علم بهتر است یا ثروت؟
این روزها، به دلیل دریافت چند پیشنهاد شغلی با بسته های مزایای عالی، وادار شدم بار دیگر به سلسله مراتب ارزشها در زندگیم فکر کنم.
تجربه سه دهه زندگی در فضای فرهنگی جاری کشور، این احساس را به من داده که مردم از آنجا که نمیخواهند منحصراً یکی از این دو را انتخاب کنند، ترجیح میدهند انتخابی ترکیبی داشته باشند. همان ماجرای خواستن خدا و خرما.
چنین است که در مقابل سوال «علم بهتر است یا ثروت»، دو نوع پاسخ میشنوی. کسانی که میگویند: «علم» بهتر است چون میتواند در خدمت کسب «ثروت» باشد. و دیگرانی که میگویند «ثروت» میخواهیم تا آن را صرف کسب علم کنیم.
خلاصه این میشود که گویا، ثروت، خواسته ای است که اگر چه اسماً در مقام دوم است، اما رسماً اولویت نخست را به خود اختصاص داده است.
من طی سالهایی که گذشت، علم را اولویت قرار دادم و این روزها فرصتی بود تا این تصمیمم را مجدداً ارزیابی کنم. در جستجوی پاسخ مناسب، کتابخانه ام را به هم ریخته بودم که به کتاب «اشراف زاده قهرمان» برخوردم. کتابی برای گروه سنی ب! که در پنجم دبستان از معلمم هدیه گرفته بودم.
در مقدمه اش برایم نوشته بود: ارزشمندترین چیزها در زندگی، رایگان به دست می آیند. از جمله لبخند، آغوش گرم، بوسه، عشق، دوستی و همدردی.
فکر میکنم پاسخ سوالم را یافته ام.
۲۱ سال از تاریخ نگارش این جملات میگذرد و رنگ و رو از این «مداد نوشته» رفته است. گفتم دوباره اینجا بیارمش، تا برای همیشه بماند.
[ مطلب مرتبط: زنگ انشا ]
توضیح: در صورتی که به متنها و نوشتههای ادبی علاقمند هستید، احتمالاً سر زدن به مجموعه مطالب پاراگراف فارسی میتواند برای شما مفید باشد.
موارد زیر، برخی از پاراگراف فارسی های پرطرفدار متمم هستند:
- درباره باج گیری عاطفی
- سابرینا پاترینسکی (کسی که او را با اینشتین مقایسه میکنند)
- پرتاب سنگ به اتوبوس گوگل
- نمیفهمم! واقعاً اختراع قاشق اینقدر سخت بوده؟ (درباره فرهنگ ژاپنی)
- برخی ماجراها همان بهتر که آغاز نشوند (مولوی)
- جمله هایی از نیکلاس اسپارکس
- حکمتی که در درد کشیدن وجود دارد (نیچه)
همچنین درسهای پرورش تسلط کلامی و چالش نوشتن در متمم نیز ممکن است برای شما جذاب باشد.
علمه ثروت…. 🙂
روال زندگی ما این شده مدرک دانشگاهی بعد خدمت واسه پسرا بعد کار بعد ازدواج وتا آخرش همینطور تا روزی که عمر تموم بشه.کل عمر ما شده تلاش واسه نیاز های اولیه اساسی و به حداقل ها قانعیم.اما یه چیز که قابل توجه هستش اینه که مدرک آکادمیک لزوما علم نیست.واسه چی کشوری مثل هند درآمد فناوری اطلاعاتش از فروش نفت ما بیشتره در حالی که به نسبت از هند فارغ التحصیلان بیشتری داریم؟یا آلمان که بهترین خودروها یا وسائل مهندسی رو ارائه میده؟مشکل اینه که ما به خودمون زحمت نمیدیم که تو رشته خودمون علمی به دست بیاریم و همش به فکر همون روالی که گفتم هستیم.این درسته که همه میتونیم با یه مدرک دانشگاهی حالا هرجورش یه کاری چه پارتی و….پیدا کنیم اما واقعا سطح تفکر ما فقط همون حد میمونه و مسلما از زندگی هیچ گاه احساس رضایت نداریم و همیشه دلمرده ایم چون اون چیزی که دوست داشتیم نشدیم.اما واسه چی؟چون وضع مملکت این طوره؟چون خونوادمون فقیره؟چون سرنوشتمون همینه؟چون……….؟نه همه اینا بهونه است.سعی کنین علم رشته رو به طور واقعی و از دل و جون بخوایین اونوقت میبینین که ثروت زائیده علمه.علم خوندن چهارتا کتاب وجزوه نیست.پژوهش و یادگیری و تجربه هم جز های اساسی علم هستن.اگه واقعا تو رشته تحصیلی یا کاریتون علم داشته باشین اون وقت کافیه برین دنبال کار متوجه میشین ثروت شمارو میخواد نه شما ثروت رو.
مهندس :امید نصیری
محمدرضاعزیز!باوجودیکه حدودا۲/۵ سال ازتاریخ ثبت پست میگذره!ولی لازم میدونم جواب این پرسشی که نه تنهاامروز بلکه از بدو تولد منسوخ بوده رابدم٬چراکه علم هرکس٬یکی از ثروت های او محسوب میشه ودر واقع علم زیرمجموعه ثروته ورابطه جزءبه کل دارن نه جزء به جزء!مثل این میمونه که بگیم آب بهتر است یامایع؟!!خنده داره نه!
در مورد بنده هر طور فکر کنید مهم نیس باور کنید ثروت بهتره الان کسی که ثروت داره به راحتی می تونه علمو از دانشگاه ازاد بخره
مهسا خانوم خب باید اول علم داشته باشی که ثروت بدست بیادیانه،دانشگاهو بخری تا چیزی ندونی مدرک و میخوای چیکار.
۲۵ سالمه و موندم واسه ارشد بخونم یا بعد کارشناسی برم سربازی و سر کار……اخه خیلی وقته که هم کار میکنم و هم درس میخونم و دیگه حالم از تنهاییم بهم میخوره….همه اساتید سر کلاس بلغور میکنن که درس بخونید و عید ادم بخونید تا به جایی برسی اما من اونایی رو که مثل ادم خوندن رو هم دیدم دیگه/طرف داره از شریف دکتری میگیره و هنوز اندر خم یه کوچست و منم نهایتا که درسامو خوب بخونم میشم مثل اون دیگه/نمیدونم والا خودم درس و دوس دارم اما به چه قیمتی اخه؟با قیمت کارگری کردن؟وقتی کسیو نداری و پول هم که الا مشالا اصلا نداری دیگه جایی واسه بحث میمونه؟///حالا هی بگم …وطنم پاره ی طنم !!!…..همه چی به مخ و پول برمیگرده
اگر چند نفر مثل شما فک میکردن الان وضعیتون خیی بهتر بود
اقا هردو علم برای درک کرد ثروت برای زندگی راحت هرکی من موافق دستابالا
واقعا مطلب بسیار قشنگی گفتید
ثثثثثثثثثثثرررررررروت
سلام من که ترجیح میدم علمو در حد محدود یا بهتر بگم معمول داشته باشم اما ثروت رو نامحدود هر چی بیشتر بهتر به نظرم در شرایطی که ما زندگی میکنیم برای نفس کشیدن باید خرج کرد حتی برای استفاده از همون علمم به ثروت نیاز داریم البته من بزرگترین تصمیمات زندگیمو همیشه با الویت ثروت گرفتم و اگه بازم به همون زمان برگردم همین کارو میکنم .
تو سایت مارکتینگ که با شما مصاحبه کرده نوشته فایل صوتی کتاب فنون مذاکره روی سایت شعبانعلی دات کامه ولی هر چی میگردم نیست
plz help
سلام
روزی پیامبر از فضائل علی(ع) و دانایی وی سخن می گفت :
” انا مدینه العلم و علی بابها “
جمعی خواستند این فرموده ی پیامبر را بیازمایند، لذا به فکر امتحان حضرت علی (ع) افتادند ، و گفتند که از او سوالی میکنیم اگر به سوال ما جواب های منطقی مختلف دهد ، معلوم می شود که در گفته حضرت رسول شکی وجود ندارد :
سوال : علم بهتر است یا ثروت ؟
پاسخ حضرت علی(ع)و مقایسه ثروت (مال)و علم
مال/علم:
مال کاسته می شود/علم افزوده می شود
تو از مال مراقبت می کنی/ علم از تو مراقبت می کند
مال میراث فرعون و قارون است/ علم میراث پیامبران و انبیا است
به صاحب مال بخل می ورزند /به صاحب علم احترام می گذارند
مال کهنه می شود/ علم تازه تر می شود
صاحب مال از دزدیده شدنش می ترسد /صاحب علم از دادن علم به دیگران خوشحال می شود
مال قلب صاحبش را سخت می کند/ علم قلب صاحبش را نورانی می کند
مال برای صاحبش تکبر می آورد /علم صاحبش را خاشع و متواضع می کند
مال برای صاحبش اندوه می آورد/ علم رفع اندوه می کند
صاحب مال همیشه ترس از دست دادن آن را دارد /صاحب علم از نشر آن خوشحال می شود
و باز هم سوال:
علم بهتر است یا ثروت؟؟؟
از نظرمن تاثروت نباشه علم رونمیشه بدست اورد پس میتونم بگم ابتدا ثروت بعد دانشگاه وهزینه ومخارجش
سلام استاد،درست گفتی خیلی چیزارو اصلا حواسمون نمیشه که کی بهمون میدن،ولی ای کاش برای چند لحظه نبودن خیلی از چیزارو تجربه کنیم،اینجوری قدرشونو بیشتر میدونیم
besyar ziba