آنها که مدعی هستند عقایدشان علمی است، آیا میدانند که حرف علمی همیشه یک پیش فرض دارد: «احتمالاً روزی ثابت خواهد شد که این حرف درست نیست!».
اگر حوصله داشتید مطلبی را که در مورد «شبه علم» در متمم نوشته شده است را بخوانید.
آنها که مدعی هستند عقایدشان علمی است، آیا میدانند که حرف علمی همیشه یک پیش فرض دارد: «احتمالاً روزی ثابت خواهد شد که این حرف درست نیست!».
اگر حوصله داشتید مطلبی را که در مورد «شبه علم» در متمم نوشته شده است را بخوانید.
سلام. , به نظر من تفکر علمی جزمی نیست و انعطاف پذیره و از تفکر همه یا هیچ استفاده نمیکنه, چون علم به دنبال حقبقت بیشتره نه حقیقت مطلق و کامل و اینکه ماهیت این نوع تفکر بیشتر بر اساس حدسیات و فرضیه ها وازمایش کردن اوناست. نا خوداگاه یاد اون ماجرای انیشتن افتادم که یک ازمون رو در دوسال پی در پی از دانشجو هاش امتحان گرفت.
ویکی از دانشجو هاش پرسید: دکتر انیشتن , ایا این همان ازمونی نیست که سال گذشته به کلاس ما دادین؟
انیشتن گفت : بله . و
دانشجو گفت: که چطور ممکنه در یک ازمون رو در دوسال پی در پی به دانشجویان می دهید؟
انیشتن جواب داد : از سال قبل تا کنون جوابها تغییر کرده اند.
باید اطلاعات چدید رو گرفت و اونو با انچه که امروز می دونیم تطبیق داد.
چند گزینگویهی مرتبط با این نوشته :
۱٫ همه چیز را میداند، کاملا همه چیز را، ببینید چقدر احمق است! : اونامونو
۲٫ باورها برای حقیقت، دشمنان خطرناکتری از دروغ هستند. : نیچه
۳٫ بهشت زمینی: تودههای شکاندیش. : امیل سیوران
۴٫ تردید مکن به آنکه میگوید
میترسم
بترس از آنکه میگوید
تردید را ابدا نمیشناسم. : اریش فرید
سلام محمد رضا ی عزیز
امیدوارم خوب و سلامت باشی
در رابطه با بحث علم و شبه علم دکتر هلاکویی هم سمیناری دارند که برای کسانی که علاقه مند به این مبحث هستند و میخواهند مطالعه بیشتری داشته باشند…احتمالا جالب و مفید خواهد بود…
از لینک زیر میتونید به این سمینار دسترسی داشته باشید
(۹) سمینار علم و شبه علم
http://saarbuk.blogfa.com/post-61.aspx
http://www.4shared.com/rar/ilGjyzkH/Science.html
تا حالا به این موضوع فکر نکرده بودم .و جالب اینه که برای متقاعد کردن طرفمون از اصطلاح علمی بودن حرف هامون میگیم .
ولی اگه واقعا علمی باشیم آیا باز این اتفق می افته ؟
سلام
من این اصل را قبول دارم، ولی دوستانی دارم که یافته ها و گفته های دیگران را به عنوان سخن علمی خودشان نقل می کنند و چنان با جدیت از آن دفاع می کنند که خودشان هم فراموش می کنند گفته خودشان نبوده. این ها روزی که این حرف درست نباشد ، چه خواهند گفت و چه خواهند کرد؟
زنده باشید
یه بحثی هست به اسم پارادایم
پارادایم قوانین علمی ه که در دوره زمانی خاصی مورد پذیرش اکثریت علمای آن زمان بوده و تمام معلومات آن دوره بر حسب بدیهی بودن این قوانین تعریف می شده…مثلا میگن در زمان گالیله این که زمین مرکز جهان و ثابت بوده پارادایم علمی اون زمان بود که بدیهی درنظر گرفته می شده و هر کس بر خلاف این بدیهیات پذیرفته شده علمی نظری می داده محکوم می شده…نمونه ها فراوانند نیما یوشیج که ساختار شعری جدیدی رو پایه گذاری کرد و ساختار آشنای وزن و قافیه رو در هم ریخت یک نمونه دیگه از پارادایم ه…..
منبع : نظریه های کلان جامعه شناختی و تجزیه و تحلیل سازمان مولفان، بارل و مورگان
البته نثر کتاب سنگین ه و ثقیل ه .
ممنون یاد گرفتم از نوشته تون.
سلام من مهندسی برق خوندم در دانشگاه ازاد،الان چند ماه فارغ التحصیل شدم هر چی دنبال کار میگردم پیدا نمیکنم به رشته ام نمیدونم علاقه دارم یا نه،به نظرتون من چطوری متوجه استعداد و علاقه ام بشم؟البته خیلی غم انگیزه که تا الان نفهمیدم
سلام
دوست عزیز ، البته احتمالا خطاب شما محمدرضا بوده ولی خب اگه اجازه می دید من م نظرم رو بگم…من خودم فارغ التحصیل دانشگاه دولتی م ولی به جرات می تونم بگم بچه های دانشگاه آزاد ، فعال تر ، باانگیزه تر و در کار و اجتماع زرنگ تر هستند . دوم اینکه احتمالا شما کارورزی یا کارپروژه ای حتما داشتید می تونید استارت کار رو از همون جا بزنید،از یه جای کوچیک شروع کنید تا سابقه کار داشته باشید……کار نشد نداره ها . جوینده یابنده است….
سلام خدمت استاد گرامی؛؛
خسته نباشید؛؛
ارشمیدس میگه: برای از جا کندن کره خاکی و انتقال آن به مکان دیگر،؛؛ تنها خواستار یک نقطه ثابت و ساکن بود؛؛من هم اگر بخت یاری کند و تنها به یک امر یقینی و تردید ناپذیر دست یابم حق دارم عالیترین امید را داشته باشم؛؛
mashrot be inke kasani bashand ke be donbal kashf vagheayat jadid bashand va mohem tar az an tavanayi bayan an ra dashteh bashand.mesle tarikh iran ke hame ja be maslahat ghfte mishe va az vaghiyat asli masael high harf va sanadi nist.
سلام، طبق گفته شما هیچ چیز در این دنیا قطعیت ندارد.به نظرم کاملاً منطقی است.فکر میکنم این گفته در حوزه علوم تجربی و حتی علوم انسانی به نوعی پذیرفته شده و دور از انتظار نیست، اما در خصوص امور دینی و مذهبی ، هنگامی که عقاید رنگ تعصب به خود می گیرند، از هر علمی قطعی تر می شود!
به تماشا سوگند
و
به آغاز کلام
و به پرواز کبوتر از ذهن
واژه ای در قفس است………………………………………………….
………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………….