فایل جدید رادیو مذاکره، خود نمونه یک مذاکره شده است! به لطف دوستان عزیزم، احمدرضا نخجوانی (مدیر عامل شاتل)، امیر تقوی (مدیر مجموعه ساعی گروپ)، پویا شفیعی (مدیر عامل درمان یاب سلامت پویا) توانستیم یک شب جالب و به یاد ماندنی داشته باشیم.
اختلاف نظرها کم نبود و به نظرم همین اختلاف نظرها، گفتگو را شنیدنی تر میکند.
فایلهای رادیو مذاکره، برای هر کس میتواند ایدههای جدیدی داشته باشد. برای من هم چنین بود. حرفهایی که مطرح شد، نظرهای مشترکی که با دوستانم داشتم، اختلاف نظرهایی که وجود داشت، همه و همه برای من ایدههای جدیدی بود تا در آینده بتوانم فعالیتهای خودم را اصلاح کنم و توسعه بدهم.
تنوع ایدهها به حدی است که هر کس احتمالاً با بخشهایی از گفتگو موافق بوده و با بخشهای دیگر اختلاف نظر خواهد داشت. ما این را از نقاط قوت رادیو مذاکره میدانیم که نظرات مطرح شده در آن، الزاماً منعکس کننده نظرات صاحبانش نیست و اختلاف نظرها در آن حذف و سانسور نمیشوند.
امیدوارم که این گفتگو، همچنان که برای ما الهام بخش و آموزنده بود، برای شما هم ایدههای جدیدی به همراه داشته باشد.
پیشنهاد: دوستانی که میخواهند بحث کنند و کامنتی بگذارند، لطف میکنند اگر قبل از اینکار لینکهای زیر را بخوانند:
* قوانین کامنت گذاری در روزنوشتهها
* در یادگیری، جستجوی مثال نقض هنر نیست، جستجوی مصداق مهم تر است
* یادگیری در مواجهه با تناقض به وجود میآید.
توضیح آخر اینکه: آنچه در این دو ساعت میشنوید، گفتگوی بیش از صد و پنجاه هزار ساعت سابقه کار، دور یک میز است. انتظار زیادی نیست اگر خواهش کنم که قبل از نوشتن کامنت در رد یا تایید یا حمله یا دفاع، حداقل یک ساعت تامل کنیم.
این را عمداً میگویم. چون خودم در فضای احساسی این بحث بودهام و میدانم که وسوسهی حرف زدن و نظر دادن، قبل از فکر کردن و تحلیل کردن، در چنین گفتگویی کم نیست.
لینک دانلود قسمت اول رادیو مذاکره (کیفیت بالا)
لینک دانلود قسمت دوم رادیو مذاکره (کیفیت بالا)
لینک دانلود قسمت اول رادیو مذاکره (کیفیت پایین)
لینک دانلود قسمت دوم رادیو مذاکره (کیفیت پایین)
از سمت راست به چپ: احمدرضا – پویا – محمدرضا – امیر
———————————————————————————————
[…] در آینده به استراتژیست محتوا تبدیل شوم. من بخشی از آن کامنت را اینجا نقل می […]
سلام به همه دوستان و هم اندیشان عزیز
بعد از یک هفته سنگین کاری با روزی ۱۰-۱۲ ساعت کار ( آدم اینجا روش نمیشه جلوی محمدرشا به روزی ۱۰ ساعت بگه کار کردن !! ) امروز رو تصمیم داشتم کامل استراحت بدم به ذهنم ! حین انجام کارای روزانه وسوسه شدم که به این فایل ها که قبلا هم یه بخشیش رو گوش داده بودم گوش بدم، شروع به گوش دادن همانا و به قول سهیل رضایی مبتلا شدن همان D:
بعدش از گوش دادن اومدم کامنت بذارم که دیدم اینجا هم داستان خودش رو داره ! ( به دوستان پیشنهاد می کنم حتما حتما حتما کامنت های آقای شعبانعلی رو زیر این پست بخونید ) خلاصه امروز کلا ذهنم درگیر این اتاق از این خونه ی دوست داشتنی بود .
واقعا بحث جذابی بود و قطعا چندین بار دیگه گوشش می دم. واقعا این ۱۵۰ هزار ساعت تجربه ای که محمدرضا میگه در بحث به چشم می خورد.
ازونجایی که بنا بر این شد که ما هم نظراتمون رو بگیم تا بحث و فرآیند یادگیری تکمیل بشه دوست داشتم نظرم رو درباره صحبت اساتید محترم بیان کنم. البته لازم می دونم این رو هم بگم که این انتقادم چیزی از احترامی که برای این عزیزان قائلم کم نمی کنه، مطالب بسیاری ازشون یاد گرفتم و خیلی پیش اومده که توی این چند ماهی که با رادیو مذاکره آشنا شدم رفرنس دادم به صحبت های این عزیزان . به خصوص احمدرضا نخجوانی عزیز، که حتی قبل از شناختنش با استفاده از سرویسشون به این پی برده بودم که چه تیم مدیریتی خوب و با دقت نظر بالایی پشت این مجموعه قرار داره…
با گوش دادن به این فایل ها چندتا موضوع به ذهنم رسید که دوست داشتم اینجا مطرحشون کنم، فارغ از اینکه جوابی بگیرم یا نه شاید باعث بشه که به یه دید جدیدی تو بعضی موضوعات برسیم.
موضوع اولی که به نظرم خیلی بولد بود و به نظرم دوستان بهش بهای کافی رو نمی دادند موضوع جذب و مدیریت منابع انسانی بود. توی بحث ها خیلی کلی صحبت می شد. به نظر من یه مشکلی که وجود داره اینه که ما میایم “کارمند” استخدام می کنیم و فضای “کارمند”پروری ایجاد می کنیم و انتظار داریم که این افراد تغییر هویت بدهند و تبدیل به افرادی با مسئولیت پذیری و راندمان یک کارآفرین بشوند !!
واقعا کنجکاوم بدونم کدوم یکی ازین عزیزان سیستمی برای جذب نیرو استفاده کرده که افرادی با روحیات خاصی که انتظار داره رو جذب کنه !! مگر نه اینکه اگر ما نتیجه ای غیر از نتیجه ی معمول می خوایم باید دست به عملی غیر معمول بزنیم ! پس چرا این دوستان انتظار دارند افرادی با روحیات جدید که با مکانیسم های نخ نما وارد سیستم های قدیمی بزک شده میشن راندمانی مظابق میلشون داشته باشن ؟!
توی این سال ها یه تب استارت آپ افتاده تو کشور ما ( و البته بقیه دنیا ولی خوب ما طبق معمول جوگیرتریم ! ) مگر نه اینکه بانی اکثر این استارت آپ ها از نسلی هستند که شما از دستشون شاکی هستید، دقت کنید کاری به دسته ی آدم های تنبل، خیال پرداز و …. ندارم. در مورد افراد ریسکپذیر پر کاری صحبت می کنم که بر روی ساعات کاری و بعضا سرمایشون ریسک می کنند !
سروران عزیز من ! چرا شما در جذب و تربیت این نیروها موفق نبودید ؟! این افراد بیرون شرکت های بزرگ خیلیاشون ناکام می مونن و با سرخوردگی وارد فاز بعدی کاریشون میشن و شما هم افرادی محافظه کار رو استخدام می کنید که اون خصوصیات مد نظر شما رو ندارند !
شما میگید که مدرک یه برگه است که توی دانشگاها فروخته میشه ولی کدوم یکی از شما عزیزان براتون موقع جذب نیرو مدرک ارزشی نداره ؟! یا مکانیسمی وجود داره که استثناهایی در این زمینه قائل بشه ! ( این رو صرفا به عنوان یه نمونه از حالات خاص بیان کردم و قصدم گرفتن باگ نیست ! )
یه موضوع دیگه بحث خودکار به دستیه ! به نظرم این دیدگاه واقعا درست نیست ! نه ازین بابت که بگم منطقی نیست و ظالمانه است و ازین داستانا ….. ازین بابت که اگه خودکار الان به دست شماست یه دلیل اصلیش بحث زمانه و خود به خود ۱۰ سال دیگه نسبت فعلی برقرار نخواهد بود ! پس به نظرم بهتره دید کمی از حالت شاگرد و استاد به شکل تعامل در بیاد !
یه موضوعی که به نظرم خیلی می تونست توی این جلسه، بحث رو جذاب تر کنه حضور یک دهه شصتی یا حتی هفتادی بود . یه مشکلی که وجود داشت به نظرم این بود که همه عزیزان در کل از یک طیف بودن و این باعث میشد همه یک دید کلی داشته باشند . یکی یه خاظره تعریف می کرد بقیه هم آه می کشیدن که آره ما هم همین داستان رو داشتیم…. و ما خیلی کم داستان رو از سمت مقابل شنیدیم توی این دو ساعت .
موضوع دیگه ای که به نظرم باید بهش توجه بشه اینه که این دوستان عزیز انتظار دارن که گام اول از طرف مقابل برداشته بشه . میگن که ما ببینیم نیرو اون شاخص های ما رو داره، ما هم هواشو داریم. چطور توی جامعه ای که اینقدر شاخص های اخلاقی کاری توش پایینه انتظار دارید که کارمندتون سرمایه ی غیر قابل بازگشتش ( زمان ) رو خرج کنه در حالی که شما به سختی سرمایه قابل بازگشتتون ( پول ) رو بهش چسبیدید !! ( عذر میخوام از لحن تندم، امیدوارم به قول محمدرضا جایی که دارم بهش اشاره می کنم دیده بشه نه نوک انگشت ) ( یه پانوشت هم برای این بندم باید اضافه کنم که من سیستم شخصیم با این بند مطابقت نداره و به شخصه بر مبنای اعتماد تو کار پیش میرم و تمام انرژیم رو میذارم ولی حقیقت اینه که نمیشه از همه این انتظار رو داشت ! )
این رو هم بگم که من در حال حاضر هم کارمندم هم کارفرما و هم خویش فرما ! البته اندازه کاریم با دوستان اصلا قابل مقایسه نیست ولی صرفا ازین باب عرض کردم که خیلی از فرمایشات دوستان درد بنده هم هست و واقعا با خیلی از مطالبی که گفته شد موافقم و نکات آموزشی زیادی برای من داشت، صرفا سعی کردم توی کامنتم دید طرف مقابل این عزیزان رو بیان کنم، ولو اینکه دید شخصیم نباشه .
ببخشید که پر حرفی کردم …. در آخر هم واقعا از محمدرضای عزیز ممنونم که بستری رو فراهم کرده که بتونیم با این بزرگواران مستقیم هم اندیشی و صحبت کنیم .
سلام …
امشب خسته و دلتنگ و البته بی خواب بودم. دلم میخواست صدای بشنوم راهبر سی و یک سال عاشقیم به سکوت سرنوشت پیوسته…
خاطره خوبی از شنیده هایم از احمدرضا نخجوانی و محمدرضا شعبانعلی دارم. گوش جانم را در نیمه های شب نرسیده به سحر به جمعتان نشاندم. شاید بهتر از همه جمع استاد شعبانعلی سخن به میان آورد او محکم از واژه همدلی انسانی کلام به میان آورد و امان ذهن طالب من لیست ۱۳+۱ مهندس نخجوانی شد. و آن دوستان که سخن به حاشیه و خاطره بردند.
الان آرام هستم و امیدم در ادامه مسیر عاشقی سیب سرخم افزون
سپاسگزارم *شاد و موفق بمانید. *
صحبت فوق العاده بود اما جای پدیده دهه. ۷۰ ی ها خالی بود.
محمد پیام بهرام پور پرچم هفتادیا رو بالا نگه داشته
سلام بر دوستان عزیز واقعا از خواندن مطلب استاد شعبانعلی و نقطه نظرات شما لذت بردم عالی بود ممنون
رادیو مذاکره برایم همیشه ذوق و شوقی بهمراه دارد و تداعی کننده این است که محمد رضای عزیز برایم فرصتی ایجاد کرده تا من دوباره وادار به فکرکردن بشوم. از این بابت تشکر ویژه دارم از محمد رضا که این مجال را بی دریغ در اختیار من و هزاران نفر دیگر قرار می دهد تا متوسط جامعه از سطحی بالاتر برخوردار شوند. به عنوان فردی با ۱۶ سال سابقه کاری، که از سطح کارشناس شروع کردم و تا امروز که در پست های مدیریتی مشغول می باشم و بر حسب اتفاق متولد دهه پنجاه هم هستم ، با این شنیدن این فایل ، خواستم بعضی موارد را با دوستانم به اشتراک بگذارم.
با سپاس از احمد رضا نخجوانی عزیز که ۱+۱۲ موردی را که می تواند منجر به پیشرفت کارکنان نسل بعد شود را یادآوری نمود.اما به نظر می رسد ماحصل گفتگو، به گونه ای که بیانگر قضاوت مستقلی از هر دو منظر (کارفرما و کارمند) باشد طرح نشد. در این میان تنها محمد رضا امکان و فرصت مطرح کردن نقطه نظرات کارکنان را داشت و این نوع نگاه را می توان به معلم بودن وی نسبت داد که برایش فرقی ندارد شاگردانش کارفرما باشند و یا کارمند .
شاید آنچه در لایه درونی گفتگو ها شاهد آن بودم ، نگرش برخی از دوستان حاضر در جلسه بود که گویی در عرصه کسب و کار، متقاضیان کار و کارمندان خود را به هماوردی می طلبیدند . بیان این جمله به دفعات، که مصاحبه استخدامی داشتیم و کارمند فوق العاده ای نبود. آیا به دلیل اینکه ذهن خاطرات تلخ را بیشتر به یاد می آورد، دوستان از معمولی بودن و ضعیف بودن متقاضیان کار یاد می کنند یا واقعاً شرایط حاکم بر بازار کار همین گونه افتضاح است؟ تو گویی در این میان یافتن یک کارمند واجد شرایط همچون یافتن دری نایاب است در اعماق اقیانوس . مطلبی در متتم به نام ((پیگمالیون ،تاثیر تصویر ذهنی شما بر واقعیت )) خواندم که لوینگستون بیان کرده : (زمانی که یک مدیر به اشتباه فکر میکند کارمندش ناتوان است، زخمهای سنگینی را روی روح و جان او میگذارد که عزت نفس کارمند و تصویر ذهنی که او از خودش دارد تا سالها آسیب میبیند. در مقابل،زمانی که یک مدیر فکر میکند کارمندش توانمند است، اعتماد به نفس کارمند افزایش مییابد، توانمندی و خروجی کاری او زیادتر میشود و شاید بتوان گفت ماجرای پیگمالیون برای کارمند تکرار میشود).
همانطور که دوستان دهه ۵۰ به یاد دارند ،ما در جامعه ای پرورش یافته ایم که در آن ترس از ترکه معلم ، مدیر، ناظم ، پدر و…. همواره به عنوان یک اصل جدائی ناپذیر بر زندگی مان سایه افکنده است و بیان جمله ” متاسفانه! خودکار دست من است”چه چیزی را می خواهد در ذهن شنونده تداعی کند ؟
در جای دیگر موضوع ” حدود اختیار” است و دوست عزیز می گوید( من در نهایت برنامه و روش خودم را به اجرا می گذارم )و خطاب به کارمند ناراضی به او یاد آور می شود که در نهایت من پای ضمانت نامه را امضا خواهم زد و اگر خیلی اصرار داری بیا و خودت ضمانت نامه را امضاء کن و کار را انجام بده . به نظر می رسد این پاسخ تنها به برنده شدن مدیر کمک می کند تا متقاعد شدن کارمند ،ضمن اینکه امضاء ضمانتنامه ها از مسوولیت های تعریف شده مدیر عامل و اعضاء هیات مدیره میباشد.
اگرچه شاخص های غیر قابل انکاری برای موفقیت هر یک از بزرگواران حاضر در جلسه وجود دارد ،اما انتظارآن می رفت که بجای جهت دادن مسئولیت ها و کمبود ها به سمت کارمندان ، با نگرش سیستمی موضوعات را درسطحی وسیعتر مورد تحلیل قرار می دانند. کما اینکه توجه به موضوع مذکور را می توان در تمامی نوشته ها و فایل های صوتی محمدرضا دید .
در انتها از محمد رضا ی عزیز درخواست میکنم در صورت امکان به موضوعاتی به شرح زیر نیز بپردازد
– منافع و مضرات مدیر مالک
– تناقض عدم مسئولیت پذیری کارکنان در شرایطی که مدیران خود از دادن اختیار سرباز میزنند ،
– نبود نگاه بلند مدت مدیران بطور عام و مدیر مالکان به طور خاص در ایران (بررسی دلایل ماندگاری شرکتهایی که بیش از ۵۰ سال سابقه حضور در بازارها را به صورت فعال دارند)
در پایان مجدداً از تمامی دوستانی که در تهیه این فایل صوتی زحمت کشیده اند کمال تشکر را دارم
سلام
ممنون بابت تهیه این فایل زیبا و مفید. خیلی نکات آموزنده ای برای منو نسل من داشت. خدا قوت
آقای تقوی:
شما وقتی یه موضوعو به کسی تذکر بدی،دولتی یا خصوصی بستگی به حال طرف داره.کلا جامعه سیستم الله بختکی را پیش گرفته…
دقیقا زمانی که کاری به مجموعه نداشته باشی مدیر میگه چرا بهم نگفتی، و وقتی بهش بگیم میگه من خودم میدونم و به تو ربطی نداره.مشکل از مدیر همون بخشه،در واقع مدیران هر بخشی هستن که ارزشها را برای کارمندان و نیروهای زیر دست خود تعریف میکنن…
بعد نیست مطلب بازاریابی تویوتا رو تو نت سرچ کنید و بخونید و ببینید این در واقع خود مدیر هستش که به نیرو انگیزه میده و برای کالا و خدمات خودش ارزش قائل میشه…
وقتی یه نیرویی میگه باید حقوقمو دو برابر کنی و تو داری به م کم میدی،باید ببینی مترش از کار و حقوقش چیه؟اصن شاید شما ۲ برابر که ههیچ،شاید بتونی براش ۳ برابر کنی،این در حالیه که شما باهاش بتونی حرف بزنی و تعامل کنی.جامعه جالبی نداریم،ولی اگه مدیران بتونن کارها رو کنترات به نیروهای زیر دست بدن و اونارو آزاد بزارن،خیلی به نیروها،و در واقع به مجموعه کردن،اما مشکل اینجاس که همون مدیرای امروزی هم هنوز براساس خط و خطوط ثابت و خشکی پیش میرن!!lمطالب زیادی تو این زمینه میشه گفت،اما به صورت مختصر و مفید نظرمو گفتم.امیدوارم که بی احترامی نشده باشه:)
امیدوارم جوابهای خوبی برای کامنت من داشت ه باشید:)
با تشکر smhm76
سلام دوست عزیز
دقیقا با نظرت موافقم ،چون خودم این معضل رو دارم.
متاسفانه بعضی از مدیران ،فقط اسم و نشان مدیریت دارند و در عمل به هیچ اصولی پایبند نیستند.
شاد باشید
سلام استاد عزیز . ممنون بابت این فایل . ولی بعد از گوش دادن این فایل و خوندن کامنت خودتون توی ین پست یه سوالی منو درگیر کرده . از یه طرف توی فایل بحث شد که دانش خودتون رو با بقیه به اشتراک بذارید و از طرف دیگه شما در کامنت خودتون گفتید که همیشه چیز هایی رو یاد گرفتید که شما رو با بقیه متمایز کنه و در انحصار خودتون باشه. نمیدونم چرا احساس میکنم این دو تا با هم متناقضه .ممنون میشم در مورد این مساله یه کم نوضیح بدید .
ممنون
احسان جان.
قبل از اینکه جواب کامنت تو رو بدم، باید چند تا تشکر ازت بکنم:
اولین تشکر به خاطر اینه که بهم یادآوری کردی که این رو توضیح بدم. گاهی وقتها، ما مفروضات ذهنی خودمون رو عمومی فرض میکنیم و توضیح نمیدیم و یه جورایی میشه نقطه کور ذهنمون. الان که تو برام نوشتی دیدم که من بخشی از دیدگاهم رو تا حالا ننوشتم و همین میتونه اصل مفهوم رو ناقص یا متضاد منتقل کنه. بنابراین تشکر اول بابت توضیح خواستنت.
دومین تشکر به خاطر اینکه باعث شدی این بحث رو در کامنت روزنوشتهها مطرح کنم. بهترین جایی که شخصیترین گفتگوها رو میشه داشت کامنت روزنوشتههاست. بعضی چیزها رو نمیشه به صورت پست منتشر کرد. چون خیلی شخصی هستند. در شبکههای اجتماعی هم که نمیشه حرف زد چون جای فکر کردن نیست. اینجا هم تا به بهانهی کامنتی نباشه، بعضی حرفها رو نمیشه زد.
سومین تشکر هم به خاطر لحن بسیار حرفهای کامنت توست. امروز لحنهای کارآگاهی خیلی فراگیر شده. انگار مچ یک نفر رو گرفتهاند و پیروزمندانه میگن: آهان! تو که اونجا این رو گفتی چرا اینجا اون رو گفتی؟ سریع بیا توضیح بده! الان فهمیدیم که الکی گفتی و شعار دادی و …
تو خیلی نرم و حرفهای مطلبت رو نوشتی. کاش همه مون یادبگیریم و همینطوری بنویسم.
*****************************************************************************
از اینجا به بعد خیلییییییی شخصیه. اگه حوصله یک گپ و گفتگوی خیلیییییییی شخصی با محمدرضا رو ندارید و دوستش نیستید و صرفاً یک خواننده گذری هستید، لطفاً نخونید. لطفاً. لطفاً. لطفاً. هم اعصاب خودتون خرد میشه هم من!
*****************************************************************************
به قول این کتابهای مذهبی:
اما بعد…
آنچه اینجا میگم صرفاً سلیقه شخصی و خیلی دقیقتر بگم، اعترافات شخصیه.
اولین نکته اینکه: من یک آدم به شدت رقابتی هستم. در حوزههایی که برام مهمه. برای من مهم نیست که خونهام بزرگتر از تو باشه. یا ماشینم گرونتر از تو. اما در حوزهی دانستن و مطالعه کردن، اونهم در زمینه های مورد علاقهام به شدت رقابتی هستم.
مثلاً به حوزه علوم رفتاری و استراتژی علاقه دارم. تحمل ندارم که تو بیشتر از من در این حوزه چیزی بدونی یا بلد باشی! اگر در یک جمع باشم و ببینم تو حرف میزنی و بخش عمدهای از حرفهات برام جدیده و نمیدونم، دیوونه میشم! حالم بد میشه!
اینجا یک روش متعارف در فرهنگ ما هست که میگیم ساختمون بلندتر از ما باید خراب شه تا ما بلندترین ساختمان شهر باشیم.
مردم در این حالت، تلاش میکنند نقدت کنند. ازت ایراد بگیرند. پشت سرت بگن که بابا یه چیزی حفظ کرده میگه و خودش هم نمیفهمه و …
این قطعاً سبک من نیست.
من اول از همه میام ازت تشکر میکنم. بعد تحسینت میکنم. بعد هر جا نشستم از تو تعریف میکنم و از سوادت میگم و اینکه پای حرف تو چقدر چیزهای تازه یاد گرفتم. بعدش اینطوری بیشتر دردم میاد و بهم فشار میآید که تو چرا انقدر میدونی!
حالا انرژی کافی برای مطالعه و یادگیری و فکر کردن ایجاد شده. شبانه روزی میشینم و میخونم. پیش هر آدمی که بتونم میرم و یاد میگیرم. اگر بدونم کتابی در یک نقطه دنیا منتشر شده که راجع به این موضوع نوشته حاضرم به جای بیست دلارش، یک میلیون تومان پول بدم و یکی برام امروز از یک جای دنیا بیاره یا خودم برم هواپیما سوار شم برم بخرم برگردم و بخونم! حتی اگر این پول رو از هزینه روزمرهام بزنم!
(راجع به قدیمها حرف نمیزنم! نزدیکان من میدونن. من چند ماه پیش استانبول بودم و یکی از برنامههام این بود که لباسهام رو از اونجا بخرم. ناگهان یک کتابفروشی خوب دیدم! سه میلیون تومن کتاب خریدم و با جیب خالی و بدون یک سوغاتی یک ریالی برگشتم تهران. مجبور شدم بعدش تا مدتی کت و شلوار نخرم چون بودجهاش سر شش هفت تا کتاب صرف شده بود!)
همه اینها رو گفتم که بگم من هم رقابتی هستم و اگر در حوزهای علمی که برام جذابه و اهمیت داره، ببینم کسی خیلی جلوتره، دیوانه میشم و سریع برای کاهش یا حذف این فاصله تلاش میکنم! اما نه با حذف دیگران. با بالا بردنشون.
نکته دوم. یکی از روشهای پیشرفت و یادگیری سریع رو، به اشتراک گذاشتن میدونم. ببین. فرض کن من یک فیلم خیلی خیلی خوب راجع به مارکتینگ پیدا کنم. یه روش اینه که فیلم رو نگه دارم و به هیچکس ندم. بگم این فیلم میتونه مزیت رقابتی ایجاد کنه. احتمالاً خیالم راحت میشه و خودم هم نمیبینمش!
یه روش هم اینه که از فردا صبح اون فیلم رو کپی کنم و به همه بدم و پیشنهاد کنم ببینند.
حالا خودم میدونم که اگر شب بشه و فیلم رو نبینم، کس دیگری هست که قبل از من فیلم رو دیده.
پس با دقت و انرزی بیشتری فیلم رو میبینم. تجربه هم بهم نشون داده که بقیه فیلم رو یا نمیبینن یا دیر میبینن. آدمها قدر چیزی رو که مجانی و راحت پیدا کنن، نمیدونن.
به عبارتی من پیشتاز بودن رو نه در انحصار، بلکه در پیشرو بودن میبینم و به خوبی هم میدونم که این نوع پیشرو بودن رو باید هر روز و هر لحظه براش تلاش کنی. اگر متوقف شی چیزی باقی نمیمونه.
من امسال شش شهریور سمینار پیامها در مذاکره داشتم. دوستانی که ایمیلهای من رو میگرفتند میدونند که حدود یک ماه قبلش، یک ایمیل زدم و لینک تمام اسلایدها و جزوات و کتابهای مذاکرهای رو که داشتم و هر آن چیزی که در هر کلاسی درس داده بودم، برای همه فرستادم. حتی مطلبی مثل کلاس گفتگوهای دشوار که فقط برای پنجاه نفر گفته بودم و یک بار درس داده بودم.
بعد به همکارانم گفتم: خیالم راحت شد. هر چیزی رو تا امروز میدونستم همه میدونن! حالا برای یک ماه بعد، باید شش ساعت حرف جدید بزنم. حرفهایی که امروز خودم هم نمیدونم چه خواهد بود!
نتیجه رو حدس میزنی. من حرفهای جدید زدم. اما بعید میدونم آدمهای زیادی اون کتابها و اسلایدها رو خونده باشند!
الانم اگر نگاه کنی متمم چنین وضعیتی داره. من و دوستان همفکرم، هر آن چیزی رو که یاد میگیریم بلافاصله اونجا منتشر میکنیم. ایدهی متمم که چهارشنبهها برای کاربران ویژه متمم ارسال میشه خبرها و نکات مهم همون هفته و همون روزه. به عبارتی کسی که متمم رو میخونه با کسانی که متمم رو مینویسند، در حد چند ساعت اختلاف دانش داره! اما این ما رو نمیترسونه. ما رو وادار میکنه که سریعتر حرکت کنیم.
خلاصه ماجرا اینکه:
من فکر میکنم پیشتاز بودن، به عقب نگه داشتن دیگران نیست. بلکه استفاده از فرصت عقب مانده بودن فکر و دیدگاه دیگرانه. عقب ماندگی خودخواسته اونها. عقب ماندگی ناشی از تنبلی یا دیرباوری اونها.
سال ۱۳۷۸ که من کتاب المان محدود به کمک Ansys رو نوشتم، تنها کتاب بازار ایران بود. کتاب سال هم شد. روزی که آخرین صفحه کتاب تموم شد، آخرین جملهی سوادم رو راجع به Finite Element توی اون نوشته بودم. در اون مدت به شرکتها هم کمک میکردم با این مفهوم آشنا شن. پروژه انجام میدادم. پول هم میگرفتم. درسش هم میدادم. اما دو سه سال طول کشید تا FE به صورت کاربردی (و نه اون مطالب مزخرف تئوریک بدون کاربرد) در ایران رایج شه و یادگیری Ansys و Catia و CAD/CAM و سایر تکنیکهای اون روزها، چیزی بشه شبیه Autocad و Photoshop
بعدش رفتم سراغ حوزه استراتژی.
روند رایج SWOT بود. خوب یادم هست که در موسسه بهار استراتژی درس میدادم و مدل ذهنی استیو جابز رو میگفتم و میگفتم که SWOT به درد ما در شرایط ناپایدار نمیخوره. ما باید نگاه Resource Based و منبع محور داشته باشیم.
دانشجوها نامه جمع کردن که مطالب به درد نخور میگه و این آقای آمریکایی (اون روزها استیو جابز مثل الان معروف نبود در ایران) کی هست که اینقدر ازش مثال میزنه و SWOT رو هم لابد بلد نیست که نمیگه! خلاصه، درس استراتژی رو از من گرفتند و کسانی اومدند که SWOT رو خوب بلد بودند!
من هم به سراغ شرکت خودم و شرکت دوستانم رفتم و تلاش کردیم استراتژی رو اونجور که میفهمیدیم انجام بدیم که دستاوردهای مادی و ارتباطات گسترده امروز من، حاصل اون سالهاست.
بعدش ماجرای مذاکره پیش اومد.
اون زمان همه میرفتن این مهارتهای فروش یاد میگرفتن و دوستانی بودند که با آموزش اینکه جوراب سفید با کت شلوار سیاه نپوشید پولدار شدند و جالب اینجاست که هنوز هم همونها دارند آموزش میدهند و یک سری عقب افتاده هم حرفهای اونها رو میشنوند.
من در این زمینه کار کردم و حدود چهار سال، هر شب نشستم و کتاب نوشتم و منتشر کردم و آموزش دادم، اما مردم اون زمان هنوز نپذیرفته بودند که مذاکره اینقدر مهمه. کلی طول کشید تا در دوره های MBA دانشگاهی و دورههای MBA آزاد، مذاکره درس شد.
از سال ۸۴ که سر کلاس ارتباطات ما، یک قسمت یک ساعته از یک درس پنجاه ساعته رو به مذاکره اختصاص دادند تا سال ۹۲ که خودم توی همون دانشکده چهل ساعت مذاکره درس دادم، هشت سال گذشته بود!
بعد دیدم علاقمندان مذاکره زیادند. رادیو مذاکره رو منتشر کردم و کتابهای مذاکره و علوم مرتبطش رو هم نوشتم و چاپ کردم و خودم به سراغ حوزهی بعدی رفتم.
من همیشه باورم رو در همون لحظه میگم اما علاقه و باور به اون کمه.
الان دو ساله که دارم خودم رو تکه تکه میکنم که پول و ثروت و رشد و موفقیت، در استراتژی محتواست و ایران باید به جای نفت، محتوا صادر کنه و کسانی که استراتژی محتوا میفهمند، ثروتمندان چند سال آینده ایران و جهان هستند و خدایان شبکههای اجتماعی (مثل سیستروم و زاکربرگ) پنج سال دیگر باید در مقابل خدایان استراتژی محتوا، سجده کنند. همچنانکه واتسون در برابر گیتس و استیو جابز این کار رو کرد و گیتس و استیو جابز زمین بازی رو به زاکربرگ و سیستروم و رید هافمن واگذار کردند و این روندی است که همچنان ادامه دارد.
اما یک سر به متمم بزن! مطالب متمم که چند ده هزار بار خوانده میشوند و مطلبی داریم مثل مسیر پیاده روی که چهارصد هزار بار خوانده شده!
سری استراتژی محتوا رو من خودم در متمم مینویسم.
یک بار نوشتم که عصر محتوا شروع شده. از قطار توسعه عقب نمونیم
http://www.motamem.org/?p=4045
بعدش مطالب مختلف و دیروز اومدم نوشتم: Brands As Publisher
http://www.motamem.org/?p=6761
باور میکنی که در سایتی که رتبه ۱۵۰۰ ایران رو داره و هر مطلبش چند ده هزار بار و چند صد هزار باردیده میشه، مطالب استراتژی محتوا، هزار بار هم بازدید نمیشه؟
حالا صبر کن چند سال دیگه که لیسانس استراتژی محتوا اومد و فوق لیسانس و دکتراش هم اومد و مردم فهمیدند که این حوزه با حوزه رسانه فرق داره و با لایک خریدن در اینستاگرام فرق داره و با بنر زدن در سایتهای پربازدید فرق داره و با پول دادن و تولید مشارکتی برنامه پایش فرق داره و با وبلاگ نویسی فرق داره و با سئو فرق داره و ربطی به حوزه IT نداره که چهار تا Developer بیان راجع بهش حرف بزنن. یک فلسفه است برای فهمیدن دنیا و برای کسب و کار و برای زندگی…
ببین میرن قلمچی پول میدن که در کنکور رتبه بالا بیارن برن دکترای استراتژی محتوا بگیرن! و بعدش هم مثل الان، هی رزومه برای من بفرستن که استخدام شن (چند روز پیش یکی میگه من دکتر … هستم مشکل مالی دارم برای پرداخت ماهیانه هزینه متمم! کلی خندیدم به مدرکش که اینقدر بی خاصیته براش. اگر زمین میشست اوضاعش بهتر بود!)
اون روز من احتمالاً دنبال یک چیز دیگه هستم که الان نمیدونم چیه.
پس من تلاش میکنم. اطلاعات رو هم همون لحظه با بقیه به اشتراک میگذارم. دانستهها رو باید به بیرون و به سمت بقیه پرت کنی که بتونی به سرعت بیشتر جلو بری. درست مثل موشک که سوختش رو به عقب پرت میکنه و خودش به جلو پرت میشه.
و ناباوری و دیرباوری و کندباوری مردم و تنبلی اونها در به روز بودن و نگاهشون به روندهای گذشته به جای توجه به روندهای آینده، همیشه فرصت رشد و پیشرفت رو فراهم میکنه.
این روند تغییر نمیکنه. گذشته نگر بودن و محافظه کار بودن، حاصل مسیر تکامل انسان و همه حیواناته. آینده نگری یک استثناء غیرطبیعی است…
محمدرضا اگه بگم مطلبت حرف نداشت اصلاً حق مطلب رو ادا نكردم!
آره واقعاً ما همه دنبال تمايز هستيم ولي راه متمايز شدنمون بيشتر وقتها راه نادرستيه،شايد بشه گفت راه غير انساني (يه نوع تنازع بقا)(بخور تا خورده نشي)
واقعاً از راه متمايز شدن تو ميشه خيلي چيزا ياد گرفت(راه متمايز شدنت واقعاً متمايزه!)
اين مطلب رو كه گفتي ياد اون چهار “ت” افتادم كه توي راديو مذاكره ميگفتي : تحمل-تشويق-تقليد-تمايز
مطلبت خيلي خيلي خيلي خوب بود
ممنونم
همیشه کامنتای شما فوق العاده خوب و تأثیرگذار بوده اما این کامنت خیلی خوب بود.
کاش همیشه از این حرفای به شدت شخصی برای ما بنویسید.
ممنونم استاد. سلامت باشید
استاد کاش این کامنتتون بشه یه پست ثابت. نه اینکه بعد چند روز بین کامنتها و پست ها کم دیده بشه.
واقعا عالی بود.
آقا فوق العاده بود چقدر خوشحالم که هنوز انسانهایی مثل شما هستند تو ایران که آدم بتونه از اطلاعاتشون استفاده کنه بابت تمام آموزشها ممنونم
ممنون از معلم ایثارگر مان
ممنون . خیلی از ابهامات برام روشن شد و ایده هایی جدیدی رو از این کامنت گرفتم. ای کاش این مطلب رو به صورت یه پست جداگانه منتشر کنید .
احسان جانِ عزیز سلام
ممنون از شما که با بیانِ ابهامِ ذهنیتون (که نحوۀ بیانتون هم ، از سویِ محمدرضا جان موردِ تحسین قرار گرفت) باعث شُدید تا محمدرضا جانِ عزیز ، این کامنتِ بسیار زیبا و صریح و روشنگرانه رو ارائه کنن
ارادتمند – هومن کلبادی
محمدرضای عزیز و دوست داشتنی
امیدوارم روزی برسه که همپایِ شما و اندیشۀ شما ، قدم بردارم و بتونم همراهِ خوبی براتون باشم .
بسیار بسیار زیبا نوشتید محمدرضا جان
به جرات میگم که از این شفاف تر و زیباتر نمیشد
ممنونم ازتون ، از اینکه هستید و از اینکه شاگردِ معلمی پیشرو به نامِ محمدرضا شعبانعلیِ بی نظیر هستم ، خدا رو شاکرم
بی نهایت ممنونم معلمِ عاشقِ ما
قَدرتون رو با تمامِ وجود میدونم
ارادتمند و کوچکِ محمدرضایِ عزیز – هومن کلبادی
محمدرضای بزرگوار سلام.
الآن که میخواستم این حرفارو بخونم،نگهبانمون اومد داخل اتاق و منم شروع کردم به خوندن این متن برای هر دومون.آدم با فرهنگیه و سن و سالی ازش گذشته.عکساتو بهش نشون دادم و معرفیت کردم.گفت:این آدم آدم بزرگواریه.
یه چیزی چند وقتیه که خیلی ذهنمو مشغول کرده.اینکه اصلأ ارشد بخونم یا نه؟.من مسیر و هدف و کارم و مشخصه(پول درآوردن.یا به قول خودت وابستگی هام).برای کار کردن نیازی به مدرک دانشگاهی ندارم و امیدوارم هیچ وقت پیش نیاد،ولی فضای علمی و درس و بحث:) رو دوست دارم.نگاه که میکنم،میبینم مجموعه ی چیزهایی که آدم از متمم و این خونه یاد میگره قابل مقایسه با یه ساختمون با اون همه سرمایه نیست.راستش ته دلم،انگیزه برای ارشد یه چیزی تو این مایه هاست،که چون کارشناسی رو تو پیام نور خوندم،شاید تو دانشگاهی مثل تهران و… خبری باشه،اینور که خبری نبود:)
تو جامعه ی امروز ما اللحساب یه مدرک دهن پرکن،برای اینکه به حرفت گوش بدن نیازه.من تو دانشگاه یه جریانی راه انداختم و اون جلسات نقد و بررسی کتابه.هدف تنها صحبت در مورد یه کتابه بدون اینکه خیلی جهت خواصی بخوایم به بحث بدیم.هم کلاسی ها و بچه های گروه خیلی پیگیر شدن.این داستان از یه کارگاه شروع شد که خودم برگزار کنندش بودم.وقتی از مسئول مربوطه خواستم آمفی تئاتر یا کلاسی در اختیارم بزاره گفت:کی درس میده؟جواب دادم خودم.
گفت لیسانس داری؟گفتم:پروژم مونده.
برگشت گفت:لیسانس نداری نمیشه.
ولی با کلی داستان و ترفند،بالآخره این اتفاق افتاد…
سلام.
باز هم محمدرضا شعبانعلی، باز هم یک کامنت برای تحریک او به نوشتن و بازهم یک مستی بی مثال برای من.
خیلی حالم خوب شد.
با خواندن نوشته های شما از درون منفجر می شوم. خط به خط و کلمه به کلمه، انفجار را در درون خودم احساس می کنم.
وقتی خواندن نوشته ای از شما را به پایان می برم، تا ساعت ها احساس سبکی می کنم. مطمئن می شوم که دلم می خواهد تا اطلاع ثانوی نه حرفی بزنم، نه نوشته ای بخوانم و نه هیچ صفحه ای از فضای مجازی را تورق کنم.
گاهی به افق خیره می شوم و در ذهنم کلمات آن نوشته را مرور می کنم، گاهی مثل کاری که همین اواخر کردم، ساعتی پیاده روی می کنم تا مطالب شما را هضم کنم.
گاهی دلم می خواهد به خیابان بدوم و یکی یکی رهگذران را نظاره کنم تا ببینم با کدامشان می شود از شما و نوشته هایتان حرف زد. سر راهش را بگیرم و دعوتش کنم به همصحبتی پیرامون آنچه از شما خوانده ام.( چندی پیش شبیه همین را نوشتم، فردایش یکی از خانم های اهل همین خانه برای من ایمیل زد که: داداشی، من هم نظرم همین است ولی ترجیح دادم کامنتی ننویسم ، گفتم نظرم را برای تو ایمیل کنم.او هم از خواندن نوشته هایتان به وجد می آمد.)
—–
راستی، از همان روزهای اول آشنایی با شما، با خودم تصمیم جدی دیگری هم گرفته ام. تصمیم گرفته ام که نه تنها دانشی را که ارائه می کنید، بلکه شیوه ی رفتاری تان را هم بیاموزم.
برقرار باشی محمد رضا شعبانعلی.
علیرضا جانِ عزیز سلام
فقط میتونم بگم که عمیقاً باهات موافقم دوست عزیزم
امیدوارم به زودیِ زود بتونیم در یه فضایِ غیرِ مجازی ، همۀ دوستانِ این خونه ، بتونیم با محمدرضای عزیز و تیمِ محترمشون ، دورِ هم جمع بشیم
ارادتمند – هومن کلبادی
علیرضا جان ، من به نوشته ات امتیاز منفی دادم. این حس من بود، پشت تک تک کلمات دردی را حس می کردم و درد عزیزی که در خلوت با تو حرف می زنه موجب مستی و خوشی من نمی شود.
سلام امید جان.
من،از شما و همه ی کسانی که در هرکجا و به هر علتی حس بد به آنها داده ام ، عذرخواهی می کنم.
فقط بین «مستی» و «سرمستی» فرق بگذار دوست عزیزم. من موقع نوشتن این کامنت -مثل همیشه- فرق گذاشتم.
… این زمان بگذار تا وقتی دگر.
ممنونم از شما.
ممنونم ..
از دیدگاههای شما بسیار بهره بردم .. حس مارادت من رو هم مجموع کامنتهای دوستان رو شامل میشه دیگه تکرار مکررات نمیکنم و به همین بسنده میکنم که متمم و شعبانعلی برای من مدرسهای نوینه با حرفهای جدید ..
سلام
چقدر این اعترافات شخصی نابند و دست نیافتنی !
هر کدام درسی بزرگ برای داشتن زندگی بهتر و پربارتر ،
چون همیشه سربلند باشید
محمدرضا جان …
نمیخوام جمله های دوستان رو تکرار کنم.
فقط با شنیدن حرفات، یه چیز میتونم بگم و اون اینکه:
“خیییلیییییی کارت درسته” ….:) و خوشحالم که همراهتم…
همین!
این نوشته نه فقط بیان تضاد بیرونی عملکرد محمدرضا از نگاه شخص ناظر نبود، مرثیه ای است بر تفکر و راه و روشی که عامه مردم به آن عمل می کنند.بی توجهی به بهبود کیفیت زندگی، نگاه پرسشگر ، کنجکاو و آینده نگر.
هرآنچه او هست و ما نیستیم. اینجا برایش هورا می کشیم، باورها و دغدغه هایش را می فهمیم ، حسرت زندگی با کیفیت او را می خوریم ، اما…
وقتی بهای ۵۰تومان تومان جهت شرکت در سمینار( سال گذشته) و بهای ناچیز دانشی که به رایگان در اختیارمان گذاشته شده ( متمم) موضوع دهها کامنت می شود ، چگونه انتظار عمل به آن را داری؟
به دنبال غلط املائی او می گردیم اما هزاران راه و رفتار اشتباه زندگی خود را نمی بینیم!
او نیازمند مدح و ستایش ما نیست. نمی گویم خارق العاده است اما به خوبی می داند چه می خواهد و باید چه کند و اعتقادات خود را زندگی می کند.
این خیل عظیم از تائید، مثبت، لایک اینستا و..ما پشت سر او نیستیم، روبروبش ایستاده و تنها تشویق یا نقد.
“مالکیت مطالب این سایت، متعلق به کسی است که آنها را نقل میکند! نقل مطالب به هر شکل و در هر جا، با ذکر منبع یا بدون ذکر آن، مجاز بوده و موجب خوشحالی نویسنده میشود.”
محمدرضا شعبانعلی
مقالات متعدد ، متنوع و به روز، که هیچکدام از ما به گرد پایش نیز نمی رسیم چه رسد عمل به آن.
نتیجه، او در انتقال دانش خسیس نیست.متمایز است اما در جای خود یکی میشود هم سطح ما!
آنجا که در گفتگو با مدیران خودکار به دست ، خودکار مون بلن خود را زمین می گذارد و حس می کنی نماینده توست…
بیائید فکری به حال خود کنیم
محمدرضا را محدود به چهاردیواری این خانه و روزنوشته ها نکنیم
من دانش او را می خواهم، هرکجا که باشد( روزنامه، رادیو، اینستا، کلاس درس، سمینار و همایش و….)
محمدرضا مدحت را نمی گویم چون سخنان ساده ای که هر مدیر موفق و کارآمد را ذوق زده می کند، برای تو پشیزی ارزش ندارد.
ما را به سادگی ، بی اعتمادی و … بخش.
به ما گفتند هر چه گرانتر ، ارزشمندتر ، همه گرگند پس اعتماد نکن!
تو این باورهای غلط را فرو ریختی.
به ما فرصت بده…
امید جان. خوبی؟:)
چقدر خوب گفتی و خوب نوشتی … ممنون.
مخصوصا دو نکته در نوشته ت خیلی توجهمو جلب کرد و لذت بردم ازش …
یکی اینکه:
“او نیازمند مدح و ستایش ما نیست……”
و دیگری اینکه:
“محمدرضا را محدود به چهاردیواری این خانه و روزنوشته ها نکنیم …….”
همینطوره امید عزیز … کاملا باهات موافقم و لذت بردم از نوشته ت…
و در مورد نکته ی دومت که در اینجا نوشتمش هم بذار یه توضیح کوچیک بدم و اون اینکه:
اینکه من یه بار در جایی نوشتم “هیچ جا خونه ی آدم نمیشه…”، اصلااا منظورم به خودِ محمدرضا نبوداا … همه جا خونه ی محمدرضاس و اصلا محصور و محدود کردنش به یک جا، کار درستی نیست و دوستان واقعی او هیچوقت این رو نمیخوان، هیچوقتتت … منظورم به خودمون و بودنمون در «این خونه» بود…:)
در هر حال ممنون که توی این خونه هستی …:)
شهرزاد عزیز، پرسیده بودی خوبم؟ میگویم نه
چند وقته از این همه نقد بی نتیجه خسته شدم.
ورودی های ۶۰ و ۷۰ شدند کیسه بوکس و فقط بزن، ولی مدیران عزیزاینجوری قدرتمند نمی شوید!
به قول خودتان کارمندانتان مدل ۶۳ هستند!!!! و مدل بالای ۷۰دارید، یاد بگیرید چه جوری با آنها کار کنید.
میدانید مدل های جدید option زیاد دارند( خواستم غریبی نکنید!) کار با آنها توانمندی بالا می خواهد. اگر راهش را نمی دانید و شاگرد خوبی برای آموختن نیستید سراغ پیکان جوانان بروید. آقای مهندس ! آنها بی چون وچرا ریزه خوار سفره شما می شوند…
میدانی شهرزاد من از تعلیق بدم میاد. از فیلمهایی که نمیدانی آخرش چی میشه.
این فایل های آخر…
در هیچکدام محمدرضا را ندیدم.البته کامنتی که خودش برای اولین بار برای خودش گذاشت تا حد زیادی آرومم کرد.
شهرزاد جان خیلی پرحرفی کردم ولی امروز واقعا حالم بد بود.فقط نوشتم ، پر از غلط های نگارشی (:
خدا را شکر آدم مهمی نیستم که غلط های املایی من را بگیرند!
سلام به همه و معلم عزیز
مرسی محمد رضا.مرسی که بازم برای اینجا وقت میذاری.شاید اعتراضات ما به غیبتت جواب داده و شایدم برنامه هات طوری پیش رفته که باز اینجا می بینیمت.
در مورد حرفات که همه گفتن عالیه.فکر کنم آقای داداشی عزیز بهترین توصیف رو داشت. منم یکی از اهدافم اینه که مدل رفتاریم رو بهتر کنم.شاید تاثیر گذاری بر نگاه رقابتی ( از نوع تخریبیش و نه سازنده) و تبدیل اون به نگاه استراتژیک و یا کمک کردن به شکل گیری مدل های ذهنی بهتر ،اول توی وجود خودم و بعد بخشی از جامعه از جمله رویاهای منه.
باز هم کامنت فوق العاده ت ما رو به وجد آورد.البته هیجان بدون عمل هیچ فایده ای نداره.امیدوارم بتونیم از این هیجان خروجی مثبت بگیریم.
محمدرضای عزیز، مرسی که بازم برای اینجا وقت گذاشتی و میدونم خواهی گذاشت.
شاگرد تو
محمد
جذاب بود
کلیت مطلب این میشه که تو هر زمینه ای که هستیم تهشو در بیاریم(با رقابتی بودن و اشتراک گذاری) و وقتی اون زمینه در معرض اشباع شدن قرار گرفت کلا اون زمینه رو تغییر بدیم.
اما در مورد من یا هر کس دیگه:
مثلا من مهندس برقم…دارم طراحی تاسیساتی انجام میدم که جدای از بحث درآمد یه کار روتینه و نمیتونم بگم شیفته و شیدای این کارم…کاملا معمولیه…یا یکی دیگه کار فروش رو انجام میده و علاقه منده
فرض کنیم ته این کار رو دراوردیم و به اندازه ظرفیتمون رشد کردیم.
حالا سه تامسئله هست: اول اینکه این زمینه ها از ابتدا اشباع شده بود…دوم اینکه رها کردن همین ها یعنی از بین رفتن درآمد…سوم اینکه زمینه ی بعدی چیه که هم علاقه توش باشه هم استعداد
در مورد شما:
در طی تمامی این مراحل( البته باید به مدت زمانی که تو هر مرحله طی کردین دقت بشه که اصلا کم نبوده و هر کدوم سالها طول کشیده) شما قالب عرصه فعالیت خودتون رو که ازون کسب درآمد میکنید حفظ کردید(مربوط به صنعت ریلی و ماشین آلات صنعتی) و با تغییر تمامی این زمینه ها این موضوع تغییری نکرده.
نظر خودم به شخصه اینه که اکثر آدمای موفق(بخصوص کسایی که فعالیتشون عملی نیست) خیلی زود و تو سن نسبتا کم تو غالب کارآموزی و شاگردی وارد یک بازار و بیزینسی شدند و ماندگاری تو اون کار زمینه ساز موفقیتشون شده.چیزی که برای شما هم اتفاق افتاده.اما گستره ی علاقه هاتون خیلی گسترده تر بوده و باعث حرکت بیشتر شده.
به هرحال ممنون
استاد شعبانعلي
ممنون به خاطر اينكه با هزينه بسيار اندك اين چنين فرصت ياد گيري رو در اختيار مخاطبين خودتون قرار ميدين
من فقط ميتونم در جمع بندي پاسخ شما به دوستمون بگم شما قبل از هر رقابتي پيش رو در سخاوت هستين
دست حق يارتون و باز هم ممنون
پاينده باشين
استاد عزیز ممنون از پاسخ جامع شما به این سوال ولی سوال دیگه ای ذهنم رو مشغول کرد . یادم میاد که در یکی از فایل های رادیو مذاکره گفتید که وقتی در کاری وارد میشی توی اون کار بهترین باش و مثال اون قایق ساز رو زدید که بهترین تو رشته ی خودش بود. ولی الان شما شاخه های مختلفی رو تجربه کردید . این یه جورایی تمرکز و متخصص شدن در یک زمینه رو از آدم نمی گیره ؟
البته می بخشید که وقت شما رو میگیرم اما این سوال بعد از جواب شما ذهنمو خیلی درگیر کرد .
سلام استاد .
جواب سوالم رو در لینک زیر گرفتم .
ممنون
http://www.motamem.org/?p=7239
سلام به همه ی دوستان عزیزم ،به خصوص محمد رضای عزیز
فقط خواستم عرض ادبی کرده باشم و بگویم که داشتن معلمی با این چنین روح و منشی، نعمتی بزرگ برای تک تک مان هست.
از خدا برایتان آرامش ، سلامتی و پایندگی خواستارم
بخاطر بودنت سپاسگذارم
خیلی اتفاقی این کامنت رو دیدم! همین الان ازش استفاده کردم! نمیدونم چرا انقدر توانایی در تاثیر گذاشتن و حس متفاوت منتقل کردن!
نوشته هات باعث میشن از بالا به همه چی نگا کنی!
تشکر از شما استادان گرانقدر بابت بحث خیلی خوبتون