دوره‌های صوتی آموزشی مدیریت و توسعه فردی متمم (کلیک کنید)

رزومه نویسی و اشتباهات رایج در آن

برایم نوشته بودند که: «رزومه نویسی معمولاً در نوشته‌های شما مورد اشاره قرار نمی‌گیره. حتی در فایل صوتی رادیو مذاکره درباره‌ی  مصاحبه‌ شغلی (فایل ۲۶ رادیو مذاکره)  هم به این موضوع اشاره نشد. این در حالی است که ما قبل از رسیدن به جلسه مصاحبه استخدامی، لازم است که رزومه‌ی خوب و مجاب‌کننده‌ای ارسال کنیم. در این خصوص اینجا صحبت نشده است.»

در مورد رزومه نویسی و ارسال رزومه، نکات متعددی در کلاسها، کتابها و سایتها گفته می‌شود. در اینجا من فقط به چند نکته اشاره می‌کنم که می تواند شانس ما را در پذیرش رزومه افزایش دهد:

نکته صفر: رزومه داشته باشید. رزومه شما شناسنامه‌ شماست. بسیار پیش می‌آید که دوستان و آشنایان برای شما به دنبال فرصت شغلی هستند و به هر کسی می‌توانند، می‌سپارند تا فرصتهای شغلی موجود را خبر دهد. اما رزومه‌ای از شما در اختیار ندارند. این کار یک قمار بزرگ است. چون شما نمی‌دانید که چگونه معرفی خواهید شد. به عنوان «جوانی که بهتر است بیکار نماند و به فساد کشیده نشود؟» یا «یک جوان خلاق و باانرژی که می‌تواند شرکت … را متحول کند» یا «یک فرد ساکت و آرام اهل مطالعه و تحقیق» یا …

همیشه رزومه داشته باشید و اگر به نزدیکان خود می‌سپارید که برایتان کار جستجو کنند، حتماً به صورت دیجیتال و یا به صورت مکتوب و پرینت کاغذی، نسخه‌ای از رزومه‌ی خود را ارائه دهید. تحقیقات نشان می‌دهد که طرف مقابل برای خواندن رزومه شما بین ۳۰ تا ۴۰ ثانیه وقت صرف خواهد کرد. حالا که این فرصت تا این حد محدود است ارزش دارد که ۳ تا ۴ ساعت صرف تهیه یک برگ رزومه شود. ضمناً با توجه به این محدودیت، رزومه‌ی خود را خیلی کوتاه و ترجیحاً در حد یک صفحه تنظیم کنید. بسیاری از ما ادامه تحصیل می‌دهیم فقط به این امید که رزومه پربارتری داشته باشیم. اما در کنار دو یا پنج سال ادامه تحصیل، دو روز هم برای تدوین یک رزومه خوب وقت نمی‌گذاریم.

نکته ۱: از رزومه‌های آماده استفاده نکنید. این روزها انبوهی از رزومه‌های آماده و نمونه‌های رزومه در فضای آنلاین، به صورت رایگان ارائه شده یا فروخته می‌شوند. این رزومه‌ها شاید بتوانند کمی در مورد موضوعات و عناوین مفید باشند، اما ممکن است به ذهن شما چارچوب‌های نادرست و نامربوط بدهند. ضمن اینکه برای کسی که رزومه‌ی شما را می‌خواند و رزومه‌های زیادی را دیده است، احساس اینکه شما حتی در حد تنظیم یک برگ معرفی خودتان هم توانمند نیستید، می‌تواند احساسی منفی ایجاد کند. بنابراین شاید بهترین کار این باشد که رزومه‌ی خود را تنظیم کنید و در پایان برای اطمینان از اینکه نکته‌ای از قلم نیفتاده چند رزومه‌ی آماده را نیز بررسی و مقایسه کنید.

نکته ۲: برای همه‌ی سازمان‌ها از یک رزومه استفاده نکنید. بسیار مشاهده می‌شود که فرد، یک رزومه را آماده می‌کند و آن را برای صد شرکت مختلف ارسال می‌کند. این کار شبیه ارسال ‌اس‌ام‌اس‌های عمومی برای تبلیغات است و همانطور که می‌دانید این شیوه اثربخشی بسیار کمی‌ دارد. به جای ارسال رزومه برای صد شرکت مختلف، وقت بگذارید و حتی اگر مجبور شدید برای ۵ شرکت (یا حتی یک شرکت!) رزومه طراحی کنید و بفرستید. اما آن رزومه را به صورت بسیار حرفه‌ای تنظیم کنید.

نکته ۳: سازمان‌های بزرگ و سازمان‌های کوچک در رزومه‌ی شما به دنبال قابلیت‌های متفاوتی هستند. معمولاً سازمان‌های بزرگ، نیروی تخصصی را ترجیح می‌دهند. اگر کسی قرار است متخصص شبکه باشد، دوست دارند در تمام بخش‌های رزومه‌اش در مورد فعالیت‌های شبکه‌ای ببینند و بخوانند. اگر کسی قرار است قراردادهای حقوقی را تنظیم کند باید حقوق خوانده باشد و به کارهای حقوقی علاقمند باشد. اما شرکت‌های کوچک نگاه متفاوتی دارند. آنها ترجیح می‌دهند اگر کسی تنظیم قراردادهای حقوقی را انجام می‌دهد، در فرصت‌های آزاد، کار فروش را هم انجام دهد و حتی اگر لازم شد یک چک را هم برای نقد کردن به بانک ببرد، با رغبت و علاقه این کار را انجام دهد. با تشریح نوع فعالیت‌ها و علایق خود، می‌توانید احساس مطلوب را به سازمان مورد نظر خود انتقال دهید.

نکته ۴: شرکت‌های ایرانی و شرکت‌های بین‌المللی عموماً نگاه متفاوتی به رزومه دارند. برای شرکت‌های بین‌المللی، تفریحات شما، گردش‌ها و مسافرت‌ها، کارهای داوطلبانه، مسئولیت اجتماعی و … مهم است و همیشه در رزومه مورد اشاره قرار می‌گیرند. اینکه یک مهندس الکترونیک به تنیس هم علاقه دارد و این مطلب را در رزومه‌ی خود می‌آورد برای فرهنگ کسب و کار بین‌المللی نه تنها عجیب نیست بلکه مفید و موثر نیز هست. اما در رزومه‌ ارسال شده برای یک شرکت ایرانی، ممکن است بی‌معنی تلقی شده یا حتی به عنوان یک امتیاز منفی در نظر گرفته شود.

نکته ۵: قبل از هر چیز باید دقت کنید که رزومه‌ شما حذف نشود. معمولاً به دلیل تعدد رزومه‌های دریافتی، کسانی که مسئول بررسی رزومه‌ها هستند، تعدادی از آنها را کنار می‌گذارند. عوامل متعددی می‌تواند باعث شود که رزومه‌ی شما به سادگی کنار گذاشته شود. قالب‌بندی نادرست و نامرتب، اشتباهات تایپی، حجم خیلی زیاد مطالب، فونت نامناسب و غیررسمی از جمله مواردی هستند که ممکن است شانس بررسی‌های بعدی را از رزومه‌ی شما بگیرند. همچنین به ادعاهای خود دقت کنید. کسی که می نویسد تسلط بسیار عالی بر نرم‌افزار وورد دارد و حتی جدول‌بندی داخل رزومه را انجام نداده است، بلافاصله کنار گذاشته خواهد شد. همچنین اگر در خصوص دانش زبان انگلیسی خود ادعاهایی مطرح می‌کنید، داشتن غلط‌های ساده‌ی گرامری یا دیکته‌ای در کلمات انگلیسی به سادگی برای کنارگذشتن رزومه شما کافی است.

نکته  ۶: برخی نکات خیلی ساده نیز می‌تواند تاثیر خوبی روی حس خواننده از مطالعه‌ی رزومه‌ی شما داشته باشد.  به رزومه خود ساختار بدهید. اطلاعات تماس و سوابق حرفه‌ای و تحصیلات و … را با جدول‌بندی مناسب و کارهای ساده‌ی گرافیکی از هم تفکیک کنید. از  فونت‌های رسمی (در فارسی مثل نازنین، لوتوس، میترا و در انگلیسی تایمز نیو رومن) استفاده کنید. هیچ چیز به اندازه‌ی فونت Arial برای خواننده آزاردهنده نیست و این حس را ایجاد می‌کند که شما حتی در حد تغییر فونت، با نرم‌افزارهای تایپ آشنایی ندارید. همچنین ترجیحاً فرم رزومه خود را به Pdf تبدیل کنید تا از خوانده شدن تمیز و درست و با فونت‌های مناسب روی کامپیوتر دیگران، مطمئن باشید. هیچ موضوعی را بیشتر از یک بار تکرار نکنید. اگر زبان شما خوب است یک بار در یک نقطه از متن، به آن اشاره کنید نه اینکه بارها به آن اشاره شود. دقت کنید که آدرس ایمیلی که معرفی می‌کنید تا حد امکان معنادار باشد. نسل جدید کارفرمایان، حتی ممکن است بر اساس آدرس ایمیل شما نیز در مورد شما پیش‌قضاوت داشته باشند.

نکته ۷: در مورد رفرنس‌های خود حساس باشید. ارائه اطلاعات در مورد کسانی که شما را می‌شناسند یا سازمانها و شرکت‌هایی که در آنها کار می‌کرده‌اید و معرفی افرادی در آن سازمانها که بتوان در خصوص گذشته شما از آنها اطلاعات کسب کرد، می‌تواند اعتماد مخاطب را جلب کند. نام افراد، نام دقیق سازمان‌ها، آدرس‌ و اطلاعات تماس آنها و …، می‌توانند بسیار مفید باشند. به ندرت پیش می‌آید که کارفرما با کسانی که شما به عنوان رفرنس معرفی کرده‌اید تماس بگیرد. اما بودن این فهرست، می‌تواند بسیار اطمینان‌بخش باشد. اگر سابقه کار ارائه می‌دهید تاریخ‌ها را تا حد امکان مشخص کنید. اینکه از چه زمانی تا چه زمانی مشغول کار در آن شرکت یا سازمان بوده‌اید.

نکته ۸: همه چیز را در رزومه ننویسید. انسانها به سادگی در دام قضاوت گرفتار می‌شوند. جز در مواردی که مجبور هستید، اطلاعات بیهوده  و اضافی در رزومه ننویسید. مجرد و متاهل بودن اگر از پیش‌نیازهای شغل نیست و در آگهی‌ها به طور مشخص در مورد آن صحبت نشده، یک مسئله‌ی کاملاً شخصی شماست و با نوشتن آن اطلاعات این احتمال را ایجاد می‌کنید که طرف مقابل در مورد شما پیش‌قضاوت داشته باشد.

نکته ۹: حتماً نباید سابقه‌ی کار زیادی داشته باشید. برخی فکر می‌کنند برای اینکه رزومه بنویسند باید سابقه‌ی کار زیادی داشته باشند. حتی یک دانشجو نیز می‌تواند رزومه داشته باشد. در این نوع رزومه باید سهم بیشتری را به اطلاعات تحصیلی، پژوهش‌ها، علاقمندی‌ها، مهارتها، توانمندی‌ها و انگیزه‌هایی که برای به دست آوردن موقعیت جدید دارید اختصاص دهید.

نکته ۱۰: رزومه‌ی انگلیسی الزاماً بهتر از رزومه‌ی فارسی نیست. این قابل درک است که شما علاقه داشته باشید از طریق ارسال رزومه به زبان انگلیسی خود را از دیگران متمایز کنید. اما ممکن است کسی که رزومه‌ی شما را می‌خواند احساس بدی پیدا کند و شما را خیلی جو‌گیر بداند! گاه با ارسال رزومه به زبان دیگر، امتیاز‌های بالقوه‌ای را از دست می‌دهید. جز در مواردی که استخدام‌کننده یک شرکت بین‌المللی بوده یا مرکز و سازمانی است که مشخصاً با زبان انگلیسی سر و کار دارد، رزومه‌های خود را به زبان فارسی بفرستید.

آخرین حرف من این است که رزومه، الزاماً برای استخدام نیست. همیشه رزومه‌ای از خودتان داشته باشید و آن را به کامل‌ترین شکل ممکن (شاید در چند صفحه) و برای هر کار و سازمانی، منتخبی از آن رزومه را ارائه کنید. من خودم، رزومه‌ای برای خودم دارم و اول هر سال در آن می‌نویسم که دوست دارم تا پایان سال به این رزومه چه چیز‌هایی اضافه شود که به نوعی سند ساده‌ای برای برنامه‌ ریزی توسعه مهارتهای من محسوب می‌گردد.

 

آموزش مدیریت کسب و کار (MBA) دوره های توسعه فردی ۶۰ نکته در مذاکره (صوتی) برندسازی شخصی (صوتی) تفکر سیستمی (صوتی) آشنایی با پیتر دراکر (صوتی) مدیریت توجه (صوتی) حرفه ای گری (صوتی) هدف گذاری (صوتی) راهنمای کتابخوانی (صوتی) آداب معاشرت (صوتی) کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی کتاب های روانشناسی کتاب های مدیریت  


56 نظر بر روی پست “رزومه نویسی و اشتباهات رایج در آن

  • آوا گفت:

    سلام. امروز با معرفی یکی از دوستان، با این سایت آشنا شدم. این دومین مطلبی هست که می خونم. راستش در مورد رزومه نویسی، چندین نفر به من گفتن که خوب می نویسم. اما واقعیت اینکه در زمینه کاریابی موفق نیستم. البته یکی دلیلش اینه که رشته ام ریاضیه و برای خیلی شرکت ها یا به درد نمی خوره یا اونا نیاز دارن که علاوه بر ریاضی بر بعضی شاخه های مهندسی هم تسلط داشته باشیم. عموما یا می گن به نیروی معمولی تر نیاز دارن، یا خیلی متخصص تر. من که سالها در شهر کوچک زندگی کردم و شرایط کسب تجربه نداشتم، فقط عمرم با کارهای معمولی و کم درآمد رفته. شده حتی پیشنهاد دادم که یه مدت کار کنم خودشون ببنن تواناییم چقدره، اما در همون مراحل اولیه، منشی ردم کرده. دیگه به مصاحبه نرسیده. در مورد افزودن رزومه، راستش من هر سال حجم رزومه ام کم می شه. نمی خوام دروغ بنویسم و وقتی از مهارتی چند سال استفاده نمی کنم یا کم به کار می برم، دیگه باید از رزومه ام خارج بشه. البته با افزایش مدرک تحصیلی، یکم تمایل به کوتاه نویسی هم ایجاد می شه. به هر حال من مجبور شدم که رزومه ام را کوتاه کنم. با این روال کار، احتمالا تا چند سال دیگه، واسم رزومه ای جز اسم، باقی نمونه.

  • نیما گفت:

    سلام مجدد.
    دوستان شمارو‌محمد رضا جان خطاب‌کردن ،این هم یه حس خیلی خوبی به من داد از دید صمیمیت و‌هم یه حس بی اترامی،البته طبق روال ادبی ایرا.
    من یه بار که مصاحبه دادم طبق‌روال مدیر فرمودند یک ماه آزمایشی و من با اعتماد به نفس خاص عرض کردم زیاده،
    مدیر:چی زیاده
    من:یک ماه آزمایشی
    مدیر:این روتلشه
    من:بله رواله اما با تجربه و ستبقه ای که شما دارین و در همین لحظه کوتاه بنده چند مورد از شما در خصوص رفتار با پرسنل(رفت آمد بود تو اتاقش)و همینطور صبر‌ شما آموختم،پس شما بعد یک یا دوروز میتونین منو ارزیابی‌کنین.
    خلاصه همونجا تائید شدم و از فردا مشغول.
    این‌کار من دوتا ویژگی‌داشت،همیشه در فکرش بودم،دوم همیشه به من مسئولیت های مختلف مرتبط و غیر مرتبط میداد که همین عامل رشد من شد.

  • کیانا آذری گفت:

    من اسم این نوشته رو میزارم: «رزومه نویسی به زبان آدمیزاد»
    مرسی از قلم ساده و توضیحات مفیدی که دادین.

  • Behnam گفت:

    با سلام و خدا قوت…
    استفاده كرديم؛ مطالب خيلي خوبي بود
    موفق و سربلند در پناه حق…

    • مریم غدیری گفت:

      سلام استاد خیلی عالی بود چون اتفاقا دارم رزومه تنظیم میکنم و خیلی به موقع به این مطلب رسیدم.ممنون ممنون

      • مریم غدیری گفت:

        یه نکته اضافه کنم.دوستان برای دانشگاه خارج (نامه ی انگیزشی) ازتون میخوان. این نامه رو از قبل بنویسید چون وقتی آنلاین دارین فرم رو پر میکنید و ازتون میخوان که نامه رو اونجا اضافه کنید دم دستتون باشه.

  • مرتضی گفت:

    آقای شعبانعلی، نمیدونم چرا حس بکار بردن اسم کوچیک شما مثل بقیه (که میگن محمدرضا عزیز) رو ندارم.
    سلام.
    نکات جالبی رو اشاره کردین. حداقل من که چند موردش رو قراره توی رزومم استفاده کنم.
    نکته آخر رو برای خودم یادداشت کردم و هر روز بهش توجه خواهم کرد. (رزومه‌ای برای خودم دارم و اول هر سال در آن می‌نویسم که دوست دارم تا پایان سال به این رزومه چه چیز‌هایی اضافه شود که به نوعی سند ساده‌ای برای برنامه‌ ریزی توسعه مهارتهای من محسوب می‌گردد.)
    این مطلب خصوصا برای اونایی که مثل من توی سازمان خصوصی (البته ما که نفهمیدیم خصوصیه، نیمه خصوصیه، دولتیه، البته اصلا هم مهم نیست، مهم حس خوب گرفتن از کاری هست که میکنی)، کار میکنن.
    قطعا واژه “فسیل شدن” به گوشتون رسیده. اونایی که مثل من توی سازمان ها کار می کنن باید حواسشون به جمله آخر آقای شعبانعلی باشه. آخر سال، ببینن بجز تایپ نامه و پیگیری از پیمانکار و جلسه های بیهوده و حال اینو اون گرفتن با ایمیل بازی، چه مهارتی میتونن به رزومشون اضافه کنن.

    یهو بیدار نشن ببینن “فسیل” شدن و هیچ مهارتی ندارن. چون خیلی سخت میشه با دنیای در حال تغییر و رشد دوباره همگام شد!

  • کاوه اشکشی گفت:

    استاد ارجمند؛ جناب آقای محمد رضا شعبانعلی عزیز،

    از تک تک بندهای مطلب پربار و ارزشمندتان، که با حوصله و دقت فراوان؛ به رشته تحریر درآورده اید، لذت بردم.

    با سپاس فراوان

    کاوه اشکشی

  • ﻣﺤﻤﻮﺩ گفت:

    ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺩﻥ ﺳﺨﺖ ﺷﺪﻩ …

  • غزاله گفت:

    از تک تک راهنمایی ها و پندهای ارزشمندتون ممنون هستم شما دید منو به مسائل در این یک ماه اخیر که شما را شناختم عوض کردید واقعا سپاسگزارم

  • اقازاده شهرام گفت:

    با عرض سلام و ارادت .جناب اقاي شعبانعلي بنده يكي از مشتاقان و علاقمندان برنامه هاي جالب و بسيار خوب شما هستم .و از زحماتتان كمال تشكر را دارم. و دوست دارم اگر برنامه يا كلاسي تشكيل ميدهيد شركت نمايم و از فرمايشات سازنده شما از نزديك استفاده ببرم.
    s_aghazadeh@golrangpakhsh.com

    • شهرام عزیز.
      ما معمولاً اگر کلاسی داشته باشیم در صفحه‌ی اول سایت (shabanali.com و نه قسمت روزنوشته‌ها shabanali.com/ms) اعلام می‌کنیم و در اخبار اون می نویسیم.
      امیدوارم که حتما حتما‌ ببیمنت.

      • اقازاده شهرام گفت:

        استاد معظم و بزگوار-من هميشه در مقابل شخصيت شامخ شما و توانايي علمي كه داريد و اين حس كه تمام توانتان را جهت پيشرفت اين مرز وبوم بكار ميگيرد سر تعظيم فرود ميارم .روز عصرجمعه در موسسه اتيه مشغول تدريس بودين ولي متاسفانه سعادتي نشد خدمتتان برسم و عرض ادب نمايم.(در كلاس درس خدمت اقاي دكتر علوي بوديم)حتما اگر خدا ياري نمايد و سعادتي داشته باشم خيلي دوست دارم از بيانات متين و سازنده شما تا جاي كه تواناييم باشد بهرهمند شوم.البته خودم با موسسه دنبال برنامه هاي شما هستم.با ارزوي موفقيت روز افزون براي جنابعالي.

  • ﻣﺤﻤﻮﺩ گفت:

    ﺳﻼﻡ ﻣﺤﻤﺪ ﺭﺿﺎ ﺟﺎﻥ ﺍﺯ ﮐﺎﻣﻨﺖ ﻫﺎﯼ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺯﺍﺕ ﻓﻬﻤﯿﺪﻡ ﮐﻪ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭﯼ . ﺍﻣﯿﺪﻭﺍﺭﻣ ﺯﻭﺩ ﺣﻞ ﺑﺸﻪ ﻫﻤﻪ ﭼﯽ.ﻓﺮﺻﺖ ﮐﺮﺩﯼ ﺟﻮﺍﺏ ﮐﺎﻣﻨﺘﻮ ﺑﺮﺍﻡ ﺑﻔﺮﺳﺖ . ﺳﭙﺎﺱ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ

  • هیوا گفت:

    سلام محمدرضای عزیز
    یه سوا بی ربط: محتوای آموزش نیوز (http://amoozeshnews.com/) رو چه کسانی تهیه می کنن ؟

  • مهران فرجزاده گفت:

    سپاس محمدرضای عزیز

  • رها_اسفند گفت:

    سلام و خسته نباشيد استاد عزيز،ممنون از اين پستتون.. فقط يك سوال، در رزومه نوشتن شما چقدر صداقت داشتن رو درنظر مي گيريد؟؟؟

    • رها.
      دو دیدگاه در مورد صداقت در رزومه‌نویسی وجود داره:

      ۱) برخی توصیه می‌کنند که همه در رزومه اغراق می‌کنند و شما هر چه بنویسید استخدام‌کننده فرض می‌کند که نصفش اغراق است پس از اول دو برابر واقعیت را بنویسید که در پایان به شرایط واقعی برسید!
      ۲) اینکه صداقت در رزومه خود یک معیار از پایبندی فرد به ارزش‌ها در محیط کار است. و اینکه اساساً کارفرمایی که در جلسه‌ی مصاحبه‌ی شغلی بین ادعاهای کارجو و توانمندی‌های واقعی او تعارضی ببیند، احساس منفی به او خواهند داشت.

      من به نگاه دوم معتقدم. به این معنی که اگر رزومه‌ی من خیلی قوی نیست حداقل برگ برنده‌ی صادق بودن را در رزومه‌ام حفظ کنم.

  • rezaA گفت:

    حتی ی شب ساعت ۴ صبح ک طبق اون پستتون گفته بودید مسیج هارو میخونید هم ب شما مسیج دادم..اگر ایمیل رو زودتر جواب میدید ایمیل بزنم..

    • پیامت رو خوندم رضا جان. اما الان حجم کاری به حدی بالاست که او نوع مطلبی که تو گفتی فعلاً در اولویت‌ اول ما نیست. اما یادم می‌مونه اگر زمانی فضا تغییر کرد خبر بدم.

      • rezaA گفت:

        اقا من خودمو به هر اولویتی ک شما بخواین میرسونم..فقط دوست دارم ب تیم شما باشم..میشم کمک به همون حجم بالای کاریتون..نمیخام این کامنتمو تایید کنید فقط بخونید کافیه برام..

  • rezaA گفت:

    سلام-اقا جواب مسیج ها رو نمیدین؟حتما باید ایمیل بزنیم؟.

  • نوید گفت:

    سلام به محمدرضای عزیز
    نظرت در مورد پیوست کردن عکس رسمی کنار رزومه چیه؟
    این از مواردیه که به عقیده ی برخی از مواردیه که باعث حذف رزومه میشه!!!
    من دقیقا همون نگاه ۳۰ تا ۴۰ ثانیه رو مد نظر داشتم و هر چیزی باعث بهتر و سرعتر خونده شدن بشه رو رعایت میکنم. مثلا فونت زیاد بزرگ نباشهك فاصله خطوط کم نباشهك به جا از بولت و اسپیس استفاده بشه و مبنای طراحی رو هم بر سادگی بیشتر میذارم و به نظرم استفاده از گرافیک بیشتر به ذات کار بستگی داره و مثلا برای مهندسین مکانیک رزومه های رنگی رنگی و پرگرافیک و فونت های ریز و درشت کلا محکوم به فناست

  • رسول باغبان گفت:

    از محمدرضای عزیزم اجازه می خوام که تجربیات خودم رو با شما به اشتراک بزارم.

    -حتمن توی رزومه یه سری کلمات کلیدی باید وجود داشته باشه! مخصوصن اگر برای کار در خارج از کشور اقدام می کنید. چون به دلیل حجم بالای رزومه های دریافتی، از نرم افزار خاصی استفاده می کنند که به کلمات کلیدی خاص و مرتبط با اون شغل یا فرهنگ سازمانی حساسه. و شانس شمارو برای دیده شدن رزومه تون افزایش میده.
    -رزومه خودتون رو حداقل بدین به دوستانتون تا بخونن و نظرشون رو به عنوان کسی که از بیرون به قضیه نگاه می کنن بدونین. ازشون بخواین تا احساس و برداشتشون رو بعد از خوندن رزومه تون بهتدن بگن. اینجوری می تونید حدس بزنین مخاطب چه برداشتی از شما و توانایی هاتون داره.
    – چه فارسی و چه انگلیسی حتمن از cover/motivation letter مناسب برای ارجاع یا فرستادن رزومه تون استفاده کنید.
    -اگر شغلی با حوزه ای که دارین براش اقدام می کنید تخصصیه حتمن از واژه های مربوطه به اندازه کافی (نه زیاده روی) استفاده کنین.
    -توی قسمت سابقه ی شغلی، کارفرما دنبال ارزش ها و فرصت هایی که شما برای اون سازمان ایجاد کردین می گرده و واسش مهمه که بدونه شما به کی گزارش می دادین و کیا به شما گزارش می دادن. پس خوبه که اشاره کنین به این موضوع ها.
    -اگر رزومه انگلیسی آماده می کنین حتمن حتمن از واژه های رسمی (فرمال) استفاده کنید. واژه های سطحی و معمولی بد نیستن ولی شانس شمارو در مقابل کسی که به نسبت شما رسمی تر نوشته پایین میارن.
    -پیشنهاد من اینه که یه قسمتی رو به اهداف کاری خودتون اختصاص بدین. مصلن، واسه چی دارین برای این شغل یا در این حوزه اقدام می کنید. چه ارزش افزوده ای برای سازمان یا کار مورد علاقه تون خواهید داشت. انتظار دارین چه چیزهای جدیدی یاد بگیرین.لااقل من خودم برای استخدام به این بخش رزومه خیلی اهمیت میدم.
    -بهتره تو رزومه تون اشاره کنید که رفرنس در صورت درخواست قابل ارایه است تا اینکه چند تا معرف با شماره بنویسین. حداقلش بدون هماهنگی و یهویی با معرف شما تماس گرفته نمیشه.
    -از گرافیک و شکل و عکس و لگو به حد اعتدال استفاده کنید. از رنگها هم همینطور. گرچه غالبا سیاه و سفید با چهارچوب درست پسندیده تر و مقبولتره.
    -هیچ عیبی نداره از تجربیات کاری غیر انتفاعی و کارورزی تون بنویسین. بلکه پیشنهاد هم می کنم که این کار رو بکنین.

    در آخر هم هیچوقت از تلاش نا امید نشین. و بدونین که رزومه ی خوب اولین قدمه. قدم مهم بعدی مصاحبه است. و مهمتر از همه خودتون و تواناییهاتون.

  • سیما گفت:

    آقای مهندس با سلام و خسته نباشید از این همه تلاش
    چطور این همه فعالیت کردید؟اولین بار و دومین بار که تجربه ای نداشتید چطوری خودتو معرفی کردید؟

    • سیما جان من اولین بار یک کار کارگری رو شروع کردم رایگان در یک موسسه تولید کیت‌های الکترونیکی. چون رایگان بود رزومه نمی خواستند!
      (هنوز دستم جای هویه که گوشت تنم رو سوزونده داره!) بعد هم خودشون تا امروز من رو به این جا و اونجا معرفی کردند…
      اینه که تا حالا خیلی رزومه خوندم اما رزومه جایی ندادم 🙁

  • آیدین گفت:

    با سلام
    منظور از ایمیل معنی دار gmail هستش؟
    واسه گرفتن پذیرش از کشور دیگه به نظر شما ایمیل سایت متعلق به صاحب رزومه ..info@www بهتره یا نه؟
    با در نظر گرفتن این نکته که سایت فارسی باشه.
    خیلی ممنون

    • آیدین جان.
      منظورم ایمیل معنی دار هر جاییه.

      یکی ایمیلش رو داده: Blackhawk@…com خوب آخه Blackhawk که اسم نشد.

      اینکه دومین خودت یا سازمانت باشه یا یاهو و … تا جایی که من می‌دونم اونقدر مهم نیست. خصوصاً اینکه اونها هم سرویس‌های پولی دارند و بر خلاف ایران اکانت جیمیل و یاهو به معنای یک اکانت ارزان و رایگان چیپ حساب نمی‌شه.

  • روژا گفت:

    آقای شعبانعلی عزیز،
    شاید سئوال من به نظر شما بی احترامی باشه،
    اما خیلی دلم میخواد بدونم کسی که از یه دانشگاه خیلی خوب مدرک MBA گرفته پایان نامشو توی چه حوزه ای کار کرده و عنوان پایان نامش و استاد راهنماش کی بوده؟ چیزی که نتونستم توی رزومه شما پیدا کنم و ممنون میشم اگر جواب بدید چون منم MBA می خونم

    • روژا من پایان نامه ندادم. قانون زمان ما تو شریف این بود که کسانی که سه سال یا پنج سال (الان دقیقاً یادم نیست) سابقه کار دارند می‌تونند به جای پایان نامه، درس بردارند.
      اما یک نکته‌ی دیگه اینکه حتی اگر پایان نامه‌ هم برمی‌داشتم تو رزومه نمی‌نوشتم اصولاً. تاکید روی پایان نامه مال کساییه که کار اجرایی قوی نکرده اند.

      اشاره به سوابق تالیف و ترجمه و … اعتبار بیشتری ایجاد می‌کنه.

  • مرتضی گفت:

    سلام؛
    محمدرضا جان؛
    اجازه بده من سوالم رو اینطور طرح کنم. فکر کنم طولانی بشه.
    بنظر من روزمه در اکثر موارد یه چیز مزخرفه، چون در اکثر موارد ارزشیابی های رزومه کاملاً مزخرفه!
    چون طرف مقابل که رزومه رو میخونه، آیا باید قوه تشخیص خوبی داشته باشه یا نه. که بنظر من ندارن.
    چرا؟ چون میبنیم که «مهارت» یک فرد، حواله میشه به دو تا مسئله : ۱- معدل و دانشگاه. ۲- مدرک واسه مهارت.
    مثلاً منه نوعی که از نوجوانی کار کرده ام، با احتساب عرف رزومه نویسی و رزومه پذیری، یک رزومه آشغال دارم!
    چون با علاقه کتب روز بازاریابی رو خوندم، ولی بازاریابی رو در دانشگاه با ۱۰ پاس کردم.
    آمار بلد بودم و در اکسل پیچیده ترین تحلیل های آماری رو مینوشتم، اما در دانشگاه ۱ بار آمار رو افتادم ۲ بار حذف کردم.
    تو کنکور ارشد که قبول هم شدم و قبلاً هم گفتم بودم که نرفتم، ریاضی رو ۹۰ زدم، ولی در دانشگاه با نمره ۱٫۷۵ این درس رو افتادم.
    بقیه دروس هم به همین منوال. کلاً با دانشگاه و روندش حال نمیکردم، واسه همین ریز نمرات دانشگاهی منو نگاه کنید خون گریه میکنید.
    پس با احتساب خواسته های عرف بازار، زمینه تحصیلی من فاتحش خوندست.
    بهترین آموزش ها و دوره هایی هم که رفتم، اصلاً مدرک نمیدادند.
    پس به همین ترتیب گواهینامه معتبر! هم ندارم.
    مثلاً نمیفهمم چرا آگهی استخدام کارشناس X میدن، مدرک تافل میخوان؟
    زبان موضوعی است به شدت فرار، کسی که ۲ سال پیش تافل گرفته، تضمینی نیست الان هم مسلط باشه. همنچان که ریاضی و حسابداری و اقتصاد و آمار و اقتصاد مهندسی فرار هستند.
    خدا رو شکر کسب و کارمون رو داریم و شکمون هم سیر میشه به حمدالله، ولی واقعاً برام سواله در چنین حالتی در رزومه چی باید نوشت؟ مطمئنم این مشکل خیلی هاست.واسه همین میپرسم سوالم رو.
    یه جوان باید در چنین فضایی چه کار کنه و چی بنویسه در رزومه؟
    آیا باید دائم مثل سنجاب مدرک و گواهینامه جمع کنه واسه روز مبادا و در رزومه مدارکشو رو کنه؟
    یا کسی که اومده پیش خودت آموزش های حرفه ای مذاکره رو دیده ولی مدرک نگرفته، نباید در رزومه بنویسه چون همه ازش مدرک میخوان؟ ( اینو میگم چون یه جا دیدم طرف با تمسخر نوشته بود اگر مهارتی رو به صورت شخصی یادگرفتید یا واسش مدرک ندارید ازش حرفی نزنید. خیلی حرص خوردم، نه بخاطر مدرک خواستنش، بلکه به خاطر تمسخر مطالعه و یادگیری شخصی).
    به صورت خلاصه، سوال من اینه :از افراد با تجربه که رزومشون تجربشون هستش صرف نظر میکنیم. جوان تر ها که تازه میخوان وارد بازار کار بشن یا تجربه کاری کمی دارن، در مورد اینها که مثل همیشه رزومه به صورت «یک پارادایم گذشته نگر» داره عمل میکنه، هیچ اطلاعی از وضعیت «حال» اینها بدست نمیده.
    اینها مهارت های «حال» خودشون رو چطور باید ارائه بدن؟ فرض رو بر این بگذار این دسته از افراد کسانی هستند که نزد اساتید خوبی مثل خودت آموزش دیده اند ولی هیچ مدرک رزومه پسندی ندارند. که بنظرم لزومی هم نداره دنبال یه کاغذ مهر شده باشند.

    • سمانه عبدلی گفت:

      آقا مرتضی برای از اول تا آخر نوشته هاتون لایک 🙂 خصوصا بخش دانشگاه و مدرک و نمره.
      راستی من منتظرکتابام هنوز.تا یه حدودی مشکلی که ازش گفته بودم حل شده

      • مرتضی گفت:

        سلام؛
        سمانه خانم چند هفته پیش که بهتون ایمیل زدم، مگه نرسیده به دستتون؟

        • سمانه عبدلی گفت:

          سلام
          من هیچ ایمیلی ازطرف شمادریافت نکردم .راستش یه مدتی هم هست که کلا به سیستم خودم واکانتایی که دارم شک کردم .یه اتفاقایی انگار توشون افتاده !!!
          اگه امکانش هست لطف کنید دوباره بفرستید.اگه زحمت نمیشه .
          بازهم ممنونم از لطف شما

  • میثم گفت:

    سلام آقای شعبانعلی

    یه ایراد نسبت به رادیو مذاکره ۳۱ دارم اون هم اینکه واقعا سریع صحبت میکنید. شاید خود خواسته باشه و میخواهید تو زمان کم برنامه، بیشترین مطلب رو برسونید. اما واقعا سریعه و یکم اذیت کننده.

    (امیدوارم ناراحت نشید) شما میتونید وارد حوزه رپ هم بشیدا (شوخی).

    (راستی لازم نیست این پیام برای عموم به همه نمایش داده بشه،)

    • میثم جان.
      فکر کنم نوشته‌های دیگه‌ی من رو نخوندی.
      اون روز نیم ساعت قبل از برنامه‌ رادیو ماشین من رو دزدیدند و فقط به احترام کسانی که می‌خواستند برنامه رو گوش بدهند قبل از مراجعه به پلیس به صدا و سیما رفتم. تندی سرعت حرف زدن، ناشی از استرس کسی هست که ماشینش رو دزدیده اند و می‌دونه که هر دقیقه که طول میکشه شانس خروج ماشین از تهران و گم شدنش برای همیشه افزایش پیدا میکنه.

      قول میدم از این به بعد کندتر حرف بزنم.

      • milad گفت:

        محمد رضا پیدا نشد؟نمی خوام ناامیدت کنم اما من شنیدم از کسایی که تو این کارن(پلیس !نه دزد!) وقتی پیدا نمیشه زود ،دیگه بقیش با خداست.به هر حال امیدوارم پیدا شه.

      • مسعود نصیری گفت:

        سلام خدمت آقا میثم و جناب شعبانعلی..
        فکر می کنم برای اینکه دانلود آسانتر بشه و زمان فایل،پایین تر بیاد،خود آقای شعبانعلی و گروهشون،این فایل صوتی رو فشرده کرده اند و جاهایی که سکوت داره و مکث میشه،حذف کرده اند.
        علت اینکه اذیت میشیم به خاطر سرعت صحبت آقای شعبانعلی نیست بلکه بخاطر حذف فاصله ها و مکث هاست.

        • مسعود جان فکر می‌کنم مشکل فراتر از حذف فاصله هست. بگذار چک کنم.

          • آوا گفت:

            سلام.من بطور زنده برنامه رادیو اقتصاد رو گوش دادم و تند صحبت کردن آقای شعبانعلی و آقای مجری اذیتم می کرد.کاش میشد مجریان نخوان فورا بعد از کلام آقای شعبانعلی ۱ جمله بگن و برنامه از این حالت پر اضطراب در بیاد.البته اعتراف می کنم برنامه قبل که مجری خانم بود کمی آرامشش بیشتر بود البته فقط کمی.

            • مهدی گ گفت:

              محمد رضا جان سلام
              چون صحبت اش شد من هم نظرم رو می گم با اجازه اتون….
              من هم تایید می کنم مجری خانم خیلی بهتر عمل می کرد و برنامه بهتر پیش میرفت اما اقای مجری خیلی وسط حرف استاد می پرید و……
              با تشکر و احترام

      • شاهین سلیمانی گفت:

        من می گم شما کهن الگو هستین محمدرضای عزیز ، کسی باورش نمیشه ! 🙂
        امیدوارم ماشین تا الان پیدا شده باشه ، خیلی متاسفم ….:(

  • مریم1992 گفت:

    محمدرضای عزیز منم چنتا سوال داشتم، ممنون میشم اگه پاسخ بدی…
    ۱ : آیا باید رزومه دربردارنده تحصیلات دبیرستان و کدوم مدرسه و رشته هم باشه؟
    ۲ : آیا میبایست کارها و فعالیتهای که هنوز تکمیل نشده اما در حال اجراست هم ذکر بشه؟(مثلا پروژه های در حال اجرا)
    ۳ : اگه فعالیتی در جایی داشتیم اما به هر دلیلی، مدرکی از انجامش نداریم ، آیا باز هم در رزومه آورده بشه یا نه؟
    ۴ : در قسمت انگیزه آیا صحبت از انگیزه ها و انتظارات اقتصادی مشکل ساز نمیشه؟
    ۵ : و اینکه در صورتیکه این رزومه رو برای شرکت یا سازمانی میفرستیم که شاید خیلی از مهارت های ما برای کار مورد نظر اضافی تلقی بشه ، آیا ذکر این سطح از مهارت میتونه شانس استخدام رو پایین بیاره از این نظر که اونا ترجیح بدن فردی متناسب با کارو استخدام کنن و با دستمزد کمتر در مقایسه با فردی با مهارت های بالاتر که متعاقبا دستمزد بالاتری هم تقاضا میکنه ؟ ( جان کلام : برای هر موسسه خاص فقط توانایی های متناسب با شغل مورد نظر را ذکر کنیم ، بدون ذکر مهارت های بالاتر و البته بی ربط به اون شغل )
    مرسی…

  • هادی گفت:

    بازم مثل همیشه کاربردی و دلسوزانه
    ممنون

  • ﻣﺤﻤﻮﺩ گفت:

    ﻣﻤﻨﻮﻥ ﻣﺤﻤﺪ ﺭﺿﺎ ﺟﺎﻥ
    ﺍﯾﺎ ﺍﻣﮑﺎﻧﺶ ﻫﺴﺘ ﭼﻨﺪ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺭﺯﻭﻣﻪ ﺑﺰﺍﺭﯼ ﯾﺎ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺭﺯﻭﻣﻪ ﺧﻮﺩﺕ ﺭﻭ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻧﻪ ﻧﺎﻗﺺ 🙂 ﺑﺰﺍﺭﯼ

  • ali گفت:

    با سلام
    لطفا در مورد Motivation letter هم یک توضیح مختصر بدید (هم محتوا و هم فرمت نگارش).

  • دیدگاهتان را بنویسید (مختص دوستان متممی با بیش از ۱۵۰ امتیاز)


    لینک دریافت کد فعال

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    yeni bahis siteleri 2022 bahis siteleri betebet
    What Does Booter & Stresser Mean What is an IP booter and stresser