علم بهتر است یا ثروت؟
این روزها، به دلیل دریافت چند پیشنهاد شغلی با بسته های مزایای عالی، وادار شدم بار دیگر به سلسله مراتب ارزشها در زندگیم فکر کنم.
تجربه سه دهه زندگی در فضای فرهنگی جاری کشور، این احساس را به من داده که مردم از آنجا که نمیخواهند منحصراً یکی از این دو را انتخاب کنند، ترجیح میدهند انتخابی ترکیبی داشته باشند. همان ماجرای خواستن خدا و خرما.
چنین است که در مقابل سوال «علم بهتر است یا ثروت»، دو نوع پاسخ میشنوی. کسانی که میگویند: «علم» بهتر است چون میتواند در خدمت کسب «ثروت» باشد. و دیگرانی که میگویند «ثروت» میخواهیم تا آن را صرف کسب علم کنیم.
خلاصه این میشود که گویا، ثروت، خواسته ای است که اگر چه اسماً در مقام دوم است، اما رسماً اولویت نخست را به خود اختصاص داده است.
من طی سالهایی که گذشت، علم را اولویت قرار دادم و این روزها فرصتی بود تا این تصمیمم را مجدداً ارزیابی کنم. در جستجوی پاسخ مناسب، کتابخانه ام را به هم ریخته بودم که به کتاب «اشراف زاده قهرمان» برخوردم. کتابی برای گروه سنی ب! که در پنجم دبستان از معلمم هدیه گرفته بودم.
در مقدمه اش برایم نوشته بود: ارزشمندترین چیزها در زندگی، رایگان به دست می آیند. از جمله لبخند، آغوش گرم، بوسه، عشق، دوستی و همدردی.
فکر میکنم پاسخ سوالم را یافته ام.
۲۱ سال از تاریخ نگارش این جملات میگذرد و رنگ و رو از این «مداد نوشته» رفته است. گفتم دوباره اینجا بیارمش، تا برای همیشه بماند.
[ مطلب مرتبط: زنگ انشا ]
توضیح: در صورتی که به متنها و نوشتههای ادبی علاقمند هستید، احتمالاً سر زدن به مجموعه مطالب پاراگراف فارسی میتواند برای شما مفید باشد.
موارد زیر، برخی از پاراگراف فارسی های پرطرفدار متمم هستند:
- درباره باج گیری عاطفی
- سابرینا پاترینسکی (کسی که او را با اینشتین مقایسه میکنند)
- پرتاب سنگ به اتوبوس گوگل
- نمیفهمم! واقعاً اختراع قاشق اینقدر سخت بوده؟ (درباره فرهنگ ژاپنی)
- برخی ماجراها همان بهتر که آغاز نشوند (مولوی)
- جمله هایی از نیکلاس اسپارکس
- حکمتی که در درد کشیدن وجود دارد (نیچه)
همچنین درسهای پرورش تسلط کلامی و چالش نوشتن در متمم نیز ممکن است برای شما جذاب باشد.
آخرین دیدگاه