دوره‌های صوتی آموزشی مدیریت و توسعه فردی متمم (کلیک کنید)

کتابخوانی و اینکه چگونه کتابخوان شویم؟

این مطلب، توسعه یافته و تکمیل شده و به متمم منتقل شده است:

لینک محل جدید مطلب درباره کتابخوانی

ضمن اینکه ممکن است مطالب سری #مهارت یادگیری در متمم هم که از همین جنس است، برای شما مفید باشد.

 

 

آموزش مدیریت کسب و کار (MBA) دوره های توسعه فردی ۶۰ نکته در مذاکره (صوتی) برندسازی شخصی (صوتی) تفکر سیستمی (صوتی) آشنایی با پیتر دراکر (صوتی) مدیریت توجه (صوتی) حرفه‌ای‌گری در کار (صوتی) کتاب های مدیریت راهنمای کتابخوانی (صوتی) آداب معاشرت (صوتی) کتاب های روانشناسی کتاب های مدیریت  


135 نظر بر روی پست “کتابخوانی و اینکه چگونه کتابخوان شویم؟

  • حمید رضا گفت:

    سلام
    یه پیشنهاد داشتم ، امیدوارم مفید باشه .
    قبلا با تعدادی از دوستان قرار گذاشته بودیم که یک کتاب رو با هم شروع کنیم و تقریبا با هم تموم کنیم . آخرش هم می تونستیم خوب با هم بحث کنیم و توی پیشرفت مطالعاتی یه جورایی کل کل می شد!
    فکر می کنم دوستانی که اینجا میان اکثرا دنبال بحث های مدیریتی ، مذاکره و تا حدودی رفتار شناسی هستند و میشه با معرفی شما کتابهای خوبی رو برای مطالعه داشته باشیم
    ضمنا اگر فضای چت هم توی سایت باشه می تونه بحث های خوبی بین دوستان شکل بگیره

  • حامد گلچین گفت:

    سلام استاد
    اختیار دارید این چه حرفیه ؟؟؟
    متن بی خاصیت !!!
    من یه کتابخونه حرفه ایم وقتی داشتم متنو میخوندم همش به این فکر میکردم که محمد رضا چه قددددددددددددددددر فکر کرده و از همه جوانب دیده قضیه رو و واقعا لذت بردم از این وسعت فکر
    عالی بود آقا عاااااااااااااااالی

  • مریم گفت:

    عالی بود
    منم همیشه یه کتاب همراهمه. تو اتبوس مخصوصا خیلی استفاده میکنم
    من یه نظری دارم
    عضو کتابخونه عمومی بشید
    کتاب ها رو بخونید
    بعد اگه خوشتون اومد اونا رو بخرید
    چون بعضی از کتابا هستن ک واقعا ارزش خوندن ندارن. یا اینکه یه بار خوندنشون کفایت میکنه. ولی بعضی دیگه واقعا نیاز دارن ک چندین بار خونده بشن. و نیاز هست ک تو کتابخونه خونه مون اونارو داشته باشیم.
    یه امکان خوبی ک توی کتابخونه های عمومی برای اعضا هست اینه ک میشه کتاب مورد نظرتونو سافرش بدید تا بصورت کاملا رایگان براتون بیاد کتابخونه. بعد تصمیم ب خرید یا نخریدن اون بکنید.

  • امير قرباني گفت:

    سلام محمد رضا
    چجوري بايد مطالب به خاطر بسپاريم ؟ شايد جواب سوالم كليشه هايي از قبيل خلاصه برداري، حاشيه نووسي، و مرور مطالب به صورت ۱- حفظ كردن مطلب ۲- مرور آن بعد از ۳۰ دقيقه ۳- مرور در روز بعد ۴- مرور ۳روز بعد ۵- مرور يك هفته بعد ۶- مرور يك ماه بعد باشه درصورتي كه حجم مطالعه بره بالا با حجم زيادي از اطلاعات درگير مي شي كه نمي دوني چجوري مرتبش كني براي درك بهتر شرايطي رو تصور كنيد كه شما تنها به دنبال يك جمله جالب از نيچه مي گرديد و بايد خلاصه هاي ۵ كتاب رو بخونيد تا يك جمله پيدا كنيد. حالا با اين تفاسير واقعا چجوري بايد مطالب به خاطر بسپاريم

  • مفتش گفت:

    ممنونم برای مطلب خوب و مفیدتون. باز هم مطالب جدید یاد گرفتم 🙂

    من هم به همراه چند تن از دوستانم صفحه ای داریم توی فیسبوک که درباره «کتاب» و کتابخوانی حرف میزنیم. این مطلب رو هم به صورت خلاصه همراه با لینک در اونجا قرار میدم.

    https://www.facebook.com/moarefiketab

  • الهام گفت:

    سلام . به خودم امیدوار شدم چون تا آخر متن را با دقت خوندم. واقعا یکی از معضلات من کتابهای نیمه تمام هستند.دوست دارم کتابخون بشم.

  • امیر محمد گفت:

    محمدرضا جان، لطفا بفرمایید اگه وقت کنید کدوم ایمیلتون رو چک میکنید.آدرسش رو بفرمایید.ممنون

  • بهرام گفت:

    من در طول روز خیلی خوب از فرصت ها برای مطالعه استفاده میکنم و کتابهای مختلفی میخونم.

    اما اصلا حال مطالعه کتابهای درسی ندارم و موقع خوندنشون واقعا بهم فشار میاد

    مهندس میشه راهنایی کنیید؟

  • محسن گفت:

    بسیار عالی بود، به امید اینکه فرهنگ کتاب در کشورمان بیش از پیش رونق پیدا کند.

  • ص.شویکلو گفت:

    عالی بود محمدرضا. دقیقا این همین کارهاییه که منو کتابخون کردش. به دوستان هم توصیه می کنم حتما یک دفتر چه ی کوچک برای لیست کردن کتاب ها به صورت موضوعی ایجاد کنن که واقعا به درد می خوره . این لیست توی پیدا کردن تاب ها حتی توی نمایشگاه ها و نت و کتابخانه خیلی موجب صرفه جویی میشه.تجربه خودم اینه که من خودم عضو کتابخانه هستم و کتاب هایی رو که می خونم در یک سر رسید کوچک در حد ۱-۲ صفحه خلاصه می کنم و چند جمله زیباشونو می نویسم. این کار خیلی ذهن منو اماده کرده . خلاصه برداریم و فوکوسم روی مطالب مهم کتابها رو بیتر کرده،
    راستی من توی وبلاگم هم خلاصه ای کتاب هایی رو که می خونم می ذارم.

  • الهام گفت:

    من کتابهای غیردرسی رو راحت تر می خونم،اگه کتاب واسم جذابیت هم داشته باشه مثل کتابهای شریعتی و جبران خلیل و… که تا تمامش نکنم کتاب رو کنار نمیذارم،گاهی ۴-۵ساعت متوالی مطالعه میکنم. اما در مورد کتابهای درسی اینجوری نیست بخصوص که رشتم سنگینه و یادگیری مطالب سخته، البته آخرش می خونم ولی مطالعه دیگه برام لذت بخش نیست و در نتیجه حداقل کتابهایی که لازمه رو می خونم. یه مشکل دیگه که مطالعه رو برام سخت می کنه اینه که ترجمه واسم سخته و کند پیش میرم و خسته میشم که فکر کنم باید اول زبان انگلیسیم رو تقویت کنم بخصوص که تمام کتابهای درسیم زبان اصلی هست!!

  • پگاه گفت:

    سلاممم…خب من متن و تا آخر خوندم..به یک دلیل چون جز موضوعات مورد علاقه منه…در مورد بحث کتابخونی هم فکر میکنم مهمترین موضوع همینه اصلا چرا می خوایم کتاب بخونیم به قول نیچه کسی که چرایی هر قضیه ای را بیابد با هر چگونه ای خواهد ساخت…با مورد ۵ موافقم علاوه بر اون صفات که داریم کم حوصلگی هم داریم و همین باعث میشه بریم سمت هدینگ خونی حتی تو همین وبلاگها هم یه سرچی کنیم متوجه میشیم چه وبلاگهایی پر خواننده هستن اکثرا وبلاگهایی که مینیمال مینویسن و اکثرا روزمره نویسی دارن…اینا عادتهای ملی ماست…به نظر من وقتی بدونیم چرا کتاب می خونیم اونوقت واقعا از کتابخوندن لذت میبریم و دیگه مواردی مثل زنگ موبایل و ایمیل و دیجیتال و غیر دیجیتال زیاد مهم نیست شاید در سرعت و درک عمیقتر مهم باشه ولی عامل اصلی همون انگیزه و خواستنس در واقع زمانی که کتابخونی بشه جز هابی ما ….پس اون چرایی خیلی خیلی مهمتر تره که هرکس باید به خودش جواب بده…چرا کتاب می خونم و چرا این کتاب رو می خونم…در مورد مواردی که عنوان کردید
    تندخوانی تا حدی می تونه موثر باشه با توجه به اینکه من تجربش و داشتم ولی زمانی می تونه تاثیر گذار باشه که تکنیکها رو تمرین کنیم یعنی کتاب بخونیم …با مورد دو موافقم کاملا د رمورد مورد سوم زیاد تاثیر گذار نمیدونم این قضیه رو مخصوصا وقتی واقعا کتاب مورد علاقه رو میخونی..مورد چهارم هم مهمه که یک مکان خوب داشته باشیم برای این خلوت خودمون با کتابهای مورد علاقمون..مورد ۵ رو ۱۰۰ درصد قبول دارم..موارد ۶ و ۷ و ۸ و ۹ هم پیشنهادهای ارزنده ای بود که گفتید…ولی به نظرم جای یک چیز اینجا خالیه…
    کتابخوندن در واقع یک جور غذا رسوندن به مغز و روح و روانمون هست زمانی این کتاب خوندن موثر واقع میشه و انگیزه برای خوندن بیشتر وبیشتر تر که همراه باشه با فعالیت فیزیکی مناسب…به فرض که آدمی هزار کتاب هم بخونه وقتی سلامت و جسم و فیزیک خوبی برای عملی کردن اون نظریه ها و ایده هایی که یاد گرفته نداشته باشه در عمل صفر چنین شخصی یا به بدن خودش زور میگه و خودش و دچار تحلیل زودرس میکنه یا اینکه به دلیل جسم و روان خسته و فرسوده نمی تونه چیزهایی روکه خونده درست درک کنه و به کار بگیره…جسم و روان و ذهن یک مجموعن که باید با هم تقویت بشن و به همه اونها اهمیت داده بشه…این نوشته اصلا بی ربط به کتاب خونی نیست اگر شما هردورو با هم تجربه کنید فعالیت جسمی مناسب به همراه تغذیه روحی مناسب ربطش رو کامل درک میکنید…در کل که می خوام بگم اگر روزی ۱یک ساعت وقت میذارید برای کتاب خوندن بیست دقیقه وقت بزارید برای ورزش…این دو در کنار هم هم افزایی زیادی داره…

  • رها(اسفند) گفت:

    من هم از کتابخوانی خیلی لذت می برم (البته کتابهای تاریخی و ادبی و گاهی فلسفی برایم ارجح تره).
    و همیشه سعی بر این داشتم که ورانی کردن (زود خواندن بی دانستن ) را نداشته باشم.
    (از این رو، ورانی بخواند تا زود به پایان برسد،سودی نخواهد برد…)
    ممنون از راهنمایی های همیشه مفیدتان…
    و در ضمن مگر می شود گنج نوشته هایتان را با بی حوصلگی خواند؟؟؟!!!!

  • مسعود گفت:

    محمد رضای عزیز
    سلام
    یادمه یه تصویری از دستنوشته ات از کلاس TAرو که چیدمان متفاوت و جالبی داشت رو به نمایش گذاشته بودی ، حتما حین مطالعه شخصی ات هم این کار را انجام میدهی.
    همه تکنیک های مطالعاتی رو به خوبی گفتی ، استراتزی خلاصه بردای هم مسئله ی در خور تاملی ایست !
    خلاصه برداری در کلاس ، سمینار ، حین مطالععه دروس تخصصی و یا حتی کتاب های عمومی .
    اینکه حین مطالعه باشد یا بعد از اتمام کتاب؟
    واژه محور باشد یا جمله محور ؟
    چگونه دستوشته ای فراهم کنیم که ۲سال بعد هم رجوع کردیم بتونیم ۷۰ درصد محتوا رو بازیادآوری کنیم؟
    اصول و فنون خلاصه نویسی؟
    مرسی

  • مهناز گفت:

    بسیار مشتاق تولد لینک “کتاب-فیلم و سایت “هستم
    این همون چیزیه که وقتی کسی که حس میکنم عقایدش ،افکارش هم سنخ با من هست ازش میپرسم که بهترین کتاب یا فیلم یا اثر هنری ..که دیدی و به نظرت بیشترین تغییر زاویه رو به سمت خوبی در زندگیت داشته چیه؟
    قطعا یکی از بهترین کتابهای من” استاد عشق” شرحی از زندگی دکتر حسابی هست که ارادتمندشون بوده وهستم.روحش قرین شادی باد

  • ریحانه گفت:

    سلام
    “بسیاری از ما، مطالعه را نه با هدف افزایش اطلاعات و دانسته ها و باز شدن افق دید، بلکه برای فرار از مشکلات و مسائل روزمره انتخاب میکنیم.”
    این جمله مشمول حال من میشه.در چنین وقتهایی سرعت مطالعه ام به حدی بالا میره که یک کتاب ۸۰۰ صفحه ای البته از نوع رمان را در عرض دو روز تمام میکنم.و شایدم زودتر.طوری در کتاب غرق میشم که گذشت روز برام بی معناست با کتاب میخوابم و بیدار میشم.
    اما وقتیکه قراره یک کتاب ۲۰۰ صفحه مربوط به رشته ام را بخوانم ۱ ماه پشت گوش میندازم.

  • محمود گفت:

    سلام
    اگر يك مدرسه ميساختى نميتونست به اندازه نوشتن اين متن مفيد باشه
    من باور دارم كه تو يك نعمتى محمدرضا
    خدا رو شكر كه ميشناسمت

  • امید گفت:

    سلام
    خیلی ممنون .

  • hossein گفت:

    مطالب بسیار خوبی بود .من یه مشکل دارم ،وقتی خواندن یک کتاب را شروع میکنم بفاصله چند صفحه خواندن خوابم میگیره.!
    نظری دارید؟

  • مسعود گفت:

    یادگیری، اساساً برقراری ارتباط بین آموخته های جدید و دانسته های قبلی است و کسی که شتابزده کتاب میخواند، ممکن است کتاب را به شکل کامل بخواند و بفهمد، اما الزاماً کتاب را «یاد» نمیگیرد.

    عالی… برای تقویت مطالعه ، از این نسخه شروع میکنم. سپاس

  • گیشار گفت:

    یه تیکه ی شراب رو خوب اومدی که باید بعضی کتابا رو جرعه جرعه نوشید و یه تیکه ی آخرش که گفتی که می تونیم هر متن کم خاصیتی رو بخونیم. خلاصه حال کردم با این. البته ما همچنان به کتاب خوانی ادامه می دهیم..

  • ارزو گفت:

    شما انقدر زیبا مینویسید که هر فرد بی ذوقی رو هم ترغیب به خوندن می کنید،می تونم خواهش کنم بخشی رو هم به معرفی کتاب اختصاص هید؟

  • علی گفت:

    سلام
    خوب بود دوست داشتم .می خواستم یه چیزی اضافه کنم در مورد اون کتاب هایی که گفتی نصفه نیمه ول می کنیم …یه پیشنهاد داشتم …بعضی اوقات ارزش داره کمی صبور باشیم تو کتاب خوندن ..اشکالی نداره یه رمان یا کتاب خوندنش طول بکشه و در کنارش می تونید کتاب های دیگه هم بخونید یادم می یاد وقتی جنایت و مکافات شاهکاره داستایوسکی رو می خوندم اویل خیلی سخت بود . چیزی حدود ۸۰۰ صفحه بود.به قطرش که نگاه می کردم خوابم می گرفت:) …. ۶ ماه طول کشید بی اغراق بگم با اینکه اوایلش خیلی سخت بود من در پایان منو دیوانه خودش کرد …من یعد از دو سال خواندن این کتاب هنوز گاهی اوقات با شخصیت هاش حرف می زنم …

  • مهرداد گفت:

    سلام
    بسیار ایده خوبیست که بستری مانند سایت مفید شما ، بهانه ای برای دور هم خوانی کتاب ها و بحث پیرامون آن ها باشد.
    و با مورد پنجم هم بسیار موافق و نگران هستم !

  • masoud گفت:

    سلام…
    اگرکتابهایی که مطالعه کردین وازنظرشمامیتونه برای مامفیدوجذاب باشه لطفادریه پستی معرفی کنین….

  • سحر گفت:

    دوره راهنمایی که بودم . یه معلم داشتم ، دکترایه ادبیات داشت. استاد دانشگاه تهران بود. برای عشقش ، به بچه های شهرستانی درس میداد. با هواپیما میومد و برمیگشت. اون باعث شد من کتابخون بشم . کار قشنگی می کنی .

  • rezaA گفت:

    خیلی دوس دارم نظرتونو در مورد فیلم گذشته بدونم؟..

  • Abolfazl گفت:

    محمدرضای عزیز سلام
    نوشته های شما به قدری جذاب هستن که من با اشتیاق همه ی اونها را تا انتها می خونم
    از راه کارهات ممنونم
    و با پیشنهادی که در بند ۶ دادید را خیلی موافقم
    با تشکر

  • آرام گفت:

    سلام

    کتابی که برام جذاب باشه معمولا یکشبه تموم میشه. اما همونطور که گفتین این رو درباره کتابهای علمی که یادگیری و دقت لازم داره نمیشه قابل استفاده دونست. مشکل من معمولا با همین بخشه که کتابی رو اجبارا لازم باشه بخونم ولی موضوع یا سبک متن اون جالب نباشه. از حاشیه نویسی و خط کشیدن توی کتابای علمی و مطالب سنگین تر لذت فوق العاده ای میبرم. انگار اگر خط خطیش نکنم چیزی یاد نگرفتم.
    ممنون از مطلب خوبتون

  • حمیده گفت:

    سلام
    با حرفات موافقم
    من همیشه مورد ۹ رو رعایت میکنم
    ضمنا متن های شمارو همیشه تا آخر میخونیم،دلیل نمیشه با حوصله باشیم!

  • دیدگاهتان را بنویسید (مختص دوستان متممی با بیش از ۱۵۰ امتیاز)


    لینک دریافت کد فعال

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    yeni bahis siteleri 2022 bahis siteleri betebet
    What Does Booter & Stresser Mean What is an IP booter and stresser