شاید من را یک مذهبی متعصب ندانند. اما همیشه دغدغه مذهب داشته ام. بعضی وقتها از خدا میخواهم به برخی از مذهبیون کمی شعور و هوش اعطا کند. خبر را بخوانید:
کاهش میزان جرم و جرائم در کشور به میزان قابل توجه، از برکات انکار ناپذیر ماه مبارک رمضان است!
یکی نیست بگوید: پدر آمرزیده، در کشور گروهی مذهبی داریم و گروهی لامذهب. لامذهب ها که شعبان و رمضان برایشان فرقی ندارد. نشان میدهد مسبب اصلی جرم و جرائم مذهبی ها بوده اند که در این ماه انرژی کمتری داشته اند یا کوشیده اند خودداری کنند.
خواهش میکنم در جعل آمار دقت بیشتری داشته باشیم… ثواب دارد…
باتحلیل مهندسی شما مخالفم چراکه دارید تک عاملی به مساله نگاه میکنید. فلسفه رمضان تمرین تقواست هیچ ضمانتی هم برای انتقال تقوا به یازده ماه بعد یا دهه ها ی بعد نیست. هیچ منعی هم نیست و دست خود انسانه. چون در فضای رمضان جذب معنوی بیشتره طبیعیه که هر فردی بیشتر تقوا رو رعایت کنه و مرتکب خطا بشه در هر وسعتی.
ضمن اینکه جمله بالا نه مطلقا درسته نه انطور که شما میفرمایید غلط. با فرض اینکه جامعه عمل کنه به دستورات رمضان و ایجاد فضای معنوی تر زمینه جنایت هم کم میشه. مثلا فرد متوسط الایمانی که سعی میکنه برای حفظ روزه و در اثر شنیدن شرایط روزه و جو حاکم بر رمضان ؛ سعی در کنترل زبان خودش داره که زمینه دعوا و به تبع ان جرم رو کم میکنه. این فضا تاثییر میذاره و نمیشه انکارش کرد.
با سلام و تقدیم احترام
فکر کنم مطلب فوق بر خلاف آموزه های شماست که می فرمایید همه چیز را سیاه یا سفید نبینیم
اگر افراد جامعه را طیفی بین مذهبی مطلق و لامذهب مطلق ببینیم فهم مساله ساده می شود و راز کاهش جرائم در ماه رمضان قابل فهم تر.
سلام محمدرضا
راستیاتش من که به این حرفها زیاد اطمینان ندارم که میزان جرم و جنایت پایین بیاد همین گرونی های سرسام آور کار و ثواب هر کاسب رو تحت تاثیر میذاره. راستی کشورهای دیگه هم که روزه میگیرن همین جور به مردم روزه دار رحم نمیکنن؟
با سلام و احترام
لطفا وبلاگ ذيل را مشاهده بفرمائيد
http://asaad.blogfa.com/
این هم از تفاوتهای ما و غربی هاست، چرا که اونها به همان عقایدشون که از نظر ما لامذهبی است همیشه پایبندند و ما به عقایدمون فقط ۱ماه
مارکسیسم می گوید: رفیق، نانت را خودت بخور،
حرفت را من می زنم.
فاشیسم می گوید: رفیق نانت را من می خورم،
حرفت را هم من می زنم
و تو فقط برای من کف بزن.
اسلام حقیقی می گوید: نانت را خودت بخور،
حرفت را هم خودت بزن
و من فقط برای اینم که تو به این حق برسی.
اسلام دروغین می گوید: تو نانت را بیاور به ما بده
و ما قسمتی از آن را جلوی تو می اندازیم،
اماّ آن حرفی را که ما می گوییم بزن
“دکتر علی شریعتی”
موندم اون کشورهایی که این ماه رمضان رو ندارن چطور اصلاح میشن.
خدا فکری برااونا نکرده.هیچ مجرمی با یک ماه اصلاح نمیشه ولی احتمال داره شرایط جرم کردن رو نداشته باشه.
واقعا” نمیتونم این رو باور کنم که همچین اتفاقی بتونه رخ بده یا نه.
کسی که گناه کاره تفکیک کاری و ماهی یا مرخصی برای خودش نمیگذاره ،میدونه که میخواد گناه کنه و نمیخواد از راه رفته اش برگرده ، پس چرا ۱ ماه این کار رو نکنه؟!!!!چه فرقی براش میکنه؟!!!!
اگر قرار باشه که آدما فقط ۱ ماه از سال انسان باشند و حفظ حرمت کنند و برای حریم آدما ارزش قایل باشن ،اما ۱۱ ماه باقی مانده از هیچ کوششی برای ارتقای انسانیتشون استفاده نکنند ، پس بهتره این ماه اصلا” نباشه یا حداقل برای این افراد نباشه.
قطعا” ارزش آدمی که از دید یک آدم به ظاهر مومن ،گناهکاره و گناهش رو حتی تو ماه رمضان هم ترک نمیکنه از یه مومن و مذهبی به ظاهر مقرب درگاه خدا که فقط ۱ ماه میشه اسم آدم و نه انسان رو روش گذاشت ، بیشتره چون اون گناهکار حداقل سر خدای خودش کلاه نمی گذاره.
در ضمن اگر کسی واقعا” مومن باشه و همه چیز رو در نظر بگیره (مخصوصا” ارزش و اهمیت وجودی انسان های اطرافش) هیچ وقت به خودش اجازه ی گفتن کلمه ی گناهکار رو به بنده ی خدا نمیده .پس اون عزیزانی که تحقیق کردن و حتما کلی هم بودجه و وقت هدر دادن ،خودشون هم مومن نیستن.
من تا حدودی با اقای شعبانعلی موافقم من ۱۵ روز اول ماه رمضان در دانشگاه (طرح ضیافت ) بودم و توفیق اجباری بود که خابگاه باشم توی این ۱۵ روز همه مدل اتفاق دیدم مسابقاتی که توش فحش بود و بچه های که تا سحر پاستور و فیلم میدیدند حالا هر نوعی که فکر کنی هر نوعی خلافی که بگی من دیدم و شنیدم کسایی بودن که ناهار میخوردن از ۱۰ تا کلمه ۴ تا حرف ناجور داشت کسایی ۱۰ دقیقه اخر کلاس میرفتند که حاظر بخورند فسادی که به خاطر یه مهر بی ارزش اونجا حاکم بود البته باید بگم اینو وقتی توی یه جمع قرار میگیری ناخود اگاه خودتو با اون تتبیق میدی البته نظر شخصی من اینه که ادم در طی یکسال چند روزی در فاز مثبت به سر مبره و چند روزی در فاز منفی و باقی روزها معمولا یه حالت پایدار شخصیتی داره دوست داشتم اتفاقات اونجا رو واست بنویسم و نظرتو بدونم اگه تمایل داشته باشی البته!!!!!!!!!!
و باز سلام محمد رضا
ولی خوشحالم که تونستم قسمتی از نوشتمو به مطلبی بپردازم که اشتباه و نتیجه ی گیری و استقراء گیری ناقص شما رو بپوشونه . و الحمد لله که شما هم ماهرانه از کنار ان گذشتید .
و البته من اگر به جای شما بودم سعی می کردم خود را درگیر مساله ی اصلی کنم تا بخواهم با پرداختن به حواشی از کنار ان بگذرم .
و البته این یک نظر و سلیقه ی شخصی است .
اما نکته ای در باب پاسخ شما :
قرار نیست که بعد از ماه رمضان همان ادمی باشم که ۱۱ ماه قبل بودم و این می تواند نقطه اغازی باشد بر زندگی ای زیباتر و شاداب تر با شناخت خدایی بهتر و زیبا تر .
پس باز از گزاره ای نادرست ذهنی خود نتیجه ای نادرست گرفتید که :
“من کسی را که ۱۲ ماه سال یک الگوی رفتاری دارد (هر چند نادرست) به کسی که ۱۱ ماه در سال کمی تا حدودی انسان و یک ماه در سال «انسان» است ترجیح میدهم”
پس رمضان می تواند با ادم کاری کند که ۱۱ ماه یک الگوی رفتاری نادرست داشته باشد و در ماه رمضان رو سوی بهتر شدن نهد و ۱۱ ماه بعد ، الگوی رفتاری بهتری پی گیرد .
و قرار نیست که رمضان با انسان کاری کند که بعد از رمضان همان انسان سابق باشد .
پس باز به این نتیجه می رسیم که :
رمضان می تواند امار جرم و جنایت را کم کند .
نتیجه گیری شما خیلی خنده داره اگه نگیم احمقانه است! همین طرز تفکره که ریا و دروغ رو به تدریج زیاد کرده
اگر قرار بود حتی یک درصد بسیار کوچکی از جامعه با اون به اصطلاح شما کمی تا حدودی انسان درست میشدن الان باید آمار جرم خیلی خیلی پایینتر میبود کلا نتیجه گیریت مشکل منطقی اساسی داره
سلام محمدرضا
خود به صراحت قبول کرده ای که گزاره ی نادرست چیزی جز نتیجه ی نادرست در بر ندارد .
و شما نیز بالواقع در این دام افتاده اید .
گزاره ی نادرستی که مستمسک نتیجه ی خود ساخته اید این است که :”لامذهب ها که شعبان و رمضان برایشان فرقی ندارد.”
نادرستی این گزاره را از روی نوشته ها و تحقیقات دیگران نمی گویم .
بلکه تجربه ی خود را می گویم . دوستانی لا مذهب داشته ام که حال و هوای رمضان ان ها را نیز رمضانی ساخته است .
-البته خاطر نشان می سازم که دوستی با لامذهبان به دلیل تایید کارهای ان ها یا ادامه گری راه های ان ها نبوده است –
و چیزی که به عینه دیده ام نمی توانم خلاف ان را قبول کنم .
احتمالا شما نیز دوستانی لامذهب داشته اید و چون تغییری در ان ها ندیده اید به این استقرای تام به جای استقراء ناقص پرداخته اید .
پس ان نتیجه و امار چندان بی راه هم نیست .
ضمن این که میزان جرم و جنایت فقط در اثر اعمال لا مذهبان نیست .
و چه بسا برخی مذهبیان اسمی یا کم ایمان نیز دچار جرائمی می گردند اما به وضوح می بینیم که در این ماه دست از جرم و جنایت بر می دارند .
جای دوری نمی روم خود را می گویم با اندک ایمانی که دارم چه بسا گناهان بسیار داشته و دارم اما در این ماه سعی دارم از بار جرائم و گناهانم بکاهم .
این نیز امار غلطی است ؟؟؟؟؟
دوست عزیزم.
اگر اشتباهات و گناه هایی هست که ۱۱ ماه در سال انجام میدهی، پیشنهاد من این است که خودت را در این یک ماه «سبک» و «بی آبرو» نکن و به آنها ادامه بده.
حداقل در روز جزا خواهی گفت: «نمیدانستم گناه است!».
من کسی را که ۱۲ ماه سال یک الگوی رفتاری دارد (هر چند نادرست) به کسی که ۱۱ ماه در سال کمی تا حدودی انسان و یک ماه در سال «انسان» است ترجیح میدهم.
بدیهی است که این سلیقه شخصی من است…
من آدم مذهبی نیستم . تازه با سایت شما اشنا شدم .تو مطالب به این نظر شما رسیدم . خیلی تعجب کردم.
شما استاد بزرگی هستید اما برداشت اشتباهی دارین از این موضوع.
فلسفه رمضان این نیست که ۱۱ ماه اگر گناه کردیم این ماه نکنیم بلکه فلسفه رمضان اینه که ۱ ماه تمرین کنیم که گناه و خطا نکنیم تا آماده بشیم که اون ۱۱ ماه رو هم گناه نکنیم .
من هم مذهبی متعصب نیستم. اما مهندس متعصب هستم و دینامیک سیستمها تخصصی است که سالها درس میدهم.
ببین. طی یک بازه زمانی ۳۰ یا ۴۰ ساله مردم هر سال به تعبیر تو “در ماه رمضان تمرین میکنند که گناه و خطا نکنن تا آماده بشن که ۱۱ ماه رو هم گناه نکنن”
نتیجه اخلاقی: باید با گذشت هر سال، اگر این تمرین اثربخش بوده، جرائم در سایر ماه های سال مقداری افت کنه. و بنابراین «درصد افت جرایم» که هر سال اعلام میشه باید کمتر بشه.
اگر ۳۰ سال پیش، در ماه رمضان جرائم ۴۰ درصد افت میکرد، باید الان ۱۰% افت کنه چون به هر حال به قول تو مردم ۳۰ سال در ماه رمضان تمرین کردن!
نتیجه مهندسی:
۱) احتمالاً در جامعه فساد اونقدر رو به رشده که ماه رمضان نمیتونه سرعت رشد فساد رو مهار کنه
۲) احتمالاً آمارها غلطه.
۳) احتمالاً اثربخشی ماه رمضان در فرهنگ ملت ما پایینه.
۴) تعریف تو از ماه رمضان و کارکردش باید اصلاح شه.
۵) …
همه چیز آخرش به خود تک تک انسان ها بر می گرده.
ماه رمضان که کامپیوتر نیست.