دوره‌های صوتی آموزشی مدیریت و توسعه فردی متمم (کلیک کنید)

کتابخوانی و اینکه چگونه کتابخوان شویم؟

این مطلب، توسعه یافته و تکمیل شده و به متمم منتقل شده است:

لینک محل جدید مطلب درباره کتابخوانی

ضمن اینکه ممکن است مطالب سری #مهارت یادگیری در متمم هم که از همین جنس است، برای شما مفید باشد.

 

 

آموزش مدیریت کسب و کار (MBA) دوره های توسعه فردی ۶۰ نکته در مذاکره (صوتی) برندسازی شخصی (صوتی) تفکر سیستمی (صوتی) آشنایی با پیتر دراکر (صوتی) مدیریت توجه (صوتی) حرفه‌ای‌گری در کار (صوتی) کتاب های مدیریت راهنمای کتابخوانی (صوتی) آداب معاشرت (صوتی) کتاب های روانشناسی کتاب های مدیریت  


135 نظر بر روی پست “کتابخوانی و اینکه چگونه کتابخوان شویم؟

  • ناشناس گفت:

    خیلی خوب بود مستر محمد رضا

  • ناهید گفت:

    خیلی عالی…
    تقریبا همه ی اونچه که باهاشون مشکل دارم رو مطرح کردین و راهکارهایی که ارائه کردین میتونه خیلی برام مفید باشه… خیلی خیلی ممنون ازتون 🙂

  • زینب .ع گفت:

    واقعا عالی و روحیه افزا و انگیزه بخش بود. از شما ممنونم.

  • علي گفت:

    خييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييلي ممنون

  • احمد رضا گفت:

    سلام
    مانند هميشه نوشته‌هاي شما همچون گفتارتان خواننده را چذب ميكند و اين علت مطالعه متن هاي شما تا انتها توسط خواننده است نه حوصله خواننده. از اينكه ميبينم بچه‌هات روز به روز زيادتر ميشن خوشحالم.

  • mehrabeh گفت:

    خیلی خیلی مفید بود
    ممنونم

  • حسین گفت:

    بسیار سپاسگذارم از مطالب تون در مورد مذاکره , عالی بود ممنون

  • لیلی گفت:

    سلام به همه
    مدتها بود که یکی از دوستام این سایتو بهم معرفی کرده بود ولی هیچوقت به سراغش نرفتم با خودم فکر میکردم اینم یه سایتی ای مثله بقیه که چند تا جوون روی چیزای الکی ب هم بحث میکنند در واقع با کل میندازن امروز گفتم بیام سراغش فوقش خوشم نمیاد دیگه الان واقعا خوشحالم احساس میکنم خیلی چیزا میشه اینجا یاد گرفت اصلا احساس نمیکنی عمرت حروم شده
    منم با این مشکل کتابخونی مواجه ام فقط دوست دارم جملات کوتاه بخونم حتی اسمسهای طولانیم حوصلم نمیکشه بخونم این موضوع رو درسخوندنمم تاثیر بد گذاشته معمولا مطالب طولانی درسیمو نمیخونم که از شانسمم اکثرا سوال امتحانیم هستن ولی بازم نمیتونم این اخلاق بدمو کنار بذارم
    ولی ایده کتاب خوندنو و فیلم دیدن و بعد روش باهم نقد کنیم خیلی جالب اینکه فک کنی کلی آدم دارن با هم روی یه کتاب وقت میذارن بهت انگیزه میده

  • فرزان حسینی پور گفت:

    استاد هر چند بار ازت تشکر کنم کم کردم بخاطر آموزش های رایگان بخاطر مطالبی که میلیون ها تومن ارزش دارند بخاطر حسن نیت
    سعی میکنم همه جا شا رو معرفی کنم
    دوستت دارم استاد

  • محمد گفت:

    با سلام
    الان كه وبلاگ شما رو ميخونم بي خوابي زده به سرم و از ساعت ٤ صبح بيدارم و از طريق يك پزشك به وبلاگ شما رسيدم براي اولين بار .
    مطالبى كه مينويسيد فوق العده خوب هستن و اي كاش زود تر با وبلاگ شما اشنا ميشدم … براتون ارزوى موفقيت ميكنم و اميدوارم هيچ وقت نوشتن در اينجا رو رها نكنيد …
    نكته اي هم كه به نظرم ميرسه در باره اين مطلب اينه كه خواندن كتاب يك بحث مهم هست و عمل كردن به مطالب كتاب بحثى مهمتر كه اميدوارم در اين مورد هم به ما چيزهايي اموزش بديد …
    به هر حال از اين كه هستيد ممنونم .

  • ماسك گفت:

    من از خوندن كتابهاي الكترونيكي اصلا خوشم نمياد ولي در عوض وقتي كتاب و كاغذهارو دستم ميگيرم كيف ميكنم

  • سیما گفت:

    سلام محمدرضا!
    وبلاگت فوق العاده است.
    واقعا مطالبش مفیده!!!جدی خیلی خوبه!!!
    ممنونم ازت.
    بخاطرکنکور خیلی استرس دارم.
    سدکنکور رو خوندم کمی آروم شدم.
    ممنونم.
    من تو وبم لینکتون کردم.
    بازهم ممنونم.

  • پریسا گفت:

    ممنون استاد از نوشته تون. دقیقا یکی از دغدغه های من هم همینه که دیگه مثل قبل نمیتونم پای کتاب بشینم و این قضیه منو خیلی ناراحت میکنه.البته دلیلشم تا حدودی میدونم و اونم اینکه تمرکز فکری ندارم و اینکه اکثران چون نگران هستم، نمیتونم رو کتاب خوندن تمرکز کنم.

  • بهرنگ رجبی گفت:

    جناب استاد من اولین بار بود که از سایت شما بازدید کردم ، و می دانم با این همه مشغله کاری و فکری با چه عشقی این مطالب آموزنده را برای ما تهیه می فرمائید و ازخداوند می خواهم به شما انرژی کافی جهت ادامه راه با صلابت کامل بده و ما هم از تجربیات شما استفاده کنیم .

  • Anonymous گفت:

    بابا کتابخوااااااااااااااااااااااااان 😉 من هم به شما تبریک میگم

  • زینب گفت:

    سلام!
    تمام امروز من با این سایت و نام شما سپری شد. اولین پستی هم که خوندم همین پست بود و بعد از اونجایی که خودم در مرحله استارت تز دکتری هستم جذب پست چرا دکتری نمیخونی شدم! و تا شب مطالب زیادی از سایت یا توشته های قدیمی شما در وبلاگهای دیگه خوندم. من حال بدی داشتم و اتفاقی با این سایت مواجه شدم. و بعد از سیر و سلوک نه چندان کمی در این مطالب احساس نشاط و امید پیدا کردم. و الان چند ساعته دارم سعی میکنم خودم رو جای شما بذارم … شما انسان قدرتمند و الهام بخشی هستید و این واقعا میتونه رهاورد خوبی از یک زندگی باشه…
    احتمالا من نیز به خیل مخاطبان دائمی شما افزوده بشم..

    • mijtaba گفت:

      ممنون از مطلب جالبتان .ولی چرا در اخر مطلب باز ایرانی بودن شما گل کردو شکست نفسی م فرمایید .به امید موفقیت شما

  • عجب آمار بازدید خیره کننده ای داشته این پست
    wow

  • چ گفت:

    من معمولا همزمان خوندن چندتا کتاب رو شروع میکنم. معمولا هم بینشون یک کتاب با قطر کم و حجم کمتر انتخاب میکنم که فقط توی کیف دستیمه و اصلا توی خونه نمیخونمش. فقط در راه و اینا…

  • علی گفت:

    سلام
    چند وقتیه میخوام کتابخون شم ولی بخاطر همین دلایل بالا و بهانه تراشی های خودم شروع نکردم با اینکه حدود یک ماهه پیش کتاب مزرعه حیوانات رو خوندم و واقعا لذت بردم طوری که کتاب ۱۳۰ ای رو یکروزه خوندم.
    اون لیست ۱۰۰۱ کتابی که قبل از مرگ رو که باید خودن پیذا کردم ولی باز نمیتونم گروهی تشکیل دهید که منم به اون گروه کتابخونا بپیوندم که از اون لیست خوباشو بدرد بخوراشو بگید بخونیم

  • shirin گفت:

    خیلی خیلی ممنون از این طرح خوب … خیلی خوبه که راجع به کتابها باهم بحث کنیم خیلی کمک کنندس 🙂

  • حسن گفت:

    در ضمن من موارد ۶ و ۸ را تجربه کردم و واقعا تجربه ای لذتبخش و موثر است! از آنجایی که ممکن است دوستانتان به مطالبی از کتاب اشاره کنند که از دید شما پنهان مانده باشد!!

  • حسن گفت:

    ممنون بابت این مطالب ارزنده و به قولی خوراک های شعوری که به مخاطبتان می دهید! ممنون به تازگی به خوانندگان وبلاگتون ‍‍پیوستم، و تا حالا خیلی برام مفید بوده! در پناه خداوند می بینمتان

  • سارا گفت:

    اختیار دارید استاد 🙂

  • سلام بزرگوار؛
    یک. نمی‌دانم با تکنیک‌های مطالعه و نقشه‌های حافظه «تونی بوزان» آشنا هستید یا خیر! اگر آری که هیچ، اما اگر آشنا نیستید توصیه می‌کنم تحقیق مختصری در این‌باره انجام دهید. خلاصه‌اش این است که خواندن، بخش کوچکی از فرایند مطالعه است و فرایند مطالعه خود داستان مستقل و جذابی دارد!
    دو. اگر داستان مطالعه را از منظر شیوه‌های یادگیری (Learning Style) که توسط جناب D.Kolb معرفی شده بنگریم، شرایط و قضاوت‌مان درباره علاقه به کتاب و کتاب‌خوانی تغییر می‌کند.
    سه. از آنجا که تحصیلات و تجربه‌تان در حوزه مهندسی بوده، به گمانم ذهن‌تان مدل‌ساز و الگویاب است. شاید شیوه جالبی که برخی آیین‌ها سرخ‌پوستی درباره دیدن استفاده می‌کنند به طور غیرمستقیم درباره کتاب‌خوانی هم صدق کند.

    زیاده جسارت بود و به مسیری که گذرش را بی‌پیرایه توصیه‌ می‌کنید علاقمندم و اساسی دعاگوی‌تان هستم.

    توفیق یارتان بزرگوار

    • جواد جان.
      خیلی یادآوری به جایی بود. ممنونم. اتفاقاً من هم برای خلاصه نویسی، در ذهنم بود که اشاره ای به تکنیک تونی بوزان داشته باشم. به نظر خیلی ساده میرسه ولی واقعاً کاربردیه.
      نرم افزارهایی مثل MindManager و MindMapper هم کمک میکنند که این کار راحت تر انجام بشه. من خودم یک درخت بزرگ به اسم My Life در کامپیوترم تعریف کرده ام که اگر پرینت بگیریم شاید بیشتر از یک صفحه A0 بشه. و خیلی بهم در نظم بخشیدن به فکرم کمک میکنه.
      مورد دو را هم جداگانه به آن می پردازیم.
      اما مورد سه رو نمیفهمم و نمیدونم. خیلی خوشحال میشم برام بیشتر توضیح بدی اگر امکان داره البته.

      • هیوا گفت:

        اسم برنامه ای که تونی بازان ریلیز میکنه iMindMap هست.
        اشاره به تکنیک هایی که از سمت چپ حافظه برای به خاطر سپاری، نگهداری و یادآوری اطلاعات استفاده میکنن هم جالبه که احتمالا بهشون اشاره میکنید. همچنین روشهایی برای خلاصه نویسی ، نت برداری، مرور صحیح ..
        راستی نظرتون در مورد کتابخون دیجیتالی مثلاَ کیندلِ آمازون چیه ؟

        • هیوا من توی پست هم نوشتم.
          من خودم زیاد دیجیتال میخونم (خصوصاً با توجه به اینکه آمازون تحویل کتاب به ایران نداره، برام خرید کتاب دیجیتال راحت تر و سریع تره). اما هنوز احساس من اینه که برای شروع کتابخوانی و افزایش حوصله، کتابخوانی کاغذی میتونه موثر باشه.
          مطالعه روی صفحه لپ تاپ یا کیندل و …، که با فشار انگشت بر یک نقطه، میشه به سادگی یک متن رو رها کرد- احساس میکنم – میتونه از بی حوصلگی ما حمایت کنه…

      • جواد گفت:

        سلام دوباره؛
        کتابی هست با نام «آموزش‌های دون‌خوان» که توسط یک محقق آلمانی به نام «لوتار. ا. لوتگه» نوشته شده و عصاره نظامی آموزشی است که «کارلوس کاستاندا» و «فلوریندا دانر» تجربه‌شون کرده‌اند. تو این کتاب درباره دنیای این حضرات صحبت کرده و به طور ویژه درباره چند تکنیک ویژه صحبت کرده که «دیدن» یکی از اونهاست که صرف‌نظر از مباحث آیینی یا به قول برخی دوستان، شبه‌عرفانی که ارائه می‌کند، برای ارتقای کیفیت زندگی فوق‌العاده است. کتاب مذبور رو به گمانم انشتارات میترا منتشر کرده.

        ارادت بسیار!

  • رها گفت:

    بابا محمدرضا .من یه اعتراف بکنم.(با در نظر گرفتن نقل قول اشتباه واعتراف 😉
    بابا من مغزم هنگ کرده
    باور نمیکنی ؟!!!
    مجبوری که باور کنی .الان دلیلش رو میگم

    قدیم تر ها ، اعضای قبیله نق میزدن که ،محمدرضا کجایی چیز ی نمینویسی و ازاین حرفها
    اما به نظرم همین روزاست که همگی اهل قبیله بیان و«اعتراف» کنن که یه کم روند رو کند کنید .یا اینکه بگن آقا معلم درسا زیاد شده ؛ما دستامون درد گرفته از بس مشق نوشتیم 🙂

    من که حوصله ام خیلی سر رفت با خوندن این مطلب کم خاصیت «چگونه کتاب خوان شویم» واین نوشته هایی که هر روز هر روز عین « بائوباب » اینجا رشد میکنن ! اما شما باور نکن!

  • مهدی (M) گفت:

    سلام معلم
    نظرتون در مورد های لایت کردن در هنگام مطلعه چیست؟

  • مرتضی گفت:

    بهترین راه اینه که افراد زبان انگلیسی خودشون رو تقویت کنند و از دنیای کتاب های مزخرف ترجمه شده بیان بیرون.
    کسی که کتاب زبان اصلی Management نوشته Stephen P. Robbins رو با اون صفحه آرایی جذاب و فونت های زیبا و
    گرافیک سرشار از انرژی رو خونده باشه،روح خودشو با کتب ترجمه شده سیاه و سفید با فونت تکراری و ملال آور و صحافی
    نامرغوب فرسوده میکنه؟
    لذتی که از خوندن کتاب زبان اصلی کاتلر بدست میاد، از کدوم ترجمه بدست اومده؟
    کتابهای سال ۱۹۴۰ رو هم بذاریم کنار کتاب های فعلی ما، بازهم جذابتر بنظر میان.
    کتاب علمی رو با همون ادبیات مینویسیم که روزنامه همشهری رو مینویسیم، کتاب پزشکی رو همونطور مینویسیم که کتاب داستان رو. فونت مجله خانواده ما با فونت کتاب رفتار مصرف کننده ما یکسانه.
    بچه که بودیم تو خیابون طلق های رنگی میفروختن که مردم میچسبوندن به صفحه تلویزیون سیاه و سفید تا تصویر رنگی بشه! فکر کنم باید روی کتاب های خودمون هم طلق بچسبونیم تا شاید قابل تحمل بشه!
    متاسفانه اختلاف کتاب های ما با کتب روز دنیا، مثل اختلاف فیلم ممل آمریکایی با گلادیاتوره.
    بنظرم مهم تر از اینکه چقدر بخونیم و چطور بخونیم، اینه که چه کتابی بخونیم.
    یک خوبی دیگه کتاب زبان اصلی اینه که چون زبان مادری نیست، برای فهمیدنش ناخودآگاه میزان تمرکز روی محتوا افزایش پیدا میکنه. من خودم پاراگرافی رو که انگلیسی باشه با یکبار خوندن یاد میگیرم، ولی فارسی اون رو باید چندبار بگردم و تکرار کنم تا بتونم روش متمرکز بشم.

  • هدا گفت:

    خیلی خوبه که محلی برای خوندن کتابها وبحث در مورد اونها قرار میدین این کارو خیلی خیلی خوبه !!!

  • الناز گفت:

    ممنون استاد به خاطر بودنتون!
    تو شركتم يه مديري داشتم كه عاشورا تاسوعا يا مناسبتهاي اينچنيني كتاب مي خريد و خيرات مي داد و يا بعضي كنابهاشو كه مي خوند روي صفحه اولش مي نوشت كه من اين كتابو خوندم و مي خوام تو هم بخوني و به نفر بعدي هديه بدي! بعد توي پاركي،اتوبوسي، تاكسي مي ذاشت تا يكي برداره و بخونه! و شايد اين كتاب دست به دست بين يه عالمه آدم بگرده! كارش برام جالب بود.

  • saeed گفت:

    با عرض سلام به همه دوستان و ممنون از نظرات ارزنده همه عزیزان
    به نظر من مهم ترین بحث تو کتابخونی علاقه هست یعنی اگه به موضوع و محتوای کتاب علاقه داشته باشیم اولین قدم رو برداشتیم …حال فرض می کنیم از یک کتاب خوشمان امده و آن را می خریم و حال میریم سر وقت خوندن این کتاب…بعضی ها همه کتاب رو میخونند و بعضی ها هم نه!
    اونایی که نمیتونند همه کتاب رو بخونند یه جورایی حق دارن یه جورایی هم نه!مثلا ممکنه متن کتاب اینقدر خشک باشه که مخاطب نتونه ارتباط برقرار کنه(خودم بالای بیست کتاب رو با علاقه و عشق خریدم اما بعد از خوندن چندین صفحه نیمه کاره رها کردم)
    خیلی ها ممکنه به دلیل کمبود وقت و حوصله اون رو نیمه کاره رها کنند ولی کسی که واقعا کتاب رو دوست داشته باشه کمبود وقت و این جور چیزا واسش معنی نمیده و هر طور شده میخونه کتاب رو!
    دوست عزیزمون پگاه فرمودند که هدف از خوندن کتاب چی هست که اینم میتونه تو خوندن کتاب تاثیر داشته باشه
    یه نفر واسه سرگرمی میخونه یه نفر واسه کسب تجربه و …
    و نکته اخر که به نظر من خیلی مهمه سطخپح توقع هست!
    شما یه کتاب رو میبینید و می خرید به امید اینکه اون چیزی که دوست داشتید و مد نظرتون بوده رو مطالعه کنید اما بعد که وارد کتاب می شید می بینید نه واقعا اون چیزی که می خواستید نبودهه و همونجاست که کتاب رو رها می کنید…
    به امید جامعه سرشار از کتاب خوان البته از نوع مفیدش!

  • دیدگاهتان را بنویسید (مختص دوستان متممی با بیش از ۱۵۰ امتیاز)


    لینک دریافت کد فعال

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    yeni bahis siteleri 2022 bahis siteleri betebet
    What Does Booter & Stresser Mean What is an IP booter and stresser