزرگترین گنج های زندگی ما، دوستانمون هستند. این سایت هم برای گسترش دوستی هاست.
راستی اینجا عموماً من رو محمدرضا صدا میکنن. خیلی راحت تر هستم تا «استاد». خیلی سمت رسمی و بزرگیه برای من
واقعا به نظر شهید مرتضی مطهری «فردوسی مردی زیانکار بود»؟
چندی پیش مطلبی در رایانامه(ایمیل)ها به سرعت میچرخد: مطهری فردوسی را به باد نقد گرفته است. ما هم احساساتی میشویم و آن را تا میتوانیم پخش میکنیم.
دلایل رد این ادعا، در:
http://www.1kalagh.com/2011/08/morteza-motahari-ferdosi.html
سلام استاد
توی فایل ۵ هم خودتون اشاره کردید:”…هر چقدر من به شما نشون بدم که آدم حرفه ای تری هستم شما را در مذاکره سرسخت تر میکنه …حتما یه جایی سرم کلاه گذاشته بالاخره این استاد مذاکرست…”اپل و سامسونگ بالاخره جزء شرکتهای بزرگی هستند و یه جورایی برای همه قابل درکتره که بگن:” خوب اینها که اینقدر پیشرفته تر از ما هستن مسلما یه جوری قدرتشونو به رخ هم میکشن و از gap های موجود بر علیه هم استفاده میکنن وحتما یه چیزی بوده که به اینجا رسیدن.”
آدمهای کوچیک همیشه از آدم های بزرگ انتظارات بزرگ دارن اینطور نیست؟!
من حرف تو رو خیلی خوب حس میکنم و تا حد زیادی باهاش موافقم.
در فيسبوك صفحهاي است كه منبعي شده براي نشر اخبار اينچنيني، من هم دو سه مورد مطلب در اين صفحه گذاشتهام، مطالبي مزخرف با منابعي همچون mail.yahoo.com، ولي اين مطالب به اشتراك گذاشته ميشود، لايك ميخورد و سادهلوحي اين جماعت انتهايي ندارد.
يك بار ديگر به نشانه اعتراض به عكس مادري آفريقايي كه كودكش به دفن ميكرد و زير عكس آيه معروف با هر بار به اشتراك گذاشتن اين عكس ۵ يورو …، عكسي از آنجلينا جولي و همسرش را با همين مضمون و با تغيير مبلغ از ۵ به ۱۰ به اشتراك گذاشتم! اين عكس ۱۵۰۰۰ لايك و حدود ۵۰۰۰ بار اشتراك را صاحب شد… و من همچنان به انتهاي اين سادهلوحي نگاه ميكنم و چيزي نميبينم!
لينك صفحهي بياييد:
https://www.facebook.com/BIAEED
در فيسبوك صفحهاي است كه منبعي شده براي نشر اخبار اينچنيني، من هم دو سه مورد مطلب در اين صفحه گذاشتهام، مطالبي مزخرف با منابعي همچون mail.yahoo.com، ولي اين مطالب به اشتراك گذاشته ميشود، لايك ميخورد و سادهلوحي اين جماعت انتهايي ندارد.
يك بار ديگر به نشانه اعتراض به عكس مادري آفريقايي كه كودكش به دفن ميكرد و زير عكس آيه معروف با هر بار به اشتراك گذاشتن اين عكس ۵ يورو …، عكسي از آنجلينا جولي و همسرش را با همين مضمون و با تغيير مبلغ از ۵ به ۱۰ به اشتراك گذاشتم! اين عكس ۱۵۰۰۰ لايك و حدود ۵۰۰۰ بار اشتراك را صاحب شد… و من همچنان به انتهاي اين سادهلوحي نگاه ميكنم و چيزي نميبينم!
جدا جالب بود و آموزنده
من خودم یک آدم مذهبی هستم که دارم اینو مینویسم. چند سال پیش روز عاشورا رفته بودم یه مراسم عزاداری، سخنران داشت از ظهر عاشورا حرف میزد که ۷۰۰ تا تیر به بدن امام حسین زدن و ملت زار زار گریه میکردن. در اینکه واقعه عاشورا بسیار تلخ و ظالمانه بوده شکی نیست ولی در اون لحظه من توی ذهنم داشتم میگفتم که اگه از یه طرف کل سطح پوست بدن انسان و از طرفی دیگه، سطح مقطع هر تیر رو در نظر بگیریم، اصلاً جا واسه ۷۰۰ تا تیر روی بدن هست؟!!!…اینکه ما ایرانی ها مردم احساساتی هستیم شکی درش نیست، ولی ریشه همه این ها جهل است، جهل! این یک واقعیت بسیار تلخ است که سطح lمطالعه مردم ایران پایین و در نتیجه تحلیلشون از مسائل ضعیفه. پس هیچ جای تعجب نداره که اون خبر مربوط به سامسونگ و اپل اون همه لایک بخوره.
Like 🙂 !!!!
پیام
سلام به شما دوستان عزیز !
نوشتید که علی دایی پورشه پاناراما سوار میشه (!) می خواستم بگم که علی دایی بنز سوار هستش ! ( S500 ) و این هم البته خیلی مهم نیست ! چیزی که مهمه اینه که خود شما هم اطلاعی در این زمینه ندارید و اسم مدل پورشه ای که گفتید کاملا غلطه !
————————————————————————————————————————————————————–
از طرف شعبانعلی:
محمدرضا جان. در موردS500 نمیدونم.
اما در مورد پورش حرف تو درسته. من تو یه کامنت هم نوشتم سطح فهم و شعور من از از پرایده تا ماکسیما! اصلاً پورش از محله ما رد نمیشه!
به پاس مطلب آموزنده ی تان، دو تا نکته عرض می کنم که هم به خودم و هم به شما یادآوری باشد
۱
مطمئن باشی پایداری بر مسیر درست حتماً جواب می دهد؛
دقیقاً در همین موضوع صحبت این صفحه، من این را تجربه کرده ام که می گویم
۲
با سپاس از اکثر قریب اتفاق کامنت گذاران فرهیخته،
از معدود کامنت های توهین آمیز هم خیلی چیزها می توان آموخت
بی ادبی فرد توهین کننده را می توانیم با آموختن از او پاسخ دهیم
از جمله چیزهایی که می شود آموخت، همانطور که فرمودید، درک تفاوت نسلها و واقعی شدن تفاوتهای دو نسل، که پیشزمینه ی تلاش جمعی برای درمان دردها است
چیز دیگری هم که می شود آموخت، این است که کجاها بیان ما باعث رنجش و دلچرکینی شده و کجاها سخن درستتان باعث دردِ سازنده شده
فقط رو به نویسنده این متن باید بگم که مثلا یه لایک زدن روی خبری که فقط جالب هست و شاید ۷۰ درصد دروغ باشه اصلا چیز مهمی نیست که شما بخاطرش مردم رو به ساده لوحی متهم میکنی. در ضمن ساده لوح اون کسی هست که فکر میکنی برای هر خبری هرچند مضحک و غیر مهم باید ۱ ساعت تحقیق کنید. مثلا یک خبر در باره آمدن آنجلینا جولی به تبریز را اگر من عشقم بکشد که لایک کنم یا شیر کنم حتما باید ۱ ساعت وقت بذارم تحقیق کنم؟؟؟ خوب اگر دروغ هم باشد حالت طنز و خنده پیدا میکند و اگر راست هم باشد که باشد. چیزی عوض نمی شود. اما همین مردم که شما میگویی ساده لوح هستند حساب ۱ ریال پول خود رو دارن و کمک واقعی هم که باشد تا از ۲۰ منبع مطمئن نشوند ۱ ریال پول از جیبشان در نمی آید.
سلام سینا جان.
صحبتهای تو رو کاملاً درک میکنم. انتقادی که من داشتم از تغییر کارکرد یک مدیا ست. مدیایی که کارکرد اصلی آن Facebook بوده است نه Newsbook و انتقاد از نظام حاکم رسانه ای که کارکرد این رسانه را تغییر داده و مخاطبانی که به قول Neil Postman اساساً معیار انتخابشان – همچنانکه تو به درستی اشاره کردی – لذت و جذابیت است در مورد اخباری که در تمام جامعه منتشر میشوند، تصمیم میگیرند. سن تو رو نمیدونم اما سالها مطالعه جامعه شناسی و روانشناسی کاملاً نشون میده که من و تو از یک نسل نیستیم و تو جوان تری.
به من حق بده که هنوز دغدغه های نسلی رو داشته باشم که برای گفتن خبرهای درست مجازات شد و به دلیل پرسیدن پرسشهایی که نباید می پرسید، شکنجه شد. من نسل فعلی رو میشناسم. نسلی که Individualistic & Ego Centered است و بیشتر از آپولو و زئوس، پوزیدون و دیونوسوس را زندگی میکند.
می بینی؟ نسل من و تو، ظاهراً همزبان هستیم اما حتی ادبیات یکدیگر را نمی فهمیم؟! من به آرزوها و آمال تو و هم نسلانت احترام میگذارم و اگر هم حرفی زدم مخاطبش هم نسلان خودم و بزرگترهایی بودند که هنوز دغدغه ای دارند. به قول آن مرد بزرگ: هذه شقشقه هدرت ثم قرت…