در مطلبی که درباره آموزش و یادگیری زبان انگلیسی نوشته بودم، نکات و پیشنهادهای متعددی را مطرح کردم و یکی از آنها، مطالعهی جمله های کوتاه انگلیسی بود.
با وجودی که پیدا کردن چنین سایتهایی دشوار نیست و احتمالاً خودتان هم، تعداد زیادی از این نوع سایتها را میشناسید، تصمیم گرفتم چند مورد از آنها را که حس میکنم مناسبتر هستند در اینجا معرفی کنم.
سایت WikiQuote یکی از در دسترسترین و پرمحتواترین سایتهای نقل قول و جملات کوتاه انگلیسی است. جمله های کوتاه و بلند انگلیسی فراوانی را میتوانید در آن بیابید. مزیت مهم WikiQuote این است که تقسیم بندی بسیار خوبی دارد. در همان صفحهی اول، جملهها بر اساس نام اشخاص، موضوع، نام مکانها و مواردی مانند اینها دستهبندی شدهاند.
ضمن اینکه WikiQuote برای یادگیری زبان انگلیسی خوب است، به خاطر داشته باشید که به آن خیلی اعتماد نکنید. چون میزان اعتبار آن، شبیه سایر ویکیهاست. بنابراین مثلاً ممکن است جملهای که از مارک تواین میخوانید، همین چند روز قبل، توسط یکی از نویسندگان ویکی خلق شده باشد. اما به هر حال، برای یادگیری زبان مناسب و خوب است.
نمیدانم به چه علت، اما در ThinkExist حس میکنید سلیقهی بهتری در انتخاب جملهها و نقل قولها وجود داشته است. حداقل من، جملهها و نقل قولهای دوستداشتنیتری را در اینجا دیدهام و با نویسندگان بسیاری به واسطهی آنها آشنا شدهام. اما قطعاْ واسط کاربری ضعیف و ساده و طبقهبندی نهچندان قدرتمند مطالب، احساس خوبی به شما نخواهد داد. پیشنهاد میکنم مستقیماً از Search استفاده کنید و وقتتان را به بررسی طبقهبندی سایت نگذرانید.
گودریدز یک شبکه اجتماعی تخصصی برای علاقهمندان کتاب و کتابخوانی است. بنابراین، کارکرد اصلی آن، گردآوری و ارائهی جملهها و پاراگرافهای انگلیسی نیست. اما بخش Quote آن واقعاً گسترده و غنی است. اگر سراغ گودریدز رفتید، حوصلهی بیشتری به خرج دهید و بعد از انتخاب برخی جملههای دوست داشتنی، سری به کتابهای آن نویسندگان هم بزنید. خیلی از نویسندگانی که ما پیدا میکنیم و کتابهایشان را میخریم و در پاراگراف فارسی معرفی و نقل میکنیم، برای نخستین بار در Goodreads دیده و شناختهایم.
تعداد جملههایی که در BrainyQuote میبینید، کمتر از سایتهایی است که تا اینجا معرفی کردم. اما جملههای آن دستچینشدهتر هستند و میتوان گفت احتمالاً در موضوعات مشابه، برخی از پرمحتواترین جملات را در این سایت خواهید یافت. ضمن اینکه حس میکنم دقت قابل توجهی در تطبیق جمله و گوینده دارند. نمیتوانم قضاوت قطعی داشته باشم، اما تا این لحظه، ندیدهام که جملهای از یک نویسنده را به اشتباه به نویسندهی دیگری نسبت داده باشند.
طراحی سایت QuoteGarden در حدی قدیمی است که نوستالژیهای دههی ۹۰ میلادی را در شما زنده میکند. اما از نظر انتخاب جمله های کوتاه و تعداد جملههایی که در آن وجود دارد، واقعاً غنی و قدرتمند محسوب میشود. ضمن اینکه دستهبندی جملهها هم بسیار خوب انجام شده و وقتی تصمیم ندارید دنبال جملههایی با کلمات خاص یا از نویسندهای مشخص بگردید، این سایت میتواند انتخاب مناسبی باشد.
خوبی این سایت، به نسبت سایر سایتهایی که معرفی کردم این است که متوسط طول جملههایش کوتاهتر است (بر خلاف سایتی مثل GoodReads که گاهی میبینید کاربران یک صفحه از کتاب یک نویسنده را به عنوان نقل قول، ثبت کردهاند). اگر هنوز در مراحل ابتدایی یادگیری زبان هستید، به نظرم این سایت میتواند نقطهی شروع خوبی باشد.
سایت QuotationsPage هم، منبع خوبی برای پیدا کردن جمله های کوتاه انگلیسی و یادگیری زبان به کمک آنهاست. اما کمتر پیش میآید که جملههایی از نویسندگان و متفکران معاصر را در آن بیابید. چون سایت بیشتر حول و حوش نویسندگان کلاسیک و مشاهیر فرهنگ و سیاست، سامان گرفته است (امیدوارم طراحی قدیمی آن، حستان را بد نکند).
چند مطلب پیشنهادی:
با متمم:
فایلهای صوتی مذاکره آموزش زبان انگلیسی آموزش ارتباطات و مذاکره خودشناسی
محمدرضای عزیز.
خیلی ممنون از اینکه این سایتها رو اینجا معرفی کردید. من تا به حال فقط از BrainyQuote و گودریدز و همچنین Quoteland استفاده میکردم. همیشه هم جملاتی رو برای یاد گرفتن زبان انگلیسی انتخاب میکنم که فقط یک کلمه از اون جمله رو بلد نباشم یا برام ناآشنا و سخت باشه. چون اینطوری ذهنم با اون جمله ارتباط بیشتری برقرار میکنه و راحتتر میتونم اون کلمهی خاص رو توی جمله یاد بگیرم. نقل قول کردنش هم برام راحتتره 😉
حالا هم بقیهی سایتهایی رو که اینجا معرفی کردید بوکمارک کردم تا از اینها هم در آینده استفاده کنم.
به نظرم یکی دیگه از کاربردهای چنین سایتهایی اینه که میشه گویندهی اصلی یه جمله رو پیدا کرد. من بعضی از اوقات این کار رو میکنم تا بفهمم یه جمله رو واقعاً چه کسی گفته و گویندهی اصلی چه کسی است.
پینوشت نامربوط: یکی از جاهایی که همیشه خوندن جملات کوتاهش برام لذتبخش و مفید بوده، پیام اختصاصی متمم هست.
بدون اغراق باید بگم که هم خوندن خود جمله باعث شده تا کمی به مفهومش فکر کنم و هم جستجو دربارهی گویندهی اون جمله باعث شده تا با افراد خیلی خوبی آشنا بشم و برم حرفها یا کتابهاشون رو بخونم.
آخرین شخصی که از این طریق باهاش آشنا شدم کارلو رُولی است. خوندن تعدادی از جملاتش در متمم باعث شد تا با کتاب «۷ درس کوتاه فیزیک» آشنا بشم و این کتاب رو بخونم چیزای خوبی ازش یاد بگیرم.
[…] من مقاله معرفی چند سایت برای جملات کوتاه انگلیسی را پیدا کردم. میخواهم بدانم کی منتشر شده است. البته به […]