ما قبلاً مطلب کوتاهی در متمم تحت عنوان چای یا قهوه؟ کدام بهتر است؟ منتشر کرده بودیم.
من هم یک بار در بحث برنامه ریزی برای یادگیری خرده مهارتها، گفته بودم که چند هفتهای وقت میگذارم و سعی میکنم دانش و مهارت خودم را در مورد قهوه و تاریخچه قهوه و انواع قهوه و تفاوتهای آنها افزایش دهم.
مطالبی هم جمع کردم و نوشتم و امروز که خواستم آنها را منتشر کنم، به عادت همیشه آخرین جستجو را در وب انجام دادم.
هر وقت میخواهم مطلبی منتشر کنم این کار را انجام میدهم تا مطمئن باشم چیزی را که قبلاً گفته شده دوباره تکرار نمیکنم.
نمیدانم بگویم متاسفانه یا خوشبختانه، متوجه شدم که دوست قدیمی و خوبم، حامد قدوسی که سالهاست وبلاگ ارزشمند و دوست داشتنی یک لیوان چای داغ را مینویسد، حدود ده روز قبل از اینکه من اعلام کنم قصد چنین کاری را دارم، محصول چنان کاری را منتشر کرده است!
به مصداق حرف الفضل للمتقدم، احساس کردم منطقی است که کار زیبای حامد را معرفی کنم.
میتوانید کار حامد قدوسی را در قالب یک فایل Pdf سی صفحهای تحت عنوان تجاربی کوچک از دنیای جادویی قهوه دانلود کنید.
ظاهراً حامد هم مثل سایر دوستان غرب نشین ما، به ناساز بودن قامت فونت Arial عادت کرده و امیدوارم در نسخههای بعدی، فونتهای زیباروی فارسی (که معمولاً نام دختران و گلها را بر خود دارند، مثل نازنین و میترا و مریم و هما و لوتوس و …) را هم مورد توجه قرار دهد.
فهرست برخی از سرفصلهای مورد توجه حامد قدوسی در مطلبی که درباره قهوه تهیه کرده است:
- لذت قهوه
- تاریخچه قهوه
- هنر قهوه خوب (دانه های قهوه، بو دادن دانه های قهوه و …)
- نگهداری دانه و پودر قهوه
- انواع قهوه و تحلیل مزه قهوه!
- دمای آب در زمان تهیه قهوه
- شیر در قهوه
- انتخاب دستگاه قهوه ساز مناسب
- نوشیدنی های مبتنی بر قهوه
- …
من هم مدتیه که دارم عادت خوردن قهوه رو در خودم ایجاد میکنم. چندتا مطلب هم درباره انواع قهوه و روش تهیه اون خوندم.
داستان قهوه خوری من با کافی میکسها شروع میشه. پیش از اینها تنها از کافی میکسها استفاده می کردم. بعد از مدتی هم از میکسهای بدون شکر میخوردم. ولی بعد از کمی جستجو و خوندن چندتا مطلب فهمیدم که نوع قهوه به کار رفته در کافی میکسها چه از نوع داخلی و چه خارجی، کیفیت چندان مناسبی نداره. برای همین رو آوردم به قهوه فوری.
خیلی جاها خوندم که نستله (Nestle) مارک خوبی هست. لااقل من مزه شو دوست دارم. برای عادت کردن به مزه تلخ قهوه هم از نصف قاشق چایخوری شروع کردم و فعلا به یک قاشق چایخوری رسوندمش.
نمیدونم تا به حال قهوه عربی رو امتحان کردی یا نه. واقعا مزه تلخی داره. تا به حال هر بار در حد یک نوک زبون بیشتر نتونستم ازش بخورم!
با خوندن این مطلب عالی از حامد قدوسی، به این فکر افتادم که برم یک دستگاه قهوهساز برای خودم بخرم و جدیتر در کنار خوردن یک قهوه سالم و خوشمزه، از درست کردنش هم لذت ببرم.
پینوشت: مثل شهرزاد عزیز، من هم خوشحال میشم، در کنار توضیحات و تجربیات حامد قدوسی، ما رو در جریان تجربیات و یافتههای خودتون هم قرار بدید 🙂
من هر بار که میرم کافی شاپ نمیدونم چرا قهوه م کوچیک از آب در میاد؟ یعنی اسپرسو سفارش بدم فنجانش ۵ میلی گرمه ! قهوه ترک سفارش بدم بازم فنجونش کوچیکه٫ لاته سفارش بدم بازم کوچیکه فرانسه اونهم همینطور . ولی کسی اگه باهام باشه هرچی سفارش بده فنجونش ۱۰ برابر فنجون منه . دوستان چی سفارش بدم که فنجونش بزرگ باشه ؟ بعضی وقتها فکر میکنم همه کافی شاپ های شهر با من کینه و دشمنی دارن 🙂 🙂
سلام
ضمن اينكه با نظر شهرزاد گرامي خيلي موافقم از نوشته جناب حامد قدوسي به خوبي استفاده كردم و به همكاران قهوه بازم هم معرفي كردم .
يك پيشنهاد هم داشتم وشايد يكي ازاهداف محمدرضاي گرامي از نوشتن اين متن هم همين باشه كه تجربيات عمومي خودمون را در اجراي گام كسب مهارت كوچك بنويسيم ،گامي كه من در اين رابطه برداشتم مربوط به موضوعي در زمينه شغليم بود وگفتن اون به نظرم جالب نمي ايد.
توی خونه ی محمدرضا شعبانعلی، حتی اگه خوشمزه ترین و بهترین قهوه های دنیا (مثلا فایل خوب و کامل آقای حامد قدوسی در مورد قهوه) به من مهمان، تعارف بشه؛ اما من دلم میخواد بجای اون، باز از قهوه ی شاید ساده تر، اما آشنای خودش (نوشته ی خودش در مورد قهوه) بنوشم. برای من مهمان، در این خانه، هیچ قهوه ای، به اندازه ی قهوه ی میزبان خوبم، گوارا و خواستنی نیست…