دوره‌های صوتی آموزشی مدیریت و توسعه فردی متمم (کلیک کنید)

تجربه‌ی من در آموزش و یادگیری زبان انگلیسی

یادگیری زبان انگلیسی دغدغه‌ی بسیاری از ماست. بسیار پیش آمده که از من می‌پرسند زبان را چگونه بیاموزیم؟

قبل از اینکه توضیحات آموزشی بدهم چند نکته لازم است:

۱)  من تا کنون نتوانسته‌ام کلاس آموزش زبان انگیسی شرکت کنم. زمانی پولش نبود و این روزها وقتش. البته همیشه از همکارانم برای شرکت در این کلاسها حمایت کرده‌ام. بنابراین، اگر از یادگیری زبان بدون کلاس حرف می‌زنم، چیزی است که حداقل خودم در زندگی تجربه‌اش کرده‌ام.

۲) مهارت من در زبان انگلیسی هنوز هم خوب نیست. بنابراین شاید توصیه‌های من بهترین نباشد. البته یک بار از هم از روی بیکاری تافل دادم که تا آنجا که به خاطر دارم از ۱۲۰ نمره حدود ده نمره کم آوردم که ظاهراً میگویند خیلی بد نیست. اما در حرف زدن لهجه‌ی مزخرف مخصوص خودم را دارم! (نه آمریکایی نه بریتیش) و در نوشتن گاهی خطاهای گرامری دارم. اگر چه واقعیت این است که در خواندن متون انگلیسی از فارسی سریع‌تر هستم.

۳)‌ روشی که من اینجا مطرح می‌کنم کاملاً شخصی است. نمی‌دانم برای دیگران هم مفید است یا نه. اما من از راهنمایی با این روش شروع کردم و از زمانی که در حدود ۲۰ سالگی با گروههای مختلف از کشورهای دیگر مواجه شدم تا امروز، همیشه جلساتم را خودم مدیریت کرده‌ام و بسیاری از اوقات نیز نقش مترجم همزمان را داشته ام. بنابراین در مکالمه زبان انگلیسی هم، حداقل کارم در جلسات مذاکره بین‌المللی راه می‌افتد.

با همه‌ی این مقدمات و ذهنیت‌ها، گفتم در اینجا نکته‌ها و روش هایی را توضیح دهم که فکر می‌کنم برای هر کسی که علاقه‌مند به یادگیری خودآموز زبان انگلیسی است مفید باشد:

گام صفر: در یادگیری زبان انگلیسی وسواس را کنار بگذارید.

افراد زیادی آماده‌اند تا برای شما در یادگیری زبان انگلیسی (آگاهانه یا ناخودآگاه)‌ مشکل ایجاد کنند!

سریع از شما می‌پرسند: از روی کدام کتاب می‌خوانی؟ کدام کلاس می‌روی؟

لهجه‌ی آمریکایی را ترجیح میدهی یا بریتیش را؟ وااااای! لهجه‌ات فاجعه است! لحنت خراب است. Big با Large فرق دارد! ‌کاربرد Between و Among متفاوت است و …

شاید حرفهای این دوستان درست باشد.

اما یک مشکل وجود دارد. ما در زبان خودمان هم هزار جور غلط و اشتباه داریم.

کلمات فارسی را با پسوند عربی جمع می‌بندیم. تلفظ‌های متفاوت داریم. کنایه‌ها و ضرب‌المثل‌هایی داریم که صد کیلومتر آن طرف تر کسی متوجه نمی‌شود. لهجه‌های اقوام دیگر را مورد شوخی قرار می‌دهیم!

پس اینها نمی‌تواند مانع یادگیری باشد. در آموزش زبان انگلیسی از صفر، نباید وسواس‌هایی در سطح یک سخن‌ور حرفه‌ای را مطرح کنیم. دوستی داشتم که یک بار به من گفت: در تلفظ کلمات راحت باش. هر چقدر که پرت و پلا هم تلفظ کنی میتوانی روستایی را در آمریکا یا انگلیس بیابی که آن واژه را مثل تو تلفظ کنند!

ضمناً اگر مصاحبه‌های بی بی سی و سی ان ان و شبکه‌های بزرگ جهان را ببینید خواهید دید که بسیاری از افراد با اعتماد به نفس کامل و با نادرست ترین و غیر قابل فهم ترین لهجه صحبت مي‌کنند. پس اعتماد به نفس داشته باشید! به من هر وقت می‌گویند آمریکن صحبت می‌کنی یا بریتیش؟ میگویم: ایرانیش!

اگر هنوز این مسئله به باور درونی شما تبدیل نشده، یک راهکار ساده اما اثربخش برای شما دارم.

نام نسیم طالب را در وب جستجو کنید.

نسیم طالب یکی از بزرگترین نویسندگان و نظریه پردازان معاصر در حوزه اقتصاد است که کتابهایش (از جمله قوی سیاه) شهرت جهانی دارند و در وال استریت و بسیاری از مراکز بزرگ اقتصادی جهان سخنرانی دارد و دستمزد سخنرانی او در هر ساعت چند ده‌هزار هزار دلار است.

حالا ده دقیقه وقت بگذارید و یک مصاحبه‌ به زبان انگلیسی از نسیم طالب را که برای شما انتخاب کرده‌ام گوش بدهید (مفهوم مهم نیست. فقط به تسلط کلامی او توجه کنید):


 دانلود نمونه مصاحبه نسیم طالب – تحلیل گر برجسته اقتصادی

سوال کننده انگلیسی زبان Native است و نسیم طالب هم طرف مقابل اوست.

این سطحی از سخنوری است که برای دنیا مطلوب است و پادکست آن هم عرضه می‌شود و شنیده می‌شود.

فکر نمی‌کنید بسیاری از ما انتظار بیشتری از خود داریم و واقعاً گرفتار کمال طلبی شده‌ایم؟

گام اول: نقش کلمات در مکالمه به زبان انگلیسی یا هر زبان دیگر

به هر حال بدون شناخت کلمات نمی‌توان به زبان دیگری حرف زد! اما اینجا آن قانون معروف ۸۰-۲۰ وجود دارد. با ۲۰٪ تلاش نسبت به حرفه‌ای ترین کسانی که به زبان خارجی مسلط هستند، می‌توانیم ۸۰٪ توانمندی آنها را کسب نماییم. پیشنهاد من قبل از هر کاری، مراجعه به لیست ۱۰۰۰ کلمه‌ی پرکاربرد زبان انگلیسی است.

فایل PDF هزار کلمه پرکاربرد در آموزش زبان انگلیسی را می‌توانید از طریق لینک زیر دانلود کنید:

هزار کلمه که در زبان انگلیسی بیش از سایر کلمات کاربرد دارند

یک سوم کل نوشته‌های انگلیسی جهان فقط با همان ۲۵ کلمه‌ی اول لیست اشغال شده است!

اگر ۱۰۰ کلمه‌ی اول را بدانید نیمی از کل متون انگلیسی جهان را می‌فهمید! و ۳۰۰ کلمه‌ی اول ۶۵٪ از کل نوشته‌های مکتوب زبان انگلیسی را به خود اختصاص می‌دهند.

پیشنهاد می‌کنم ترجمه‌ی تک تک این لغت‌ها را پیدا کنید و به تدریج آنها را حفظ کنید.

اگر لیست هزار کلمه‌ای فوق، به نظر شما ابتدایی و ساده‌ است و یک لیست حرفه‌ای تر را برای یادگیری زبان انگلیسی ترجیح می‌دهید، پیشنهاد می‌کنم لیست زیر را دانلود و مطالعه کنید:

سه هزار کلمه پرکاربرد انگلیسی (به تفکیک گفتاری – نوشتاری)

در این لیست، کنار هر کلمه، علامتهای S1 و S2 وS3 و W1 و W2 و W3 را مشاهده می‌کنید. S اول کلمه Spoken و مربوط به میزان استفاده در زبان انگلیسی شفاهی است و W مربوط به کلمه Written و مربوط به میزان استفاده در زبان انگلیسی مکتوب است. بنابراین مثلاً S1 در کنار یک کلمه، یعنی این کلمه در هزار کلمه پرکاربرد زبان انگلیسی است و W2 در کنار یک کلمه، یعنی آن کلمه از نظر کاربرد مکتوب در زبان انگلیسی، رتبه‌ای بین هزار و دو هزار دارد.

گام دوم: یادگیری زبان انگلیسی از طریق دفتر خاطرات روزانه 

یکی از مشکلاتی که در آموزش زبان انگلیسی و سایر زبانها به شکل رسمی وجود دارد این است که نخستین درسهای آموزش زبان انگلیسی در اکثر کتابها با مراجعه به فرودگاه و هتل و تاکسی و پاس کنترل و … آغاز می‌شود.

این درحالی است که ما به ندرت به این مکالمات نیاز داریم. به همین دلیل، این مکالمات خیلی زود به فراموشی سپرده می‌شوند.

اگر گام اول را انجام داده‌اید (حالا نمی‌گویم هر هزار کلمه اما لااقل ۳۰۰ کلمه‌ی اول را حفظ هستید) هر روز یک پاراگراف گزارش کار روزانه‌ی خودتان را به زبان انگلیسی بنویسید.

اینکه از صبح چه کار کرده‌اید. کجا رفته‌اید. چه اتفاق‌های خوب یا بدی افتاده و …

هر جا هم که لغت خاصی را نمی‌دانستید آن را فارسی بنویسید. مثلاً میخواهید بنویسید فکر می‌کنم خیلی بی‌ادب بودم… اما معادلی برای بی ادب نمی‌شناسید. بنویسید:

بی ادب I think I was so

شاید به نظرتان این کار مسخره باشد. اما اثر مهمی دارد:

شما به تدریج می‌فهمید که در زندگی روزانه‌ی خود به کدام واژه‌ها بیشتر نیاز دارید.

ضمن اینکه ممکن است فرصت کنید و از داخل دیکشنری‌های فارسی به انگلیسی واژه‌ی مناسب را پیدا کنید. اگر هم نشد مهم نیست. همیشه جایی در مغز شما باز می‌ماند که: «من معادل انگلیسی بی ادب را نمی‌دانم!».

اولین بار که یک جا در یک متن با این واژه برخورد کنید به دلیل اینکه مغز شما مدت طولانی در ناخودآگاه منتظر این واژه بوده، بلافاصله آن را ميبیند و به خاطر می‌سپارد و بعید است به زودی آن واژه را فراموش کنید.

البته این توصیه، برای شروع کار و مراحل اولیه یادگیری زبان انگلیسی است. اما بهتر است به محض اینکه کمی پیشرفت کردید، برای یادگیری کالوکیشن‌ها وقت بگذارید.

این کار، سرعت و کیفیت یادگیری زبان را افزایش خواهد داد (در متمم مطلبی درباره کالوکیشن هست که اگر با این مفهوم آشنا نیستید، به نظرم بد نیست چند دقیقه وقت بگذارید و آن را بخوانید).

پیشنهاد جدی من این است که اگر در یادگیری زبان انگلیسی کمی پیشرفت کردید و احساس کردید که حتی می‌توانید در حد چند جمله هم بنویسید، یک وبلاگ انگلیسی کوچک راه اندازی کنید.

این کار چند خاصیت دارد.

مهم‌ترین آن این است که شما را وادار به نوشتن می‌کند. مطمئن باشید دیر یا زود گوگل در برخی جستجوها نوشته‌های شما را معرفی خواهد کرد و وبلاگ شما پس از ده یا بیست مطلب، بازدیدکنندگان غریبه هم خواهد داشت. دیدن تعداد بازدیدکننده‌های روزانه به یک بازی تبدیل می‌شود و احساس می‌کنید که باید بیشتر بنویسید.

اجازه بدهید که صادقانه بگویم که من هم چنین کاری کرده‌ام. چند وقت پیش وبلاگ Webmindset را راه اندازی کردم.

شاید برایتان جالب باشد که با وجودی که خواندن و درک مطلب من خوب بود، برای نوشتن اولین مطلب که بسیار ساده و کوتاه است، چند ساعت وقت گذاشتم. تازه می‌دیدم که چقدر به واژه‌ها بی‌تفاوت بوده‌ام. چقدر کلمه‌ها را همیشه خوانده‌ام اما برای به کار بردن آنها در جملات مشکل دارم. این روزها هنوز برای بهتر شدن زبانم هفته‌ای دو یا سه مطلب در آنجا می‌نویسم. هنوز هم می‌دانم که اشتباهات مختلف در انتخاب کلمات و گرامر دارم. اما برایم مهم نیست. اگر نتوانم بدون خجالت و با غلط در مقابل دیگرانی که نمی‌بینم حرف بزنم، چگونه می‌خواهم بعداً در مقابل کسانی که می‌بینم، حرف بزنم و صحبت کنم؟

گام سوم: نقش گرامر در یادگیری زبان انگلیسی

کمتر فارسی زبانی را می‌بینید که بتواند گرامر زبان خودش را توضیح دهد. هنوز هم تفاوت ماضی استمراری و حال ساده و ماضی بعید و … را خیلی‌ها نمی‌دانند.

به نظر می‌رسد یادگیری گرامر به صورت مجموعه‌ای از فرمول‌ها، کاری زمان‌بر و کم خاصیت باشد. ضمن اینکه به شدت فرّار محسوب می‌شود.

ما در زبان مادری خودمان، گرامر را از روی زشتی و زیبایی جملات می‌فهمیم: «دلم خواهد خواست برویم ساندویچ می‌خوردیم!» جمله‌ی نادرستی است. نه فقط به دلیل عدم تطبیق زمان افعال. بلکه به دلیل اینکه این جمله «زشت» است و ما تا کنون آن را ندیده‌ایم.

من برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی از اول راهنمایی تا امروز، روزانه یک پاراگراف متن انگلیسی را از روی کتاب یا مجله یا اینترنت، بازنویسی می‌کنم. با این کار به تدریج ذهنم قضاوتی در مورد زشت و زیبا بودن جملات پیدا می‌کند که می‌تواند در درست‌تر حرف زدن کمکم کند.

اگر هم برای یادگیری زبان انگلیسی و گرامر آن حوصله‌ی بیشتری دارید، گزینه‌ی جالبی هم دارم:

در سایت BestAnswer فهرستی از سرویس های رایگان آنلاین اصلاح گرامر نوشته های زبان انگلیسی شما ارائه شده است:

فهرست بهترین نرم افزارهای اصلاح گرامر در زبان انگلیسی

هر کدام از آن پنج سرویس، ویژگی های خود را دارند. اما برای آموزش زبان انگلیسی به نظرم گزینه های اول و دوم (Paperrate و Grammarly) بهتر هستند.

گرامرلی، نسخه‌ی پولی هم دارد که می‌گوید نکات پیشرفته تری را به شما خواهد گفت. من دو سال است که نسخه پولی آن را هم امتحان کرده‌ام. در حدی نیست که بخواهید پولش را بدهید یا اگر از نسخه‌ی رایگان استفاده می‌کنید، احساس بدی داشته باشید. به نظرم نسخه‌ی رایگان کاملاً کافی است.

گام چهارم:  ایجاد انگیزه در یادگیری زبان انگلیسی

خواندن متن‌های طولانی خیلی انرژی و حوصله می‌خواهد.

به نظر من برای یادگیری زبان انگلیسی از متن‌های کوتاه شروع کنید. در آموزش زبان انگلیسی نقل قول‌ها عالی هستند. اگر موضوع خاصی مورد علاقه‌ی شماست یا فرد خاصی مورد علاقه‌تان است در سایت‌های نقل قول، جملاتی مربوط به آن فرد یا موضوع را پیدا کنید و یادداشت کنید. ممکن است بعضی جملات را متوجه نشوید. مهم نیست. بدون نگرانی به سراغ جملات دیگر بروید.

من برای نقل قول انگلیسی معمولاً سراغ یکی از این سایت‌ها می‌روم:

Brainy Quote     Good Reads    WikiQuote  Quote Garden

در یک مطلب جداگانه چند مورد از این سایت‌ها و ویژگی‌های هر کدام را معرفی کرده‌ام که اگر قصد دارید برای زبان انگلیسی وقت بگذارید، پیشنهاد می‌کنم برخی از آن‌ها را در برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی بگنجانید:

معرفی چند سایت جمله های کوتاه برای تقویت زبان انگلیسی

نکته‌ای درباره یادگیری زبان انگلیسی در منزل

نکته‌ی کوچک دیگری هم مانده که به نظرم برای تقویت زبان انگلیسی خوب است به آن توجه کنیم.

بخش قابل توجهی از وقت ما در منزل می‌گذرد و منطقی است برای یادگیری زبان انگلیسی در منزل هم برنامه داشته باشیم.

البته احتمالاً می‌گویید که این وقت، یا به خواب می‌گذرد یا به مسائل خانوادگی. در غیر این صورت هم، می‌خواهیم به خودمان استراحت بدهیم و فشار یادگیری زبان را در این حداقل ساعت‌های استراحت تحمل نکنیم.

اما یک کار خوب که می‌توانید با کمترین فشار انجام دهید، پخش کردن پادکست های انگلیسی در خانه است.

اگر تنها هستید، یا بقیه‌ی اعضای خانواده هم علاقه‌مند به یادگیری زبان هستند، می‌توانید پادکستها را با صدای بلند پخش کنید.

اگر هم می‌خواهید مزاحم بقیه نباشید، می‌توانید یک هدفون بلوتوث ارزان قیمت بخرید و یکی از گوشی‌هایش را در گوش‌تان بگذارید تا دائماً به موبایل‌تان وصل باشد و بخشی از وقت خود را خانه، با یک گوشی در گوش بگذرانید (اگر سایر اعضای خانواده، فضایی ایجاد کنند که هر دو گوشی را در گوش بگذارید، عالی است. اما یک گوشی در گوش و یک گوشی برای خانواده، واقعاً قابل تحمل است و اعتراض جدی ایجاد نمی‌کند).

می‌دانم که بسیاری از ما فیلم دیدن را به عنوان روشی برای یادگیری سریع زبان به‌کار می‌گیریم. قطعاً فیلم دیدن ارزشمند است. اما پادکست ویژگی‌های منحصر به فرد خودش را دارد.

از جمله این‌که در فیلم، مجبورید تمام وقت تصویر را هم نگاه کنید. ضمناً گاهی اوقات داستان فیلم باعث می‌شود از کلمات و یادگیری غافل شوید.

گوش دادن پادکست (اگر با هدفون بلوتوث یا موبایل در جیب باشد) فرصت حرکت کردن و کارهای عادی را از شما نمی‌گیرد و این خود مزیتی بزرگ است.

ضمناً اصلاً خودتان را مقید نکنید که همه‌ی واژه‌‌ها و جمله‌ها را بفهمید. حتی اگر در یک پادکست بیست دقیقه‌ای، یک جمله‌ هم متوجه نشدید، مهم نیست. همین که گوش‌تان با تلفظ کلمات آشنا شود، دستاورد بزرگی است. اگر عادت کنید پادکست ها را چند بار گوش بدهید، به تدریج با جمله‌ها و ساختار آن‌ها هم آشناتر می‌شوید.

انتظار خودتان را تعدیل کنید. هدف‌تان از گوش دادن، فهمیدن نباشد. هدف این است که مدت زمان معینی در روز، صدای پادکست در گوشتان باشد. همین.

هنر ما در یادگیری زبان انگلیسی، یاد نگرفتن کلمات غیرضروری است!

«وسواس» دشمن یادگیری زبان انگلیسی یا هر زبان دیگری است.

اگر قرار باشد معنی تمام کلمات یک متن را بیاموزیم. انرژی و زمان زیادی صرف نخستین صفحه‌ها می‌شود. در این حالت اکثر ما، انرژی و انگیزه‌ی خود را برای ادامه مطالعه از دست خواهیم داد.

اجازه بدهید که با هم قسمتی از صحبت‌های رندی پاش از کتاب آخرین سخنرانی (که در سایت متمم معرفی کردیم) را مرور کنیم:

There’s something else.

As a high-tech guy, I never fully understood the artists and actors I’ve known and taught over the years.

They would sometimes talk about the things inside them that “needed to come out.

I thought that sounded self-indulgent.

I should have been more empathetic.

My hour on stage had taught me something.

(At least I was still learning!) I did have things inside me that desperately needed to come out.

I didn’t give the lecture just because I wanted to.

I gave the lecture because I had to.

I also knew why my closing lines would be so emotional for me.

It was because the end of the talk had to be a distillation of how I felt about the end of my life.

در متن بالا سه رنگ کلمات را می‌بینید:

کلمات سیاه رنگ عادی: این کلمات جمله‌ها را روان کرده‌اند و کمک کرده‌اند تجربه‌ی نویسنده بهتر منتقل شود. ولی واقعیت این است که اگر آنها را نخوانید هم اتفاق خیلی مهمی نخواهد افتاد.

کلمات قرمز رنگ: می‌توانید این کلمات را پشت سر هم بخوانید و تا حد خوبی پیام اصلی نویسنده را دریافت کنید.

کلمات آبی رنگ: اکثر این کلمات، کلماتی هستند که احتمالا خواننده‌ی کم آشنا به زبان انگلیسی، قبلاً با آن مواجه نشده یا معنای آن را در ذهن ندارد.

نمی‌خواهم بگویم که این کلمات اصلاً مهم نیستند؛ اما واقعیت این است که بدون دانستن معنای آنها هم پیام اصلی رندی پاش را در آخرین سخنرانی دریافت خواهید کرد.

دلیل ندارد در همین یک پاراگراف، ده‌ها لغت یاد بگیریم؛ همین که حس کنیم حرف نویسنده را فهمیده‌ایم کافی است.

همین که کلماتی که قبلاً می‌دانسته‌ایم را یادآوری کنیم کافی است. زمانی که وقت و انرژی و حوصله‌ای هم داشتیم، می‌توانیم سراغ کلمات آبی رنگ بروید.

بنابراین قبل از اینکه به سراغ یادگیری زبان انگلیسی برویم، باید تمرین کنیم که در جمله‌ها کلمات تاثیرگذار را تشخیص دهیم.

کلماتی که ندانستن معنی آنها ممکن است به نادرست یا نامفهوم منتقل شدن پیام متن منجر شود.

برای تقویت مهارت تشخیص اهمیت واژگان در متن، به کمی زمان نیاز داریم. اما مهم‌تر از زمان، تغییر نگرش به متون انگلیسی از یادگیری لغات به درک مفهوم است.

هدف اول مطالعه به زبان انگلیسی نباید «یادگیری لغت» باشد

بسیار می‌شنوید که میگویند در مطالعه زبان، حدس زدن معنا بر اساس متن مهم است. چیزی که آن را Context Guess می‌نامند.

این روش قطعاً می‌تواند بسیار مهم و کاربردی باشد و تا حدی با وسواس طبیعی ما مقابله کند.

تنها دو مورد را نباید فراموش کنیم:

  • نخست اینکه حتماً تلاش نکنیم که معنی کلمات را کامل حدس بزنیم. لازم نیست من در عبارت بالا حتماً بفهمم که Empathetic چه معنایی دارد. همین که بدانم «ظاهراً یک صفت مثبت است که نویسنده می‌گوید خوب است من آن صفت را داشتم» کافی است. در آینده باز هم با این لغت مواجه خواهم شد و یک بار برای من قرمز رنگ خواهد بود (مجبور خواهم شد معنای دقیق آن را نگاه کنم).
  • مورد دومی که می‌خواهم روی آن تاکید کنم این است که حدس زدن ممکن است به کلی من و شما را گمراه کند. از ابتدا معنای نادرستی را حدس بزنیم و آن معنای نادرست ماهها و سالها در ذهن ما بماند. برای کاهش این خطر، حتماً در ابتدا یک مرور کلی به کتاب (یا حداقل فصلی که می‌خواهید بخوانید) داشته باشید. شاید لذت و هیجان خواندن کتاب برای شما کاهش یابد اما به اینکه واژه‌ی «قاتل» را با واژه‌ی «مقتول» اشتباه نگیرید می‌ارزد!

یاد گرفتن زبان انگلیسی با یادگیری ترجمه از زبان انگلیسی تفاوت دارد

تلاش نکنید که زبان های مختلفی را که می‌دانید با هم مرتبط کنید.

اگر شما فارسی می‌دانید و اکنون در حال آموختن انگلیسی هستید، دلیل ندارد معادل هر ضرب‌المثل انگلیسی یک ضرب‌المثل مشابه فارسی هم بدانید یا برعکس.

حتی دلیل ندارد برای هر کلمه‌ی انگلیسی یک معادل فارسی بدانید.

کلمات یک زبان منعکس کننده‌ی تاریخچه و فرهنگ و نگرش یک ملت در طول زمان هستند.

از آنجا که ملل مختلف شرایط تاریخی و اجتماعی و فرهنگی متفاوتی را تجربه کرده‌ و هر کدام مسیر توسعه را به شکلی طی کرده‌اند، بسیاری از اوقات نمی‌توان برای واژه‌ها ترجمه‌ی دقیقی پیدا کرد.

به واژه‌ی ساده‌ای مثل Fact نگاه کنید. ما در زبان فارسی ترجمه‌ی دقیقی برای این لغت نداریم. نمی‌توان آن را معادل واقعیت یا حقیقت دانست. واقعیت بیشتر به واژه‌ی Reality و حقیقت بیشتر به واژه‌ی Truth نزدیک است. یادم نمی‌رود که ۱۳ سال پیش در یک جلسه بین یک شرکت ایرانی و کارشناسان آلمانی من در نقش یک دانشجوی بدبخت در حال ترجمه همزمان گفتگو بودم.

مدیر ایرانی از صراحت شدید کارشناس آلمانی در گزارش دادن مشکلات آن شرکت به مدیران ارشد گله می‌کرد و بحث بالا گرفته بود و در نهایت، کارشناس آلمانی فریاد زد: Fact is Fact.

طرف ایرانی به من گفت: فکر کنم به من فحش بد داد. من توضیح دادم که نه! ایشان گفتند: «واقعیت را نمی‌شود انکار کرد».

دوست ایرانی ما گفت: نه! من فحش‌های انگلیسی را بلدم. او یک فحش رکیک داد. من تلاش کردم برای او جمله‌ی  Fact is Fact را توضیح دهم اما او می‌گفت با این دو کلمه که جمله ساخته نمی‌شود. او به ما توهین رکیک کرده است (فکر می‌کنم با F.U.C.K یا چیزی شبیه این اشتباه گرفته بود).

شاید این نخستین تجربه‌ی دردناک من از این Fact بود که ما در زبانمان، ترجمه‌ی دقیقی برای «چیزی که اتفاق افتاده و مشاهده شده و هر کسی از هر زاویه‌ای به آن نگاه کند باز هم همان را خواهد دید و اینکه بر خلاف دروغ که تنها از زوایای خاصی درست دیده می‌شود، Fact چیزی است که از همه‌ی زوایا یکسان دیده می‌شود و …» نداریم. شاید به دلیل اینکه کمتر پیش آمده که دولت‌ها و حکومت‌ها و خانواده‌ها و …، در تاریخ کشورمان به ما اجازه بدهند در مورد «Fact» صحبت کنیم. ما یا در مورد «واقعیت» صحبت کرده‌ایم (که این کلمه را معمولاً در دروغ‌های خود به کار می‌بریم: راستش… واقعیت اینه که …) و یا در مورد «حقیقت» صحبت کرده‌ایم. به معنای چیزی که «دوست داریم باشد و الان فعلاً نشانه‌ای از آن دیده نمی‌شود: درسته که من در این گفتگو به ظاهر باختم. اما برنده‌ی حقیقی من بودم!». برای ما کمتر مهم بوده که «Fact» این است که «باخته‌ایم».

بنابراین در یادگیری زبانهای دیگر، نمی‌شود معادل یابی کرد. این کار به همان اندازه مسخره خواهد بود که یک انگلیسی زبان بخواهد معادل انگلیسی کاربرد روزمره‌ی واژه‌ی فارسی«ساقی» را که در زبان روزمره‌ی ما به عنوان «توزیع کننده‌ی غیرقانونی نوشیدنی‌های الکلی با استفاده از یک خودرو پژو ۲۰۶ یا ۴۰۵ در ساعت‌های ۶ تا ۹ شب در کیسه‌های پلاستیک سیاه‌رنگ» استفاده می‌شود جستجو کند. چنین مفهومی از واژه‌ی «ساقی» در بستر فرهنگی و اجتماعی و حقوقی کشور ما شکل گرفته و در بستر فرهنگی دیگری قابل درک نخواهد بود. ساده‌تر از مفهوم «ساقی»، شاید مفهوم «دروغ مصلحتی» باشد. به سادگی نمی‌توان واژه‌ای پیدا کرد که معادل انگلیسی این عبارت باشد. شاید بگوییم Justifiable Lie این مفهوم را می‌رساند اما واقعیت این است که پشت مفهوم دروغ مصلحتی، چند قرن تاریخ قرار دارد. چیزی که شاید در فرهنگ‌های دیگر به این شکل وجود نداشته باشد.

بنابراین «زبان‌هایی را که می‌دانید به یکدیگر مرتبط نکنید».

با شنیدن واژه‌ی «Bread» نباید واژه‌ی «نان» به ذهن شما بیاید. بلکه باید «تصویر یک تکه نان» در ذهن شما تداعی شود.

با شنیدن واٰژه‌ی Redundancy نباید واژه‌ی «اضافی» در ذهن من و شما تداعی شود. بلکه باید «تصویر آن لپ‌تاپ اضافی در اتاق کارمان تداعی شود که لازمش نداریم اما نگهش داشته‌ایم که اگر در جلسات مهم به هر دلیل کامپیوتر اصلی کار نکرد، از آن استفاده کنیم».

برای یادگیری زبان انگلیسی از لغت‌نامه‌ی انگلیسی به انگلیسی استفاده کنید

اگر از من بپرسید، معتقدم بهترین روش یادگیری زبان انگلیسی این است که همیشه یک لغت نامه انگلیسی به انگلیسی، آن هم از نوع دانشجویی، دم دست‌تان داشته باشید.

لغت‌نامه‌های ساده‌ی دانشجویی یا Student Version تعاریف بسیار ساده‌ای دارند و اگر چه ممکن است برای درک معنی یک جمله، وادار شوید یکی دو کلمه‌ی دیگر را نیز جستجو کنید، اما پس از مدت کوتاهی به سرعت در آن راه خواهید افتاد.

دیکشنری کاغذی بهتر است یا کامپیوتری و موبایلی؟

اجازه بدهید در اینجا با شما صادق باشم و بگویم که مطالعات گسترده به من نشان داد که هنوز در میان انبوه تحقیقات انجام شده، قطعیت مشخصی وجود ندارد که از میان دیکشنری‌های کاغذی و دیجیتال، یکی را به دیگری ترجیح دهد.

تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و نتیجه‌ی بسیاری از آنها با یکدیگر در تناقض است.

اگر کمی مانند من بدبین باشید نتیجه می‌گیرید که نتیجه‌ی این نوع تحقیقات، بیشتر تابع این است که چه سازمان یا شرکتی، هزینه‌ی تحقیق را پرداخته باشد!

خود من گاهی از این دیکشنری‌های دیجیتال استفاده می‌کنم. اما واقعیت این است که با وجود معرفی آنها، خیلی اعتقادی به این سیستم ندارم.

در روانشناسی شناختی بحث می‌شود که میزان به خاطر سپردن و سرعت به خاطر آوردن هر آموخته‌ای، تابع میزان سرمایه‌گذاری (مادی و معنوی و زمانی و انرژی) ماست.

پیدا کردن واژه‌ها از طریق دیکشنری‌های دیجیتال، سریع، کم هزینه، و با کمترین مصرف انرژی است؛ به همین علت شاید راحت‌تر هم فراموش می‌شوند.

ضمن اینکه جستجو در دیکشنری موبایل این امید را به من می‌دهد که دوباره هم با فراموش کردن معنای یک واژه، به سادگی آن را جستجو خواهم کرد.

بنابراین به نظر می‌رسد که دیکشنری کاغذی هنوز می‌تواند «سریع‌تر» از دیکشنری دیجیتال باشد.

دیکشنری دیجیتال معنای یک واژه را در ده ثانیه به شما نشان می‌دهد اما ممکن است مجبور شوید ۲۰ بار دیگر آن معنا را جستجو کنید. اما دیکشنری کاغذی یک بار از شما ۶۰ ثانیه وقت می‌گیرد و به خاطر زحمتی که کشیده‌اید احتمال فراموش کردن بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.

دیکشنری کاغذی، یک وسیله‌ی شخصی است؛ چیزی شبیه حوله و مسواک!

برای خرید دیکشنری هزینه کنید.

حتی اگر قرار است از آب و غذای خودتان بزنید. در محیط کار یا خانواده هر کس یک دیکشنری شخصی لازم دارد (همین هزینه‌ کردن قبل از هر چیز بر اساس نکته‌ی قبلی دقت شما را در مطالعه افزایش می‌دهد).

دور واژه‌هایی که جستجو کرده‌اید با مداد خط بکشید.

این باعث می‌شود در آینده بدانید کدام واژه‌ها را دوباره مي‌بینید. ضمن اینکه پس از مدتی دیدن تعداد زیادی از کلمات که دور آنها خط کشیده‌اید می‌تواند به شدت اعتماد به نفس شما را افزایش دهد.

ممکن است بخواهید برخی صفحه‌ها را تا کنید یا به شکل دیگری نشانه‌گذاری کنید.

لغت‌نامه هم مثل هر کتاب دیگری نکات کمتر مهم و بیشتر مهم دارد. ماژیک‌های Highlighter می‌توانند مفید باشند.

من تا مدتها واژه‌های بسیار ضروری را با رنگ قرمز، واژه‌های زرد رنگ را که به درد نمی خورد اما می‌شد با آن در جمع دوستان پز داد با رنگ زرد و واژه‌هایی که مشکل دیکته‌ای با آنها داشتم را با رنگ سبز علامت‌گذاری می‌کردم. آن دیکشنری را هنوز نگه داشته‌ام!

یادگیری زبان انگلیسی با گوش دادن به موسیقی

نمی‌دانم اهل گوش دادن به موسیقی هستید یا نه. اما اگر اهل گوش دادن به آهنگ های انگلیسی هستید، فرصت خوبی است تا همین کار را به تمرینی برای تقویت زبان انگلیسی تبدیل کنید.

البته طبیعتاً لازم است متن شعرها را جستجو کنید و روی موبایل یا کاغذ داشته باشید.

نمی‌دانم بشود گفت کسی بهترین خواننده برای یادگیری زبان انگلیسی هست یا نه، اما من قدیم کریس دی برگ گوش می‌دادم و به نظرم هم کلماتش را شفاف ادا می‌کرد و هم گوش دادن مکرر به آهنگ‌هایش خسته کننده نبود. البته اینجا دیگر واقعاً سلیقه‌ای است و کسی نمی‌تواند چیزی را برای دیگران تجویز کند.

سایر مطالب مرتبط با یادگیری نوشتن و خواندن و مکالمه زبان انگلیسی

پادکستهایی برای یادگیری زبان انگلیسی

یادگیری زبان انگلیسی به روش جان برین

بهترین دیکشنری برای یادگیری زبان انگلیسی (آنلاین انگلیسی به انگلیسی)

صفتهای پرکاربرد انگلیسی در مکالمه های روزمره

صفتهای پرکاربرد انگلیسی در مکالمه ها و محیط کسب و کار

تقویت مهارت خواندن انگلیسی

آموزش مدیریت کسب و کار (MBA) دوره های توسعه فردی ۶۰ نکته در مذاکره (صوتی) برندسازی شخصی (صوتی) تفکر سیستمی (صوتی) آشنایی با پیتر دراکر (صوتی) مدیریت توجه (صوتی) حرفه ای گری (صوتی) هدف گذاری (صوتی) راهنمای کتابخوانی (صوتی) آداب معاشرت (صوتی) کتاب «از کتاب» محمدرضا شعبانعلی کتاب های روانشناسی کتاب های مدیریت  


730 نظر بر روی پست “تجربه‌ی من در آموزش و یادگیری زبان انگلیسی

  • رضا گفت:

    من برای مشاهده متن موزیک ها از برنامه musixmatch استفاده می‌کنم. قابلیت جالبی که داره اینه که تقریبا تو هر اپلیکیشنی که موزیک پلی کنید متن اون موزیک رو به صورت یه پنجره شناور روی صفحه گوشی میاره و میتونید همزمان با گوش دادن به موزیک مورد علاقه خودتون متنش رو هم بخونید. میتونید تو اپلیکیشن هم مشارکت داشته باشید مثلا متن آهنگی رو اضافه کنید یا سینک متن با موزیک رو انجام بدید. برای من ابزار جالبیه که مهارت شنیداریم رو تقویت کنم.

  • […] با زبان انگلیسی در آنجا کمک زیادی به من کرد. همچنین این نوشته آقا معلم در مورد یادگیری زبان هم خالی از لطف نبود و این […]

  • پریسا گفت:

    ما برای شروع یادگیری زبان انگلیسی برنامه ریزی های زیادی میکنیم. ولی این برنامه ریزی ها ما رو حتی یک قدم به هدفمون نزدیک نمیکنه. خیلی ها مثلا میگن از فردا شروع میکنم، یا از هفته ی بعد شروع میکنم؛ اما زمانش که میرسه هیچ کاری انجام نمیدن. البته این فقط برای شروع یادگیری زبان انگلیسی نیست بلکه تو اکثر چیزها هم همینطوره. بنابراین اگه میخوای زبان انگلیسی رو شروع کنی همین الان اولین قدم رو بردار. مثلا شروع کن به خوندن یه کتاب داشتان یا هر چیز دیگه ای. از همین جاست که شخص یادگیریش آغاز میشه.

  • محمد گفت:

    دمتون گرم نیمی از ترسم ریخت

  • پریسا گفت:

    جناب آقای شعبانعلی
    با تشکر از مطلب زیبایی که نوشتید. در رابطه با کنار گذاشتن وسواس، نقش گرامر، و ایجاد انگیزه با نظر شما موافقم. اما در رابطه با لیست ۱۰۰۰ یا ۳۰۰۰ لغت ایده‌ی بنده تا حدودی با شما متفاوت هست. به نظر بنده بهتر است که لغات را در قالب‌های خودشان یاد بگیریم. نه اینکه آن‌ها را با استفاده از لیست‌های لغت حفظ کنیم. بدین منظور بنده گسترده خوانی رو پیشنهاد می‌کنم. در گسترده خوانی (که قطب مخالف فشرده خوانی است) تأکید بر خواندن بسیار زیاد مطالب ساده و جذاب است. بدین‌صورت خودبه‌خود لغت‌هایی که بیشتر استفاده می‌شود (همان‌هایی که شما در لیست ۱۰۰۰ یا ۳۰۰۰ لغت اشاره کردید) در قالب متنی به چشم می‌آید و یادگیری بهتر و عمیق‌تر می‌شود. پیدا کردن متن هم برای گسترده خوانی قاعده‌ی خیلی ساده‌ای دارد. هر زبان‌آموزی در هر سطحی که قرار دارد می‌تواند مطلبی را پیدا کند که عنوانش برایش جذاب باشد. سپس بخشی از آن را بررسی کند. اگر در هر پنج‌خط به‌طور متوسط تنها یک کلمه وجود داشت که برای وی جدید بود، آن مطلب برای وی مناسب است. در غیر این صورت اگر مثلاً در هر خطی یک کلمه‌ی جدید وجود داشته باشد آن مطلب بسیار سخت، و اگر در هر ده خط تنها یک کلمه وجود داشته باشد آن مطلب بسیار ساده است.
    این کار باعث می‌شود که در همان حالی که لغات قدیمی در ذهن تثبیت می‌شود لغات جدید نیز یادگیری شود.
    برای زبان آموزان مبتدی بنده داستان‌های کودکان را توصیه می‌کنم که با جستجوی عبارت short stories for kids می‌توان مقادیر زیادی از آن‌ها را پیدا کرد.

  • مهیا گفت:

    تا به حال ،در تموم طول عمرم ،مطلب به این مفیدی نخونده بودم.خیلی به دلم نشست .شخصیت جالبی دارید

  • محمدصادق گفت:

    گاهی اوقات سخت میشه واقعا اون چیزی ک دقیقا مدنظرته رو پیدا کنی ولی شما در مورد یادگیری زبان با همین مطلب ساده و خودمونی واقعا شاهکار کردی و من و خیلی از دوستان دیگه که خیلیشون اینجا نظر گذاشتند رو خوشحال و راهنمایی کردی.واقعا از ته دل امیدوارم و دعا میکنم موفق باشی دوست عزیز
    باتشکر فراوان

  • مهدی گفت:

    عاااااالی
    واقعا صادقانه و راحت و رو راست
    مطمئنم مذاکره کننده موفقی هم هستید

  • فروغ گفت:

    عالی بود مرسی

  • سعید گفت:

    زنده باشید عالی بود.با تشکر فراوان از شما.

  • سید حسین گفت:

    با سلام ترخدا یه کتاب خوب معرفی کنید من تو زبان سطحم خیلی پایینه هیچی بلد نیستم نه خوندن نه گرامر نه مکالمه
    میخام تا ۲ سال تمرین کنم تا فول بشم آیا میشه
    منتظرم
    ایمیلمم mr.hossein93@gmail.com

    • عباسعلی ملک گفت:

      سید حسین عزیز

      اول این شعر مولانا رو بهت تقدیم مکنم

      آدمي فربه شود از راه گوش جانور فربه شود از حلق و نوش

      همانطور که مولانا میگه؛ آدم از راه شنیدن هست از معرفت و علم فربه و پر میشه.
      گرامر و کتاب خوندن وقت تلف کردنه و شما باید مثل یه بچه زبان یاد بگیری. به نظرت وقتی به یه بچه میگن “قربون لپ های گلیت برم” آیا بچه میره دیکشنری بر میداره و دنبان قربان : “یکی از اعیاد اسلامی” یا لپ: “یکی از اعضای صورت” یا گلی: “یکی از برندهای مایع ظرف شویی” میگرده؟ نه! ببینید اگه این معانی رو کنار هم قرار بدیم چقدر مفهومش وحشتناک میشه!!! ما اونقدر در معرض این عبارت قرار گرفتیم که درکش کردیم. در معرض قرار گرفتن در اینجا فقط معنی این رو میده که باید لیسنینگ کار کنید. شما هم باید اینجوری یاد بگیرید. من طبق تجربه خودم به شما پیشنهاد میکنم فقط دنبال این باش که لیسنینگت رو قوی کنی بعدش هم برو سراغ کتاب های لاتین درسی یا مورد علاقه خودت (beauty is in the eye of the beholder) تا ریدینگت قوی بشه. با این کار وقتی لیسنینگت قوی بشه خود به خود اسپیکینگت قوی میشه و وقتی ریدینگت قوی شد خود به خود رایتینگت هم قوی میشه.

      فراموش نکن همه ما وقتی که بچه بودیم اول شنیدم و بعد از مدتی حرف زدیم و تا قبل از مدرسه رفتن هم نه خوندن بلد بودیم نه نوشتن. بعد از اینکه رفتیم مدرسه، اول خوندیم بعد نوشتیم. اینا رو گفتم که یادت بندازم وقتی زبان مادریت رو داشتی یاد میگرفتی اولین کارت شنیدن بود…

      برای درک هنر خوب گوش دادن این ویدوی TED رو هم ببینی بد نیست
      How to truly listen
      http://tiny.cc/4u9h5y

      و برای اینکه به این باور برسی که میتونی ظرف ۶ ماه (فول تایم) زبان رو یاد بگیری این ویدویوی TED رو هم ببین
      How to learn any language in six months
      http://tiny.cc/cv9h5y
      امیدوارم برای سایر دوستان هم مفید باشه

  • حميد رضا مسعود گفت:

    از راهنمايي شما متشكرم

  • as گفت:

    نمیدونم چطور باید تشکر کنم بابت این راهکار فوق العاده.ممنونم

  • ایمان گفت:

    سلام
    من رفتم وبلاگمو بسازم 🙂

  • افسانه گفت:

    صبح عالي به خير

    من از هر طرف كه ميرم خودم را مديون ميبينم كه به سهم خودم از شما تشكر كنم

    U R so kind Mr.Shabanali

  • محمدرضا گفت:

    ممنون خیلی خوب بود

  • mr.last گفت:

    سلام رفیق ، کارت عالی بود باورت نمیشه از بس پول کلاس خصوصی دادم هر کدومشونم واسه خودشون حرف های همدیگه رو رله میکنن ، از روش هیچ کدومشونم خوشم نمیاد ، ایول داری حال کردم
    ایام به کام.

  • nader گفت:

    سلام عالي بود…منم بخاطر مذاكرات تجاري بايد زبان ياد بگيرم..ممنون بابت راهنمايي

  • FAR گفت:

    ممنون از اطلاعات خوبتون

  • rezvaneh گفت:

    خیلی ممنون،
    پیشنهاد دفتر خاطراتتون خیلی خوب بود.
    میشه بگین کسی که سالها مشکل آموختن زبان داشته و از این شاخه به اون شاخه زیاد رفته و از بچگی هم کمی متنفر بوده با چه روشی باید ایجاد انگیزه تو خودش کنه تا بتونه یک تلاش مستمر داشته باشه.

    • جلیلی گفت:

      همیشه به این فکر کن که تو میتانی به هدفت برسی چراباید اینکه تا حالا نتانستیم حالا هم فکر میکنیم نمیتانیم اصلا هیچ میدانی فرق شما با کسی که کامل زبان مکالمه میکنه چیه اینه که به خودش قبولانده که میتونه یاد بگیره اما شماتا به مشکلی برخورد کردید زبان را کنار گذاشتی به شاخه ای دیگه پریدید پس بقول دوستمان وسواس رو کنار بذارو دوباره شروع کن انگار این اولین تجربه اموزش زبانته از سایت هم کمک بگیر شک نکن یاد میکیری و حتی در اینده نیز مدرس خواهی شد انشاالله پیروز باشی

  • na30m گفت:

    سلام
    ممنون از راهکارهاتون
    گاهی ادم یه سری هدف تو ذهنشه که نمیدونه چطوری باید بهشون جهت بده ، مرسی که تجربتونو در اختیارمون گذاشتین

  • لیلا عباسی گفت:

    سلام خوب بود نکته هایی که گفتید چیزهایی بودن که تا به حال انجام نداده بودم امتحان میکنم ممنون.

  • رضا گفت:

    آقا خيلي خوب و خودموني و در عين حال كاربردي بود… ممنون و سپاس.

  • فاطمه گفت:

    جالب بود

  • مجید صبوری گفت:

    بسیار ممنونم.فوق العاده بود.منتظر مطالب دیگتون هستم.

  • مهدی گفت:

    دوستان عزیز، توصیه می کنم چه دوستانی که می خوان زبان تدریس کنن و چه دوستانی که می خوان زبان یاد بگیرن، حتماً ویدیویی که در این آدرس:
    http://bekhanim.com/how-to-learn-any-language-in-six-months/
    هست، تماشا کنن (قابل دانلود). صحبت های بسیار جالبی در این ویدیو مطرح میشه که به قول خارجی ها بسیار «چشم بازکنه».

  • محبوبه گفت:

    سلام
    من زبانم زیاد خوب نیست ولی خیلی دوست دارم یاد بگیرم ، حالا به توصیه شما گوش میدم ببینم چی میشه…

  • رسول غروبی گفت:

    اول یه سوال انتقادی که چرا لینک وبلاگ انگلیسی شما در همین صفحه باز شد >؟ 😐 🙂

    دوم اینکه خیلی عالی توضیح دادین – مخصوصا توضیح شما در مورد لغات مورد نیاز اعتماد بنفسم رو زیاد کرد چون همشو بلدم اما در صحبت فوق العاده خجالتی و بی اعتماد بنفس!

    سوم اینکه در بحث لحجه یک معلم زبان هندی الاصل داشتیم که می گفت : ” بچه ها از رییس آموزشگاتون می پرسم تو با چه لحجه ای انگلیسی حرف می زنی ؟ گفت معلومه امریکن ! بهش گفتم من که زبان دومم انگلیسیه با لحجه ایندین انگلیش حرف می زنم شما چطور مدعی صحبت با امریکن هستید ! “

  • رضا گفت:

    hi dear friend
    your idea is very useful , I try to do your recommended from tomorrow .

  • سلگی گفت:

    سلام
    مطالبت خیلی خوب بود به خیلی از سوالاتم پاسخ و راهکار ارئه کردی ممنون

  • رضا گفت:

    سلام واقعا عالی بود .. ممنون

  • الهه ناز گفت:

    با سلام
    من در یکی از رشته های علوم پایه دکترا دارم. زبان تخصص ام بد نیست اما اصلا اعتماد به نفس صحبت کردن رو به هیچ عنوان ندارم. از امروز می خوام شروع کنم با گام های که معرفی کردید برم جلو. آینده رو درخشان می بینم اینکه کاری که در زمینه رشته ام شروع کردم پیشرفت کنه و حتی نیاز باشه خارج از کشور برم پس باید بتونم حرف بزنم.
    دوست دارم یه روز در زبان به جایی برسم و کامنت بذارم و ازتون تشکر کنم بخاطر گام هایی که معرفی کردید
    خدا حفظتون کنه

  • فاتیما گفت:

    عالی – خیلی مفید

  • tareq گفت:

    سلام.مطالبتون عالی بودن. اگه زحمتی نیس یه روش خوب برا تدریس زبانکده

  • ناهید گفت:

    خیلی ممنون از مطلبی که گذاشتید-من لذت بردم مخصوصا از یادداشت های روزانه

  • ava گفت:

    سلام ممنونم از مطالب جالبتون …
    میخواستم بپرسم آیا میتونملینکتون رودر وبلاگم قرار بدم…؟؟؟؟
    با تشکر …

  • ناوان گفت:

    hello Mr tank you very much

  • fahimeh گفت:

    واقعا عالی بود.من همیشه در مقابل یادگیری زبان انگلیسی مقاومت می کردم.ولی بعد از خواندن مطالب خیلی فکرم عوض شد.متشکرم

  • مونا گفت:

    عالی بود متشکرم

  • فرهاد گفت:

    خیلی عالی و امیدوار کننده و واقع بینانه بود

  • آزاده گفت:

    با سلام.
    و تشکر فراوان…

  • حسن گفت:

    با تشکر.بسیارعالی وسازنده.

  • Yasna گفت:

    Thanks so much. Very perfect & useful

  • داوود گفت:

    با سلام
    ممنون از صداقت و صراحت متنتون بسیار عالی بود برای بنده خالی از فایده نیست.
    موفق باشید.

  • قباد اکبری گفت:

    مرسی عالی بود.

  • امیر گفت:

    ممنون که وقت گذاشتین…..
    thanks for you bicos time گذاشتید…(این هم اولین تمرین من و مطمنم با این روش شما به جایی که خودم انتظار دارم می رسم) بازم ممنون و بقول دوستمون که اشاره کردن ذکات علم و دانشتون رو عالی پرداخت کردین. جمله ی بالا رو هیچ وقت فراموش نمیکنم و همین الان درستش رو به ملکه ی ذهنم میسپارم.
    thank you for taking the time…
    شاد باشین و سلامت…

  • طهورا گفت:

    واقعا ممنون که تجربیاتتونو با ما به اشتراک میزارید، وممنون به خاطر کمک های خوبتون..ان شاءالله که با پیشنهادای فوق العادتون ما هم به اون جاییکه مدنظرمونه برسیم.

  • المیرا گفت:

    شما آدم بسیار باهوش و در عین حال پر تلاشی هستید، من راه شما را نمی توانم بروم! چون انقدر کار خوب برای افزایش مهارت ها هست که همه می گویند هروز این کار را انجام میدهم که روز من با احتساب خواب به بیش از ۲۴ ساعت می رسد! ولی فکر کردن به یک روش اپتیمم یادگیری شخصی کار بینظیری هست که شما انجام می دهید.

  • رضا گفت:

    سلام
    بی شک نشر تجربه های شما مصداق پرداخت زکات علم است و موجب برکت برای استفاده کنندگان و خودتان خواهد بود. مثل یک ساقه جدا شده حسن یوسف که خود برای دیگری رشد می کند و بالنده می شود و شما نیز.
    من به احترام شما از جا بر می خیزم و برایتان دعای خیر دارم.

  • لیلا جهانگیری گفت:

    Hi guys
    I am so glad to see there are lots of students who long for learning English.
    I wish we could chat with each other online
    to teach every thing we know

  • حامد گفت:

    مطالبتون بسیار پر معنی و بدربخور هستند.
    امیدوارم بتونم ازشون بهره بگیرم…سایت خیلی عالی دارین….موفق باشین.یا علی

  • فلورا افرندنيا گفت:

    سپاس فراوان از شما.
    از راهنمائيها و مطالبتون بسيار بهره بردم.
    شاد و پيروز باشيد

  • یسنا آذری گفت:

    hi
    tanks a lot for this text
    ii enjoyed from it
    i hope i beable doing it and learning english very vel
    دس مریزاد

    • Amin گفت:

      Hi
      I enjoed it Not ” enjoed from ”
      We can’t use “from ” after the verb “Enjoy” ! You need to focus on words using a good dictionary to avoid these common mistakes , Best regards

  • شیما گفت:

    روشتون عالیه خیلی وقت بود دنبال یه همچین چیزی می گشتم خیلی بهم کمک کرد. ممنون

  • صدیقه عرفاویان گفت:

    با عرض سلام خدمت استاد عزیز
    علاقه بسیار زیادی به آموزش زبان انگلیسی داشتم و برای دانلود کتاب گفتگو با خدا که ترجمه این کتاب را شما انجام داده بودید ،به صورت اتفافی با این مطلب بسیار فوق العاده شما مواجه شدم که از این روش آموزش چنابعالی شگفت زده شدم ، و انشاالله از فردا صبح شروع به تمرین میکنم و از شما سپاسگزارم بابت این لطف بزرگ که درحق من انجام دادین . درپناه حق شاد و سلامت و ثروتمند باشید .

  • سید مهدی گفت:

    از مطالب زیبای شما استفاده بردم
    من هنوز در یادگیری انگلیسی وسواس دارم
    نمیدونم باید بریتیش کار کنم یا امریکن
    برای من گرفتن مدرک تافل یا آیلتس واقعا ضروریه و هردوشون در شرایط من معادل همه
    فکر می کنم نمره گرفتن در آیلتس، شش و نیم، ساده تر از تافل هشتاد و شش باشه
    لطفا در این زمینه راهنمایی کنین

  • محمد گفت:

    از متنت لذت بردم پس سه بار خوندم

  • مسعود روان سالار گفت:

    عالي بود ممنونم

  • ایرج گفت:

    عالی عالی با طعم پرتغالی

  • کمال گفت:

    متشکرم بابت نکات خوبی که گفتید

  • مهدی گفت:

    تشکر به خاطر زحماتتون

  • رضا گفت:

    باتشكر از نكاتي كه گفتيد براي اموزش انگليس ، يك سوال دارم كه اگر بتوانيد بگوييد كه چطوري وباچه شيوه اي همين اموزشها را اجرا كنم ،منظورم اين است كه فقط گوش كنم يا يك كليپ را چند بار گوش كنم وبنويسم وخلاصه نحوه يادگرفتن چطوري بهتر است… باتشكر

  • یوسف گفت:

    دمت گرم 🙂

  • Saye Soda گفت:

    من تصمیم گرفتم انگلیسی یاد بگیرم با توجه به اینکه وقت کلاس رفتن ندارم امیدوارم بتونم از تجربیات شما استفاده کنم.ممنون

  • Austa گفت:

    خیلی عالی استاد عزیز مصدر خدمت بزرگی برای ما واقع شدین امیدوارم همین طور ادامه بدین .دردنیایی که همه چیز بر معیار پول سنجیده میشه خوشحالم که کسانی چون شما وقت گرانبهایشان را برای خدمت میگذارن .سپاس فراوان.

  • محسن گفت:

    خدا خیرت بده استاد..

  • زهرا گفت:

    از راهنماییتون ممنون فوق العاده بود

  • مسعود گفت:

    باسلام
    مطالبتون عالی بود.

  • a گفت:

    با سلام و تشکر فراوان
    منتظر نکات مهم دیگر در زمینه مکالمه انگلیسی هستیم.
    پاینده باشید.

  • mdi گفت:

    hi;
    thanks
    (: i am very use

  • عرفانه گفت:

    سلام. از نکات آموزندتون سپاس گزارم. من حدود ۲ ساله که کلاس میرم اما واقعا خسته شدم و میخوام خودم ادامه بدم. از راهنماییهاتون استفاده می کنم. موفق و پیروز باشید.

  • پریسا گفت:

    سلام من تازه تصمیم گرفتم زبان رو یاد بگیرم لطفا اگه پکیج خوب سراغ دارین معرفی کنین ممنونم

  • کشاورز گفت:

    باسلام :
    از قدیم گفته اند چیزیکه از دل براید بر دل نشنید ، چقدر خوب وبی تکلف نوشته اید آرزو میکنم همیشه سالم وتندرست باشی و در این ره که آغاز کرده ای همچنان دلگرم وپوینده باشی ،دعای خیر ما بدرقه راهت ای ایرانی بزرگ منش که بدون هیچ چشم داشتی هر چه تجربه نموده ای در طبق اخلاص گذاشتی وتقدیم کردی . من چیزی ندارم تا تقدیم نمایم اما شعری را از باغ گنجینه شاعران بزرگ مهینم انتخاب نمودم تا خاطر خطیر شما را لحظه ای با آن مسرور نمایم ارادتمند کشاورز
    سالها دل طلب جام جم از ما میکرد آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد

  • فرشته گفت:

    سلام من یه سوالی داشتم جواب مناسبی براش پیدا نکردم می خواستم از شما بپرسم شاید شما بتونید به من کمک کنید من به فردی برخورد کردم که اهل ایرانه ولی در اینگلیس بزرگ شده می تونه کم وبیش فارسی بفهمه ولی نمی تونه بنویسه یا صحبت کنه دوست داره یاد بگیره منم دوست دارم بهش یاد بدم ولی نمیدونم چجوری یعنی از کجا شروع کنم تا بهش اموزش بدم می خواستم نظر شما رو بدونم و ازتون خواهش کنم جواب سوالم رو برام ایمیل کنید ممنون که وقت با ارزش تون رو به خوندن نظرم اختصاص دادین

  • Mahshid گفت:

    مطالبتون عالی بود خیلی عالی امیدوارم با درک و استفاده از این مطالب گرانبها که مطمئنم وقت زیادی صرف تامین ان نموده این بتونم به بهترین نتیجه ویادگیری زبان برسم.

  • علی حسینی گفت:

    لذت بردم، تا بحال را های بسایر امتحان کردم ولی نکاتی که اینجا گفتین عالی بود. ممنون

  • امیربابک گفت:

    that’s good idea for learning English , I think this is very interesting.
    I had the same experience and also I think this is very good idea when you forget something about Accent

  • Mohammad گفت:

    Great
    I want be best

  • سارا گفت:

    عالی بود

  • taghi.davodi گفت:

    Was perfect.mrsy

  • ali khosravi گفت:

    ممنون از آقای محمدرضای شعبانعلی عزیز و بسیار دوست داشتنی;من همیشه دنبال راهی جدا از رفتن به کلاس زبان برای یادگیری زبان بودم;ولی چون به نتیجه دقیق و نقشه راه خوبی نرسیده بودم میخواستم فردا برم یکی از اموزشگاه های زبان و از سطح تسلطم به زبان رو بالا ببرم ولی خدا رو شکر امشب با این مطلب اشنا شدم و اصلن مسیر تغییر کرد.
    بازم از صمیم قلب از محمد رضا ی بزرگوار ممنونم که الان ۱ ماهی هست وجودش زندگی رو برای من جذاب تر کرده…

  • فاطمه گفت:

    کاش منم یه روزی بشم یکی مثل شما ولی من کجا شما کجا! منی که همیشه تو سری خوردم که بشین یه جا! تا الان ۲۳ سالمه دارم از غصه دق میکنم هس میکنم میتونم هر کاری تو دنیا انجام بدم عاشق تجارتم عاشق درسم عاشق جستجو و چیزای تازم ولی پشتیبان که ندارم هییچ دختری ام توی یه خونواده ی ساده و مذهبی که باید بشینم یه جا و همه ی ارزوهامو به گور ببرم مرسی حرفاتون خیلی امیدوارم کرد دوس دارم زبان یاد بگیرم از توی خونه تلاش میکنم حالا که نمیزارن بیرون برم!

  • reza گفت:

    I came here بصورت ناخواسته and تصادفی

    Frankly speaking it was amazing
    thanks alot

  • عبدالغفور گفت:

    سلام.خیلی ممنون.بعضی معلما انگلیسی رو سخت تعریف میکردن.من علاقه ی خیلی زیادی به انگلیسی دارم.این صفحه رو ذخیره کردم.ان شا الله یک بار دیگه می خونم.موفق باشید.

  • a teacher گفت:

    با سلام خدمت آقای شعبانعلی ….من معلمی هستم که به فعالیت کلاسی دانش آموزان بسیار اهمیت میدهم ولی مشکل آنجاست بعضی از روش ها قدیمی است یا دانش آموران بسیار راحت با مر اجعه به کافی نت انجام میدهند..از شما میخواهم چند روش در این خصوص بدهید تا دانش آموزان فعالیت کلاسی خوبی داشته باشند..(متناسب با دبیرستان)
    با تشکر……………….

  • mehdi گفت:

    سلام
    واقعا مشخصه که شخصیت با تجربه ای هستید
    از شما دوست بزرگوار تشکر میکنم
    و یک خواهش دارم
    دانشجو ارشد بازرگانی بین المللی هستم و اگر امکانش هست برای بهتر شدن زبان تخصصیم توضیح بدیدچیکار باید بکنم؟
    روشهای شمارو شروع کردم
    میخوام تاجر بشم
    خیلی خیلی ممنونم

  • داود گفت:

    با سلام، من با هم فکری چند تا از دوستانم ، چند تا معلم خصوصی خانم و آقا تحصیل کرده انگلیس و امریکا در رشته ادبیات انگلیسی ، که در دانشگاه تهران دیگر دانشگاههای دولتی استاد زبان بوده اند که بازنشسته شده اند و یا در موسسات بنام مشغول هستند رو کار کردم، اونها با تجربه هستند و زبان رو خوب بلدند ولی روش خاصی رو برای آموزش ندارن و بیشتر از روشهای بازاری استفاده می کنند ، تا اینکه یکی از دوستانم شماره آقای رو به من داد که اون وقت فهمیدم یک زبان آموز اول باید با ابزارهای که در این زبان وجود دارند آشنا بشه و دیگه هیچ فرقی نمیکنه از کتاب چه انتشاراتی استفاده میکنه ، خودش میتونه زبان رو آنجاییکه لازم و به اون شکلی که در خور اون موقیعت هست بسازه ، البته انتظار اینو ندارم که همه متوجه حرفهام بشن چون من خودم بعد از شش ماه فهمیدم روش و هدف آموزش این شخص چیه ، شاید هر کسی تحمل شش ماه رو نداشته باشه ولی از آنجاییکه من آدم پشتکار داری هستم بعد از یکسال و نیم بجاییکه پولم رو بدم امتحان IELTS بگذرونم و فقط یک مدرک بگیرم که اعتباری نداره ، تلاش کردم و همون پول رو دادم امتحان FCE گرفتم که خیلی دارندش باسواد تر و به جهت اینکه مادام العمر است بسیار معتبر تر است. خواستم این رو بگم که قبل از شروع هر دوره ای حسابی بگردید آدمشو پیدا کنید بعد شروع کنید. در ضمن پشتکار رو هیچ وقت فراموش نگنید و سعی کنید تشخیص بدید که دارید یاد میگیرید یا حفظ می کنید !!! موفق باشید.

  • مهدی گفت:

    سلام خیلی هم خوب نبود که دوستان تعریف کردن

  • nahid گفت:

    HI
    thanks for your post..I like english ..but i dont understand grammer and i forget english words..i konw there are many mistake in my passeg but i like english and i try to learn english…..and i want help to me…………….tnx

  • Jamile M گفت:

    بینهایت تشکر از اینکه دغدغه فکری دیگران براتون اهمیت داره…سپاس از یاریتون!

  • مریم گفت:

    با سلام
    بسیار متشکر و سپاس
    بنده دانش اموخته علوم سیاسی هستم که علاقه شدیدی به تجارت دارم امیدوارم با اموختن زبان راهی برای نفوذ به تجارت بین المللی پیدا کنم….
    راهنمایی بفرمایید سپاس گذار میشوم

  • mohammad گفت:

    سلام وقت بخیر. بسیار عالی و آموزنده . مطالب عمیق و کاربردی که تو هیچ آموزشگاه و دانشگاهی تدریس نمیشه . خدا خیرت بده مرسی…ایمیل من اگه وقت داشتین برا مطالب و راهنماییهای ارزشمندتون mmmfwnicheh@yahoo.com با سپاس فراوان.

  • ارغوان گفت:

    Hi
    my problem is about grammar and having enough self confident
    I can speak English but I’m not sure about grammar
    you’re post is very useful, I start review my English from your advises
    tnx

  • سید احمدرضا گفت:

    حرف دل مارو زدی داداش.ایشالله خدا خیرت بده که داری واسه رضای خدا مطلب میزاری و به اموزش کمک میکنی.از امروز میخوام شروع کنم.اساسی اساسی.امید وارم با روش هات موفق بشم.اقایان…همگی التماس دعا

  • rahmani گفت:

    سلام خسته نباشید برای من روشی که در یکی از برنامه های پخش شده در تلویزیون در حدود هشت سال پیش فکر می کنم از شبکه آموزش پخش میشد برای گسترش دامنه لغات بسیار مفید است دنبال اسم اون برنامه هستم اگه بتونید کمک کنید شما یا مراجعه کنندگان به وبلاگ شما ممنون میشم یادمه استاد جوانی بود با چهار تا شاگرد از بین چند تا عکس یکی رو میکشیدن بیرون و در موردش حرف میزدن عکسها متنوع بود و هر جلسه سه تا چهار عکس بررسی میشد اگه اسمشو بدونید و بگید ممنون میشم فقط اینو میدونم اسمش دیالوگ نبود که سه چهار سال پیش پخش شد.

    • حسین گفت:

      بهترین روش حفظ کردن لغات انگلیسی بصورت لایه ای است. در یادگیری لایه‌ای برخلاف یادگیری بلوکی (روش مرسوم حفظ کردن لغات) داده‌ها به‌صورت یکجا به ذهن شما منتقل نمی‌شود به‌جای آن به‌صورت ذره‌ای و لایه‌ای در ذهن شما نقش می‌بندد. یعنی شما به مطلب تازه‌ای می‌رسید، آن را مطالعه می‌کنید، سپس آن مطلب از یادتان می‌رود. پس از چندی به مطلب دیگری برمی‌خورید که بخشی از داده‌های مطلب نخست را نیز در برگرفته است. دوباره آن را مطالعه می‌کنید و به همین صورت لایه به لایه داده‌های گوناگون و بعضاً درهم‌تنیده به شما افزوده می‌شود. نکته‌ی روش لایه‌ای این است که از یاد بردن و یادگیری دوباره‌ی داده‌ها در حقیقت شما را قادر می‌سازد که کارآمدتر یاد بگیرید.

    • محمدحسن بهرامی گفت:

      سلام، من هم خیلی به دنبال اسم بودم اما آخرش گفتم اگر اسمش رو هم بدونم باز هم فرقی نمی کند چون که آن فیلم قابل پیدا کردن نیست (بالفرض اسم آن را هم دانستیم)
      من پیشنهادم به شما این است که این مطالب محمدرضای عزیز را اجرا کن البته اجرا نه اینکه هر کدام را خواندی بگویی خوب است من هم اجرا می کنم یک کاغذ جلوی خودت بگذار و بگو من هر برای انجام هر کدام چه کارهایی انجام دهم و چه کارهایی انجام ندهم.
      من آنقدر این مطالب محمدرضا روی زبان من تاثیر گذاشته که چند وقت یک بار می آیم و می خوانم تا ببینم دقیق اجرا می کنم.
      مطلب بعدی اینکه این نوشته دو قسمت داره قسمت دوم را هم بخوان

  • کاوه گفت:

    سلام،وقت بخیر؛از تجربیات جنابعالی در آموزش زبان استفاده کردم،واقعا متشکرم.

  • AZIZYOUSEFI گفت:

    بخاطر مطالب بسیار زیباتون بی نهایت سپاسگزارم

  • علی گفت:

    بسیار عالی بود واقعا استفاده کردم از تجربه ی شما

  • سلمان گفت:

    مطالب جذابیه مخصوصا گذینه چهارم به نظر من مهمترین دلیل یادگیری زبانه.به وبلاگ منم سربزنenglishdesk.blogsky.com

  • leo گفت:

    Hi.I live the oklahoma . I can very good speak parse.

  • رادینا گفت:

    Tancks. it’s very good

  • elham گفت:

    hi..i start speak english 🙂
    was awsome..thanke you

  • zohreh گفت:

    فووووووووووووووووووووووووووووووووق العاده بود
    خیلی ممنون

  • زهره احمدی گفت:

    با سلام خدمت آقای شعبانعلی
    خوشحالم از اینکه روش تدریس زبان انگلیسی را سرچ کردم و مطالب مفید شما رو دیدم.
    لطفا در مورد نحوه تدریس زبان تخصصی در دانشگاه اگر توصیه خاصی دارید برای من بفرستید
    با تشکر از مطالب عالیتون

  • معصومی گفت:

    با سلام
    آموزش جالبی بود
    متشکرم

  • نرگس گفت:

    سلام خسته نباشید ممنون از اینکه خیلی ابتدایی حرف زدین منم هنوز گام اول هستم ولی هدفم یادگیری مکالمه بیشتر هست باید اول چیکارکنم؟مثل بقیه نمیدونم ازکجاشروع کنم

    • محسن گفت:

      در هر سطحی که هستید تماشای هرروز سریال ها و فیلم ها و مستندهای امریکایی بدون زیر نویس (چه فارسی چه انگلیسی)تسلط و تبحر شمارو تو مکالمه افزایش میده و همچنین مطالعه هر هفته یک کتاب داستان مرتبط با سطح خودتون به شدت پیشنهاد میشه.من خودم علاوه بر اینها سابقا خاطرات خودمو تو یه دفترچه هر شب مینوشتم. در ضمن وقتی میخاید تو ذهنتون با خودتون صحبت کنید سعی کنید به زبان انگلیسی این کارو انجام بدید!!!!در کل تاکید من بیشتر روی تماشای سریال و فیلمه.

      • حسین گفت:

        دقیقا دیدن فیلم و مطالعه کتاب داستان خیلی روش قدرتمندی برای یادگیری زبانه من تو تارنگارم یه روش ۶ روزه برای دیدن فیلم توضیح دادم که میتونه خیلی کارساز باشه در تبحر پیدا کردن تو زبان انگلیسی با دیدن فیلم. http://goo.gl/N2zcyj
        در ضمن در رابطه با کتاب هم دقیقا توضیح دادم که چرا کتاب داستان بهتر از کتابهای درسیه.
        http://goo.gl/Whx1vr

  • Erfan گفت:

    با سلام خدمت جناب آقاي محمد رضا شعبانعلي
    از صداقت در گفتارتون متشكرم و اينكه صادقانه تجربيات خود را با ديگران مطرح ميكنيد نشانه روح بزرگ و اعتماد بنفس بالاي شماست . از راهنمايي شما باز هم ممنون. مدتي است در تجارت بازرگاني بين المللي وارد شده ام كه بسيار نيازمند مكالمه رو در رو دارم كه كمي كارم را كند كرده.

  • علیرضا گفت:

    سلام راستش من الان تو خدمت سربازیم ومشقول خوندن زبان به شکل شدید هستم بعد میخواستم بدونم که اگه ردینگ و از کتاب های اینتر چنچ میخونم .به نظرتون میتونم عرض یک سال بتونم مدرک تافلو بگیرم

  • سپهر گفت:

    سلام. با تشکر و سپاس فراوان. مطالب و راهنمایی ها و تجربیات شما و نظر دوستان ، قابل تحسین بود. با امید به استفاده از تجربیات.

  • الهه غیثی گفت:

    سلام محمدرضا
    ممنون از توضیحاتت که خیلی کاربردی بود , به نظره من هر آموزش آهسته و پیوسته ای ماندگار هست , مخصوصا وقتی با زور و اجبار نباشه , یاد کتاب استاد عشق افتادم که پسر دکتر حسابی گفته بود استاد هر شب نیم ساعت آلمانی می خوندن و این به مدت چندین سال بود و تحت هر شرایطی انجام می شد , بعضی موقع ها با خودم فکر می کنم که چرا ما با این همه امکانات , اینقدر بی حوصله و دلزده شدیم .

    • حسین گفت:

      دقیقا. فلسفه ی کایزن میگه هر روز یه اپسیلون بهبود داشته باش بعد چند سال به یه پیشرفت شگفت انگیز میرسی. ولی ما میخوایم همیشه تغییرات ناگهانی داشته باشیم که اصلا جواب نمیده. من یه نوشتار در این رابطه نوشتم که چطور فلسفه ی کایزن میتونه تو زبان انگلیسی به ما کمک کنه http://goo.gl/VqYTq5

  • حسین گفت:

    کلا به نظر من مهمترین موضوع در هنگام یادگیری زبان بالا نگه داشتن انگیزست. اگر آدم انگیزه نداشته باشه تقریبا احتمالش صفره که یه مطلبی رو یاد بگیره. چنتا راهکار در این زمینه تو وبسایتم نوشتم: http://goo.gl/yLKGmb

  • بهرام گفت:

    سلام دوست عزیز، از بابت مطالب جالبت ممنونم، حس می کنم تا حدودی بهترین راه رو پیدا کردم، با مطالب شما موافقم، من فکر می کنم هر کسی از یه راه متفاوت می تونه زبان یاد بگیره! من مطمئنم روش شما روی من جواب میده…باز هم ممنون

  • محمد گفت:

    با درود ؛ از مطالب ارزنده ای که ارائه فرمودید بسیار استفاده کردم ، از راهنمایی خوبتان سپاسگذارم و از روش خوب جنابعالی برای شروع یادگیری زبان پر کاربرد انگلیسی استفاده خواهم نمود ، با تقدیم احترام. محمد از تهران

  • مهسا گفت:

    با سلام
    من اولین بار که میخوام زبان یاد بگیرم اما میترسم که نتونم و ادامه ندم ، لطفا راهنماییم کنید تا از استرسم کاسته بشه ، هرچند مطالبتون به روحیه میده به آدم

  • Nasim گفت:

    Hi mr shabani.I’m so happy that i find you. I try to learning & talking english.sorry may i made a mistak.may i have your eamail address.I have eamail but i forget the password so I sent the eamailaddres of my sister .I like to meet you and know about you becouse your speakes was very useful for me and i know that you can help me more than.at the last I spoke english even if i had mistake becouse i love it.Thank you

  • morteza گفت:

    hi
    it was very interstand and useful for me
    i print 1000 word and so 3000 word and help document
    i desided to learn english
    i thout that begin with this comment
    my sentenses may have many wrong
    no important i begin

  • مهران گفت:

    با سلام
    گام اول: نقش کلمات در مکالمه به زبان انگلیسی یا هر زبان دیگر
    ۱۰۰۰ کلمه که در انگلیسی بیش از همه‌ی کلمات کاربرد دارند (روی این لینک کلیک کنید)
    ۳۰۰۰ کلمه پرکاربرد انگلیسی به تفکیک گفتاری و نوشتاری تنظیم شده توسط Longman (روی این لینک کلیک کنید)
    به عقیده من، در همان گام اول انگیزه زبان آموز از بین خواهد رفت!
    چرا؟
    به دو دلیل:
    ۱- خسته کننده بودن.
    ۲- فراموش کردن معنی لغات.
    اما دو پیشنهاد برای افزایش دایره لغات دارم:
    ۱- خواندن Story books های سطح بندی شده ( برای تمامی افراد )
    ۲- ترجمه کتاب و مقاله ( برای افراد سطح متوسط به بالا )
    چرا این دو این روش را پیشنهاد میدهم؟
    چون وقتی شما یک لغت جدید را « پنجاه یا شصت بار » در یک کتاب چند ده صفحه ای ( مثل story books ها ) در
    « جملات مفهومی و کاربردی » میبینید و میخوانید، برای همیشه لغت در مغزتان ذخیره خواهد ماند.
    و
    یک نکته بسیار مهم:
    روش یادگیری زبان انگلیسی از چندین مهارت و تخصص تشکیل شده است و در ایران « هیچ کس » تمامی این مهارتها را همزمان بلد نیست!
    و علت یاد نگرفتن زبان انگلیسی در مدارس، دانشگاه ها و موسسات آموزش زبان انگلیسی به علت توجه تک بعدی به زبان انگلیسی است .
    و
    دو نکته بسیار جالب:
    ۱- اکثر معلمان و اساتید دانشگاه معنی یادگیری ( تغییر رفتار ) را نمی دانند و موجوداتی در حد « ضبط صوت » هستند!
    ۲- مدارس از آموزش زبان انگلیسی عاجز هستند، بعد موسساتی پیدا شده اند که از طریق پیامک، زبان انگلیسی را آموزش می دهند! ( کلاهبرداری در روز روشن )

  • سحر زارع فرد گفت:

    سلام آقای شعبانعلی واقعا ممنون چقدر خوشحالم که با این گروه آشنا شدم باعث افتخاره. من زبان رو دوست دارم یاد بگیرم اما واقا نمیدونم باید از کجا شروع کنم . مشغله کاریم زیاده اما ای کاش میتونستید یه سر مشق بدید . موفق و پیروز باشید .

  • farbod گفت:

    سپاس بیکران بابت این مطالب بسیار خوب و ارزشمند.لطفا یه سایت انلاین معرفی کنین که بریم اونجا و انگلیسی تایپ کنیم تا برامون روان تر بشه.البته اگه چنین سایتی وجود داره.

  • آوا گفت:

    سلام خدمت آقای شعبانعلی.مدتها پیش این مطلبتون رو خونده بودم ولی بهش عمل نکردم از بیست و یک مرداد میخوام توصیه تون در مورد نوشتن یک پارگراف از فعالیتهای روزانه رو شروع کنم گنجینه لغاتم نسبتا خوبه ولی دغذغه م بکار بردن اونها مخصوصا صحبت کردنه.دچار کمال گرایی هم در این زمینه هستم و چون در مورد تلفظ بسیاری از کلمات مطمئن نیستم ترجیح میدم صحبت نکنم البته مدتیه دارم رو خودم کار میکنم تا این کمال گرایی مو کم کنم تا بیش از این بهم لطمه نزنه.به همین دلیل فعلا فقط نوشتن یک پاراگراف رو انتخاب می کنم.امیدوارم موفق بشم.سپاس فراوان

  • Johne230 گفت:

    I really like your writing style, good information, thankyou for posting D.

  • nafise گفت:

    سلام مطالبتون خیلی مفید بود همچنین از نظرات دوستان هم خیلی استفاده کردم

  • داود .ج گفت:

    با سلام، من چند تا معلم خصوصی خانم و آقا تحصیل کرده انگلیس و امریکا در رشته ادبیات انگلیسی رو برای یادگیری زباننم عوض کردم ،اونها با تجربه بودن و معلوم بود که بعد از مدتها اون زبان رو خیلی خوب یاد گرفته بودن ولی روش خاصی رو برای آموزش نداشتن و بیشتر از روشهای بازاری استفاده می کردن . بعد از مدتی یکی از دوستانم آقای رو به من معرفی کرد که اون وقت فهمیدم یک زبان آموز اول باید با ابزارهای که در این زبان وجود دارند آشنا بشه و دیگه هیچ فرقی نمیکنه از چه منبع ای استفاده میکنه چونن خودش میتونه زبان رو با ابزارهای که یاد گرفته بسازه ، بعد از حدود دوسال تلاش کردم و مدرک FCE گرفتم که خیلی از دیگر مدارک معتبر تر است چون مادام العمر است !!!. خواستم این رو بگم که قبل از شروع هر دوره ای حسابی بگردید آدمشو پیدا کنید بعد شروع کنید. به درود!!!

    • محمدحسن بهرامی گفت:

      لطفاً در مورد روشی که با آن خواندید بیشتر توضیح بدهید؟

    • ذکرالله عطای گفت:

      سلام و عرض ادب خدمت شما عزیزانی که تجربه کافی در یادگیری زبان انگلسی دارید من دو ساله دارم میرم آموزش زبان اما هیچی بلد نشدم زود فراموش میکنم لطفا کمکم کنید با تشکر

    • شهرزاد گفت:

      سلام روزتون بخیر آقا داوود عزیز
      من شهرزاد هستم.کارشناس مدیریت بازرگانی،من هم کلاس زیاد رفم و هزینه کردم اما همش برمیگردم به نقطه ۰

  • marziyeh گفت:

    hi, very very good, thanks

  • نسترن فیاضی گفت:

    سلام روشی که گفتید خیلی خوبه من زبان رو از طریق سیستم سویگل زبان یاد گرفتم که روش خیلی سریع و خوبیه. سویگل زبان تضمین میکنه که شما و مخصوصا کودکان ۵ سال به بالا بتونن ظرف یکسال راحت به زبان انگلیسی صحبت کنن.

  • حانی گفت:

    ب نظرم گام هایی ک معرفی کردین عالی بودند بخصوص گام صفر من ۵ ترمه ک کلاس زبان میرم و همیشه با وسواس خودم و اطرافیانم دست و پنجه نرم میکنم بازم ممنون

  • کیانوش گفت:

    تشکر از راهنماییت خدایی حرف نداشت فقط کاشکی معنی هزار کلمه رو هم مینوشتی

  • الهام گفت:

    واقعا از مطالب بسیار عالی ممنونم . من چند بار برای یادگیری تلاش کردم ولی هیچ وقت موفق نشدم امیدوارم با این شیوه بتونم و انگیزه کافی داشته باشم . ضمنا سایت خیلی مفید دارید و فایل های صوتی عالی هستند .

  • ارمیا گفت:

    حرف های شما واقعا امیدوار کننده بود.
    من خبلی به خودم سخت می گرفتم و می گفتم حتما باید کلاس رفت تا اموزش بهتری دید اما فهمیدم اگر ازسختگیریم کم کنم میتونم خودم هم بخونم.

  • امیرحسین گفت:

    سلام
    ممنون خیلی عالی بود
    با تشکر

  • دیدگاهتان را بنویسید (مختص دوستان متممی با بیش از ۱۵۰ امتیاز)


    لینک دریافت کد فعال

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    yeni bahis siteleri 2022 bahis siteleri betebet
    What Does Booter & Stresser Mean What is an IP booter and stresser