فایل جدید رادیو مذاکره را با دکتر علیرضا فیض بخش ضبط کردهایم. ایشان بدون شک جزو مطرحترین برندهای حوزه کارآفرینی در کشور هستند. موضوع گفتگو آموزش مدیریت در ایران است. ایشان در دانشگاه صنعتی شریف، در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، استاد بنده بودهاند و هنوز هم دانشجویی ایشان از افتخارات من است. راجع به این استاد بزرگوارم، قبلاً مطلبی نوشته بودم تحت عنوان: لبخند و کاغذ و بسکتبال.
از لطفهای بزرگ ایشان، توجه همیشگی به دانشجویان است. وقتی تماس گرفتم و خواهش کردم که خدمتشان باشم، به من گفتند فردا بین کلاست بیا. با هم حرف میزنیم و حاصل این گفتگو، چیزی است که امروز میشنوید.
با دکتر فیض بخش، از خاطرات سالهای قدیم گفتیم. از روشهای مختلف آموزش مدیریت. از مقاومتهای تفکر سنتی در مقابل روشهای آموزش نوین و مهمتر از همه، از نقش آموزش مدیریت برای کودکان و نوجوانان. دکتر فیض بخش برایم توضیح دادند که بعد از بیش از یک دهه تجربه آموزش مدیریت، به نتیجه رسیدهاند که آموزش صحیح، باید از دبستان و دبیرستان آغاز شود و از برنامههایی که در این راستا طراحی کردهاند. همچنین با هم گفتگوی کوتاهی درباره تجاری شدن آموزش مدیریت داشتیم که در آینده، هر زمان ایشان فرصتی داشته باشند، تکمیل و ارائه خواهیم کرد.
آرزو دارم، در آینده نزدیک فرصتی دست دهد و در خدمت سایر بزرگوارانی که نزدشان شاگردی کرده و میکنم هم باشم. دکتر مشایخی، دکتر آراستی. دکتر نجمی و سایر اساتید ارزشمندی که دغدغهی رشد ما را داشته و دارند…
چند مطلب پیشنهادی:
با متمم:
فایلهای صوتی مذاکره آموزش زبان انگلیسی آموزش ارتباطات و مذاکره خودشناسی
سلام من یه سالی واسم پیش اومده استاد شعبانعلی دوست داشتنی، چرا همه آدمای برند تواین حوزههای مختلف از جمله روانشناسی، جامعه شناسی، مدیریت، اقتصاد این دغدغه و ضرورت سنّ ۱۴ تا ۱۸ رو درک میکنن، ولی فعالیت کلانی انجام نشده، ممنون میشم طریق ایمیل پاسخ بدید
چقدر از نگاه ایشون به اقتصاد و مدیریت لذت بردم……..
سلام بر محمد رضای عزیز
سر شلوغی من تو این چند وقته فرصت رو از سر زدن به سایت ازم گرفته بود ، ولی ارادت من به شما با این دوریا کم نمیشه
صحبت شما با دکتر برام خیلی الهام بخش بود – نمونه مشابه ایشون رو در سازمان مدیریت صنعتی تو مهندس مازندرانی و دکتر ادب دیدم . الان هم دارم رو یه طرح مهارت های فروش توانمندی ها کار می کنم که بعد از اتمام برات می فرستم اگه دوست داشتی یه نگاه بهش بکن .
ضمناً یه پیشنهاد برای نفر رادیو مذاکره و البته طرح MBA که قراره تو متمم پیگیریش کنی و من خیلی از جزئیاتش خبر ندارم 🙂 برات داشتم : آقای دکتر قاسم انصاری رنانی ، ایشون جزو معدود کسانیه که خیلی مهارت محور به آموزش مدیریت تو کشور توجه کرده ، مثلا یه سری مطلب تحت عنوان ” محک نظریه ها در عمل ” با نگاه آموزش مسئله محور مدیریت بوسیله CASE Study تو نشریه ” مدیرساز” سابق کار کرده بود و چند تا کتاب با عنوان بازی های رهبری و اموزش مدیریت بوسیله بازی نوشته و ترجمه کرده که حرف نداره .
ارادت ضمناً عیدت هم مبارک
سلام؛ شما ١٧ روز پيش طي يك ايميل فرموديد ؛ مصاحبه با اقاي واثقي رو هم روي راديو مذاكره مي گذاريد و من ١٧ روز به اينجا و اينستاگرام شما سر ميزنم ؛ پيغام دادم ؛ ايميل دادم ؛ اما نفرموديد كه چرا نمي گزاريد ؛ اين مصاحبه براي من واقعا مهم است ؛ چون مي خواهم با طرز تفكر ايشان اشنا بشوم
سلام
خوشحالم که استاد عزیز و تاثیر گذار م را در کنار هم میبینم …
دو انسان خاص و دارای سبک و اندیشه و سنت شکن در اموزش . برا ی هر دوی شما اساتید بزرگ ارزوی موفقیت و سلامتی دارم .
سلام.
اولا بابت تمام تلاش ها تون برای ارتقای فرهنگ و دانش ما مردم خیلی خیلی متشکرم.
ثانیا میخواستم خواهش کنم اگه امکانش هست یه صحبتی هم راجع به ثبت ایده ها داشته باشیدو این که مثلا یه سایتی مثل تخفیفان رو کی باید ثبت رسمی کرد و چه جوری. مثلا به عنوان یه شرکت سهامی خاص یا مستولیت محدود ثبت میشه؟تفاوت انواع شرکت و لزوم و زمان ثبت.
سلام … کاش بخشی از آموزشای اینچنینی سهم معلما بود … اونا که هر روز چندین ساعت با بچه ها در ارتباطن ( شانس و فرصتی که کسای دیگه ندارن ) … مطمئنم فتوسنتز و چرخه ی کلوین رو هیچ کدو م از دانش آموزام به خاطر ندارن هیج جای زندگیشونم استفاده نکردن ولی جایی که خلاقیت و احساس و شور آموزش وسط میاد و در مورد مطالبی صحبت می کنبم که بچه ها در زندگی با اونا سر و کار دارن و می تونه ارزش آفرینی کنه، همیشه بیاد موندنیه .. کاش به ما معلما یاد می دادن چجوری و چه چیزایی رو یاد بدیم
سلام خانم رویا
من چند سالی سابقه تدریس داشتم ناخودآگاه ادم به همکاران سمپاتی پیدا میکنه،:-) بر اساس تجربه شخصی میگم رو روان بچه ها کار کنید و به قول استاد به دنبال یادگیری باشیم نه آموزش و از خودمون شروع کنیم . یه سر به سرفصل دروس دانشگاهیتون بزنین که اکثرمون شب امتحانی و با انزجار پاسشون کردیم، این بار می بینین کتابهای بدی نیستن!
راستی ما یه کتاب داشتیم به اسم روانشناسی آموزشی شاید برای شما هم مفید باشه
خوشحالم از قشر معلمان حال حاضر هستید و چنین دغدغه هایی دارید.
!Oops
این فایلها رو تازه باز کردم اصلا حواسم به تاریخ شون نبود!
سلام
فایل بعدی چی شد؟
اتیکت؟
دوره مذاکره با شیطان؟
ما منتظریم
سلام استاد عزیز ….
خیلی عالی بود. تو این هفته قول دو تا فایل داده بودین استاد . یک گفتگوی ۲/۵ ساعته . مرسی از زحمتی که میکشین . واقعا” این تجربیات که اشتراک گذاشته میشه خیلی مفید هستن. ممنونم
به عنوان یک مهندس دانش آموخته دانشگاه امیرکبیر و دانشکده فنی دانشگاه تهران، قبول دارم که دانشجوی مهندسی علاوه بر علوم و فناوری، باید با مفاهیم و ابزارهای مدیریتی هم آشنا بشود، اما این امر از راه فروش آش و بلال محقق نمی شود. رسالت دانشگاههای صنعتی و فنی در درجه اول تربیت مهندسان مورد نیاز صنعت است، نه تربیت تاجر و نه تربیت برندگان جوایز نوبل! کارآفرینی و نوآوری در رشته های مهندسی نیازمند مهارتهای مدیریت پروژه، تفکر سیستمی، مدیریت فناوری و غیره است.
یک کمکی که استادان بزرگی مانند دکتر فیض بخش می توانند انجام بدهند، کاهش تعداد واحدهای دروس عمومی از ۲۰ واحد به ۱۰ واحد یا کمتر و اختصاص ساعات این درسها به درسهای مدیریت و اقتصاد برای دانشجویان مهندسی است.
هیراد جان سلام
با احترام به نظر شما ، فکر میکنم هدف از آش و بلال فروشی ، افزایش مهارتی غیر از مهارت های درسی و کلاسیک باشه که در واقع دانشجویان فنی ( به خصوص بچه های شریف ) رو از حالت یک بعدی خارج میکنه و تمرکزشون رو از تحصیل کلاسیک ، به سمت تعاملات اجتماعی میبره و به اونها می آموزه که زندگی ابعاد گوناگونی داره . از طرف دیگه ، همونطوری که در مبحث عزت نفس مطرح شد ، فراگیری هر مهارتی ، حتی مهارتهای به ظاهر بی ربط ، می تونه در افزایش عزت نفس انسانها موثر باشه و فکر میکنم یکی دیگه از ابعادی که میتونه هدف اینگونه فعالیتها باشه ، افزایش عزت نفس دانشجوها باشه که در آینده ، حضور موثرتری رو در جامعه برای اونها به همراه خواهد داشت .
سلامت ، آرام ، شاد و پیروز باشید – هومن کلبادی
با سلام به دوستای مخالفم
از اینکه اینهمه نظرم رو خوندین و باهاش مخالفین خوشحالم ولی اگه دلیل مخالفتهاتون رو می نوشتین خوشحالتر میشدم و ازتون یاد می گرفتم 🙂
باز هم ممنون و خیلی ممنون از این که هستید از این که فکر می کنید گپ می زنید و در گپ و گفت های خودمانیتان گنج های انگیزه و دیدگاه به جا می گذارید از دکتر فیض بخش و محمدرضای عزیز ممنون که ما را در ضیافت خصوصی و گرم و پرمغزتان راه دادید .
خواهشی که داشتم اگر تیم متمم صلاح می دانند کتاب دکتر فیض بخش و انتشاراتش را هم معرفی کنند. با تشکر فراوان
با سلام و خدا قوت
ممنون خیلی یاد میگیرم
بعد از گوش دادن به این فایل به این فکر میکنم که هر پدر و مادری در محیط خانواده میتواند همین شرایط را برای فرزند خود ایجاد کنند
ولی این سوال برایم پیش می آید چگونه استعدادهای کودک خود را درست تشخیص دهیم؟
در واقع چگونه اول درست انتخاب کردن را آموزش دهیم تا کودک ما در مسیر استعدادهای خود گام بردارد نه آنکه ما این مسیر را برای او انتخاب کنیم؟