دوره‌های صوتی آموزشی مدیریت و توسعه فردی متمم (کلیک کنید)

فایل صوتی رادیو مذاکره: ترفندهای مذاکره (۴)

در ادامه سلسله فایلهای صوتی رادیو مذاکره، قرار شد که مجموعه‌ فایل‌هایی در رابطه با ترفندهای مذاکره خدمت شما ارائه شود. ابتدا در نخستین فایل ترفندهای مذاکره برخی نکات کلیدی را به عنوان زیربنا و پیش‌نیاز بحث ترفندهای مذاکره خدمت شما ارائه کردم. در فایل دوم و فایل سوم بحث را ادامه دادم و در اینجا چهارمین فایل در حوزه ترفندهای مذاکره با موضوع تاتولوژی خدمت شما ارائه می‌شود:

دانلود فایل صوتی رادیو مذاکره محمدرضا شعبانعلی با موضوع ترفندهای مذاکره – تاتولوژی

آموزش مدیریت کسب و کار (MBA) دوره های توسعه فردی ۶۰ نکته در مذاکره (صوتی) برندسازی شخصی (صوتی) تفکر سیستمی (صوتی) آشنایی با پیتر دراکر (صوتی) مدیریت توجه (صوتی) حرفه ای گری (صوتی) هدف گذاری (صوتی) راهنمای کتابخوانی (صوتی) آداب معاشرت (صوتی) کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی کتاب های روانشناسی کتاب های مدیریت  


23 نظر بر روی پست “فایل صوتی رادیو مذاکره: ترفندهای مذاکره (۴)

  • محمد اعتضاد گفت:

    محمد رضای عزیز
    سلام
    خدا قوت
    مدتی است از مطالب بسیار مفید و کاربردی متمم بهره می برم . درود بر شما که بی پیرایه ما را در تجربیات و اندوخته هایت سهیم میکنی .
    ادای احترام میکنم به همت و حمیت شما.
    تاکنون با مقوله تاتولوژی خیلی مواجه شده ام . و تازه حالا پی میبرم کسانی که با آگاهی و بدون آگاهی از این ترفند استفاده میکنند (حتی افراد بی سواد و افراد بسیار سنتی ) با هدف تأثیر گذاری و سرد کردن طرف مقابل اقدام به این کار میکنند.
    در طول زندگی با این افراد زیاد سروکار داشته ام و حال که از این دید به قضیه نگاه میکنم، متوجه می شوم که حرفهایی از این دست که نمونه های بسیاری در ذهن دارم کاربردی جز سرد کردن بحث و استحاله قضیه مطروحه نداشته است.

    شاد و سربلند باشید
    محمد اعتضاد
    ۱۳۹۴/۴/۲۴

  • رضا گفت:

    ساعت پنج صبح هست و الان که دارم اخبار لحظات نهایی مذاکرات وین رو دنبال میکنم پیش خودم فکر میکنم که اگه محمدرضا اونجا بود شاید خیلی وقت پیش مذاکرات تموم شده بود. نمیدونم چرا محمدرضا با این همه دانش و تجربه و مهارت که در مذاکره داره الان اینقدر با مذاکرات فاصله داره، اینقدر زیاد که احتمالا بعد از مذاکره یک یادداشت در دسته اجتماعی برایش مینویسد. البته محمدرضا قبلا نوشته بود که آنقدر کارهای مهم ملی دارد که نوشتن که اگر ما میدانستیم، میگفتیم که برای ما ننویس و به کارهایت بِرس، امیدوارم کمک به مذاکره کنندگان هم یکی از اون کارهای محمدرضا باشه.

    ببخشید نظر بی ربط دادم ولی خب این ترفندهای مذاکره هم به مذاکره وین ربط داره دیگه!

  • صهبا گفت:

    سلام. سینای عزیز ممنونم از راهنمایی 🙂 خصوصا اون بخش که در مورد مطرح کردن نظرات به صورت سوم شخص بود. درصد زیادی از مشکلاتی که برام پیش میاد شاید به خاطر ندونستن همین نکات باشه و با تغییر لحن تا حد زیادی برطرف بشه. هر چند که بیشتر فایل ها رو گوش کردم ولی باید بارها گوش کنم تا درک کنم و بتونم بکار ببرم… در ضمن از محمدرضای عزیز هم معذرت میخوام بابت اینکه کامنتم چندان به بحث مطرح شده مرتبط نبود. باید بیشتر دقت کنم. سلامت باشین 🙂

  • حامد گفت:

    بسیار ممنون بابت نظمی که در ارایه این سری از فایل ها وجود داره و امیدوارم سعادت یار ما باشه تا با همین روال پای صحبت های شما باشیم.

    اما بعد، در بسیاری از مذاکرات وقتی نیاز داریم که طرف مقابل رو متقاعد به انجام و یا پذیرش کاری کنیم، بهتر هست که مستقیم سراغ اون کار نریم. تجربه من بهم میگه که بیان یک سری گزاره های درست و غیر قابل انکار و شاید کم فایده (که به نوعی تعریف تاتولوژی هم هست)، فضا رو برای جلب نظر مخاطب مستعدتر کنه.
    اجازه بده مثالی بزنم؛ دوستانی که کتاب خلبان جنگ رو خونده باشند، به خوبی متوجه شدند که اگزوپری زمان زیادی شما رو در فضا در کابین خلبان معلق نگه می داره و کلی گزاره های مختلف برای توصیف فضا و جنگ و شرایط حاکم و … استفاده می کنه تا آمادگی لازم برای بیان اصل مطلبش رو در مخاطب مهیا کنه (در واقع شما رو آماده پذیرش می کنه). بارها تجربه کردم که وقتی قبل از بیان خواسته در مذاکره، مقدمه چینی مناسب انجام میدم و ذهن مخاطب رو آماده می کنم، نتایج بسیار بهتری می گیرم. حالا سوال من اینه که آیا این هم از مصادیق کاربرد تاتولوژی محسوب میشه؟ یا تاتولوژی صرفا برای آرام کردن فضای مذاکره کاربرد داره. و اگر جزء تاتولوژی محسوب میشه، ملاحظاتی هم در بکارگیری این ترفند تحت این شرایط وجود داره؟

    ارادت

  • شهرزاد گفت:

    ممنون محمدرضای عزیز. از شنیدن این فایل هم لذت بردم و چیزهای جدیدی یاد گرفتم.
    اولین بار بود با لغت و مفهوم تاتولوژی آشنا می شدم. خیلی برام جالب بود. و به این فکر می کردم که ما آدمها گاهی برای آروم کردن کردن فضایی که حس می کنیم ناآروم شده یا به هر دلیل دیگری که می تونه خیلی هاش حتی مثبت باشه، ازش استفاده می کنیم بدون اینکه بدونیم اسمش چیه و اینکه می تونه یک تکنیک یا یک ترفند محسوب بشه …
    و این چقدر خوبه که بتونیم به رفتارهای ناخودآگاهی که در خودمون یا دیگران می بینیم یا حس می کنیم، آگاهی و شناخت بیشتری پیدا کنیم و دقت و توجه مون رو در مهارت های ارتباطی با دیگران بالاتر ببریم.
    همونطور که خودت هم گفتی، خیلی خوبه که در کنار شنیدن این فایل ها، درس های «مهارت های ارتباطی و زبان زندگی» متمم رو هم بخونیم و همینطور «حرف زدن مدیریت شده – راهکاری برای بهبود مهارت سخنرانی» که به طور خاص در این فایل بهش اشاره کردی … بازم ازت ممنونم…

  • شیرین گفت:

    فایل های “ترفندهای مذاکره ” عالی هستند. فوق العاده اند.
    من تا آخر عمرم به خاطر این آموزش ها مدیون شما هستم.
    تاتولوژی برای آرام کردن فضا، بیشتر من رو عصبی می کنه. باید خیلی روی خودم کار کنم تا به مرحله ی همراهی با گوینده ی تاتولوژی برسم.

  • صهبا گفت:

    سلام.عالی بود محمدرضای عزیز… یه سوال دارم. حتما در جریان بحث درباره ی ترفندها بهش میرسیم منتها اگه میشه یه راهنمایی کوچولو بکنین. از دوستای عزیز هم ممنون میشم نظرشون رو بگن.
    *در برابر مدیری که تهدید! میکنه چه کار میشه کرد؟ اصلا کاری از دست آدم بر میاد؟ منظورم اینه که میشه مسالمت آمیز و بدون ترک کار، شرایط رو تا حد قابل تحملی مساعد کرد؟* خب واضحه که آدم زورش به مدیر نمیرسه! خصوصا مدیری که منطق نداره. فعلا شرایطی که بشه مدیرت رو عوض کنی، نداری ؛) … چه عکس العملی نشون بدیم تا به بن بست نرسیم؟
    فکر می کنم مثالش کمک کنه: به یه مدیری میگی پرسنل شما اطلاعات رو غلط وارد سیستم کرده. قبلا اصلاح شده بودن. لطفا اصلاحش کنن تا بریم مرحله بعد. میگه اصلا من بهش گفتم غلط وارد کنه! وظیفه شماست که چک کنی و حتی ۱۰۰ بار هم شده تصحیحش کنی! میگی خب از طرفی هم میگین سریع جواب می خوایم. جواب می شنوی: می تونم برم به مدیر عامل بگم فلانی -کسی که سعی کرده کار رو بی نقص تحویل بده- نمی تونه با این سازمان کار کنه!!!
    محمد رضا سلامت باشی و همیشه شاد. مدتها بود نمی تونستم خوبی خالصانه رو باور کنم. خدا رو شکر که هستی…

    • سیناا گفت:

      سلام علیکم صهبای عزیز.
      من شاید نظرم علمی نباشه ولی خب اینم ی نظره!
      من حسّ میکنم اگه ایشون گوش شنوایی ندارن، شاید ی فرد ذی نفوذی پیدا بشه توو اون شرکت ک بتونه حرف شما رو ب صورت غیرمستقیم ب گوشش برسونه. مثلاً چند نفر برین پیش مدیر عامل یا … و بگین ما از مدیر درخواست کمک داریم ولی ایشون خیلی ب ما کمک نمیکنن و جواب سر بالا میدن ب ما…ظاهراً دوست دارن کارها خوب پیش بره!!
      و اینکه توو یکی از فایل ها آقای شعبانعلی عزیز فرموده بودن ک اگه میخواید ی چیزی بگید، ب صورت سوّم شخص بگید…مثلاً نگید شما این اطّلاعات رو اشتباه ب ما دادید. ب جاش بگید این اطّلاعات اشتباه به دست ما رسیده. میتونید مثلاً بگید آقای مدیر فلان چیز توو سیستم مشکل داره و خیلی ما رو اذیّت میکنه. نظر شما چیه؟
      امیدوارم صحبت هام مفید باشه براتون.
      یا علی 🙂

  • سیناا گفت:

    سلام علیکم محمّدرضای عزیز. خدا قوّت 🙂
    متأسّفم که باید اینو اینجا مطرح کنم ولی حدس زدم امکان جواب دادنش توو این پست بیشتره.
    میخواستم خواهش کنم ی بررسی اجمالی داشته باشی روی ترتیب فایل های مذاکره. من هنوز همه رو گوش ندادم ولی مثلاً فایل ۱۰ آموزش مذاکره رو گوش دادم و وقتی فایل ۱۱ رو دانلود کردم، شما اوّل کار گفتی این فایل ۱۲ام هست! یا فایل ۱۲ رو دانلود کردم شما گفتی این فایل ۱۴ام هست! ی خرده بی نظم شده یا براساس نظریۀ آشوب(!) من متوجّه این نظم نمیشم؟!
    ممنونم 🙂

    • سینای عزیز.
      ممنونم که توجه داری که هر کامنتی حتماً در زیر مطلب مرتبط با خودش باشه و البته شما کاملاً در زیر مطلب مرتبط، کامنت گذاشته‌اید. بنابراین اظهار تاسف ندارد.
      فقط ابراز تشکر من باقی می‌ماند از توجه شما.
      ——-
      در مورد شماره‌ها درست می‌گید. شماره‌ گذاری‌هایی که شما الان دارید گوش می‌دید حدود سه سال پیش انجام شده. اون موقع نمی‌دونستم که روند فایل‌ها قراره چطور باشه. مثلاً همه‌اش قراره حرف خودم باشد یا حرف‌های دوستانم و مصاحبه‌ها و اینها هم باشه.
      این است که مثلاً فایل ششم می‌شد مصاحبه با یک دوست و فایل هفتم می‌شد ادامه حرف‌های خودم.

      بعد‌ها که تعداد فایل‌ها بیشتر شد و دیدیم که تعداد زیادی از فایل‌ها مصاحبه است، دوستان زیادی پیشنهاد کردند که مصاحبه‌ها تفکیک شوند و بقیه موضوعات هم تفکیک شوند و حاصل این شد که امروز می‌بینی:
      http://www.shabanali.com/radio

      به عبارتی از گزینه دوباره ادیت کردن و دوباره آپلود کردن فایل‌ها که بگذریم (که عملاً به دلیل حجم زیاد آنها و وقت و انرژی بسیار زیادی که می‌گیرد در حال حاضر برای من قابل تصور نیست)‌ دو گزینه باقی می‌ماند:
      یا ترتیب سابق را حفظ کنیم و موضوعات با یکدیگر مخلوط شوند.
      یا ترتیب سابق را به هم بریزیم و تفکیک موضوعی انجام دهیم.
      که من البته راهکار دوم را انتخاب کرده‌ام.
      اما این را هم بگویم که بخشی از ماجرا به خامی من در سالهای قبل بازمیگردد.
      دلیل نداشت که اول فایل‌ها شماره اعلام کنم.
      الان دیگر یاد گرفته‌ام و می‌گویم: شما دارید به یک فایل دیگر از سلسله فایل‌های رادیو مذاکره گوش می‌دهید!

    • سیناا گفت:

      ممنونم. نظر لطفتونه 🙂
      اوّلاً تشکّر میکنم ک وقت گذاشتین و جواب این ابهام بنده رو دادین. آخه ی خرده حالم بد شد وقتی ک حسّ کردم ترتیب فایل ها ب هم خورده و من نمیتونم ب ترتیب پیگیر حرف های شما باشم.
      ثانیاً اون شماره گفتن ها بد نبود…اگر مثلاً اوّل مصاحبه ها شماره نمیگفتین. منظورم اونه فقط اون فایل هایی که خودتون ب تنهایی صحبت میکردین رو شماره میگفتین و حتّی ترفند های مذاکره هم میومد زیر شاخۀ آموزش مذاکره.
      ان شاء الله همیشه توو کارهاتون “بهترین” باقی بمونید.
      یا علی.

  • شایان گفت:

    درود

    آموزش بسیار جالبی بود و بسیار کاربردی

    علت کاربردی بودن را این می‌دانم که معتقد هستم ما مردمی سوفیست می‌باشیم. بسیاری از اساتید در کلاس‌ها و همایش‌ها می‌آیند و دقیقه‌ها سخنان زیبا می‌گویند که در حد ۳ خط هم نمی‌توان خلاصه‌ای از جملاتشان یافت. فکر می‌کنم ما از سوفیست‌ها استقبال می‌کنیم و شاید حاضر باشیم ساعت‌ها همراهشان شویم تا بتوانیم کمی شنیده شویم یا موافقتی حداقلی را جلب کنیم. یک تاتولوژی که من متحیر هستم چرا حداقل برای نسل من(دهه‌ی ۷۰) جذاب است دکلمه‌ی خانوم آغداشلو می‌باشد اگرچه از نظر من صرفا یک بازی با کلمات ساده است که به شدت خسته کننده هم می‌باشد. دوست دارم نظر شما را جویا شوم که چرا سوفیست بودن و تاتولوژی اینقدر در کشور ما پذیرفته شده است؟

    می‌خواهم از یک تاتولوژی جالب برای شما صحبت کنم. چند ماه پیش در اداره‌ی ثبت احوال بودم و کارمندی مشغول به کار بود که به شدت توسط ارباب رجوع محاصره شده بود. سربازی جلوتر از من در صف بود که به طور مثال با گرفتن نامه‌ای از ثبت احوال میبایست تا ۲ ساعت بعد ترمینال باشد تا به شهرستانش برگردد. آن شخصی که پاسخگو و مسئول بود بلاخره نامه‌ی مذکور را برای سرباز ما گرفت اما طی چشم به هم زدن نامه گم شد! فرض کنید ساعت ناهار و نماز نزدیک است، سرباز بلیط اتوبوس دارد و تعداد زیادی ارباب و رجوع عصبانی آن اطراف هستند. سرباز مظلوم دادو بیداد نکرد اما قیافش بسیار پریشان شد. تا دهانش را باز کند و بپرسد چرا… مسئول ثبت احوال سلاح جملات تاتولوژیک را بیرون آورد و شروع به داد زدن کرد که: باورت میشه؟ همین الان نامت اینجا بود! آخه چطوری میشه نامت گم بشه وقتی جلو چشم منه؟ تو به من بگو ندیدیش همینجا؟ آخه چرا نامه‌ای که جلوی چشممونه باید گم شه؟ ای بابا انقدر دورو بر منو شلوغ کردن آدم نامه‌ی شما را نمیفهمه چیکار میکنه! به نظرت دیگه اینجا جای کار کردنه؟ و تعدادی جلمه‌ی دیگر که فقط باعث شد خشم سرباز فروکش کند. نکته اینجا بود که من و تعدادی از افراد که در صف بودیم فقط به این مرد خندیدیم که ندیده غیب می‌گوید تا خود را تبرئه کند. اما به نظر می‌رسد که آن مرد موفق بود و توانست زمانی بخرد و خشم سرباز رو فروکش کند. بعد از چند دقیقه هم نامه‌‌ای جدید صادر شد و سرباز عازم ترمینال شد.

    با سپاس
    منتظر ترفندهای آتی هستیم

  • MOHAMMAD گفت:

    بسیار عالی و کاربردی بود جناب شعبانعلی عزیز

  • مصطفی هادیان گفت:

    سلام محمدرضای عزیز.
    خیلی خیلی ممنون.

    احساس میکنم که این فایل ها، به گونه ای رفتار بالغانه را نیز به مخاطب آموزش میدهد. نحوه ی عکس العمل در مقابل ترفند، بالغانه ترین شکل عکس العمل را یاد میدهد. مثلا اینکه در برخورد با تاتولوژی از کوره در نرویم و در حین حفظ آرامش، به طرف مقابل نشان دهیم که بازی را بلدیم. یا اینکه وقتی کسی از ترفند انعطاف کلامی علیه ما استفاده میکند بجای اینکه تهاجمی یا انفعالی رفتار کنیم، با مطلق کردن گزاره اش، به او یادآوری کنیم که مثلا نمیتواند از زیر بار تعهد شانه خالی کند.

    خیلی متشکرم.

  • حمید گفت:

    با سلام خدمت استاد عزیزم محمدرضا من دارم دنبال منابعی میگردم راجع به علوم رفتاری چون به نظر من کسی که به مذاکره و حوزه مذاکره علاقه مند میشه جبرا باید از حوزه های دیگه هم آگاهی داشته باشه و یکی از اون حوزه ها علوم رفتاری است از محمدرضا تقاضا دارم منابعی رو برای مطالعه در مورد علوم رفتاری معرفی کنند که بشود با مظالعه اون ها در مذاکرات قدرتمندتر و موفق تر حاضر شد با تشکر البته اینم بگم نمیدونم نوشتن این مطالب زیر این نوشته دلیلش اینه که جای دیگه ای به نظرم نرسید که بنویسم امیدوارم به درخواستم و تقاضام جواب بدید

    • حمید عزیز.
      هم جای خیلی مناسبی نوشتی و هم – به نظر من – نکته خیلی مناسبی رو یادآوری کردی.
      بهم یکی دو روز مهلت بده. کمی شلوغم. توی خونه می‌گردم یک فهرست درست می‌کنم از منابع پیشنهادی یا لااقل موضوعات پیشنهادی. به صورت یک مطلب مستقل می‌نویسم.
      قربان تو
      محمدرضا

  • رامبد مسعودی گفت:

    محمدرضا جان، عالی بود. موفق باشی.

  • محمد رضا گفت:

    سلام جناب محمد رضا من کتاب اصول و فنون مذاکره شما رو گرفتم کدوم در اولویته از نظر شما؟ گوش کردن به فایل ها یا مطالعه کتاب

  • فواد انصاری گفت:

    تاتولوژی ، حکایت مشتری های دولتی وقتی میری پولت رو بگیری 🙂

  • milaaaaaad گفت:

    سلام.

    خدا قوت

  • محمد قادری گفت:

    سلام ، با تشکر

  • دیدگاهتان را بنویسید (مختص دوستان متممی با بیش از ۱۵۰ امتیاز)


    لینک دریافت کد فعال

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    yeni bahis siteleri 2022 bahis siteleri betebet
    What Does Booter & Stresser Mean What is an IP booter and stresser